تفاهم نامه همکاری ایران و گرجستان در حوزه ادیان امضا شد
نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و زازا واشاخمادزه، رئیس آژانس دولتی امور ادیان گرجستان دیدار و بر ضرورت افزایش همکاری متقابل و امضای تفاهم نامه همکاری دو کشور در حوزه ادیان تأکید کردند.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، با هماهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در تفلیس، خانم زهره الهیان، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با زازا واشاخمادزه، مشاور نخست وزیر و رئیس آژانس دولتی امور ادیان گرجستان در محل ساختمان نخست وزیری این کشور، دیدار کرد.
در این دیدار که محمد قبادیراد، کاردار سفارت و احمدعلی مهریاردستانی، رایزن فرهنگی کشورمان در تفلیس حضور داشتند، زازا واشاخمادزه در سخنانی، اظهار داشت: ایران و گرجستان دو همسایه تاریخی هستند که در طول سالیان گذشته در زمینههای فرهنگی، اقتصادی و سیاسی ارتباطات گستردهای داشتهاند، لذا اطمینان دارم که اینگونه ملاقاتها به توسعه روابط دو کشور کمک میکند.
وی با اشاره به وضعیت ادیان در گرجستان گفت: زندگی مسالمت آمیز بین ادیان در گرجستان نمونه است و با توجه به اینکه مستقیما زیر نظر دولت قرار داریم، این نشان از توجه دولت به ادیان و مذاهب دارد.
رئیس آژانس ادیان گرجستان ادامه داد: وضعیت مسلمانان گرجستان به عنوان بزرگترین اقلیت دینی برای دولت بسیار اهمیت دارد، دولت توجه ویژهای به جایگاه مسلمانان گرجستان قائل است.
واشاخمادزه در همین حال، افزود: حدود ۳۲۰ مسجد در گرجستان وجود دارد که اداره امور ۲۲۰ مسجد به مسلمانان واگذار شده و مابقی به مرور در حال واگذاری است.
مشاور نخست وزیر گرجستان تأکید کرد: از هرگونه اقدامی که منجر به همگرایی مسلمانان گرجستان شود، دریغ نمیکنیم.
رابطه دین و انسانیت جداییناپذیر است
در ادامه، خانم الهیان در سخنانی، کثرت کلیساها در گرجستان را نشان از علاقهمندی مردم آن به دین و مذهب برشمرد و گفت: به هرحال دین عنصر جداییناپذیر از سرشت انسانهاست و با آنان پیوند عمیق دارد، لذا اعتقادات و تمایلات مذهبی را نمیتوان نادیده گرفت.
وی بیان کرد: دین اسلام، مسیحیت و یهودیت با یکدیگر پیوندی دیرینه دارند و نقطه مشترک آنها این است که ادیان الهی هستند.
خانم الهیان از دولت گرجستان به دلیل حمایت از جامعه مسلمانان به عنوان بزرگترین اقلیت دینی تشکر کرد و گفت: ادیان توحیدی در جمهوری اسلامی ایران نیز در کنار یکدیگر به صورت مسالمتآمیز زندگی میکنند و تعامل دارند و نمایندگان آنان نیز در پارلمان حضور دارند.
وی به بحث آزادی عقیده و مذهب در اعلامیه حقوق بشر اشاره کرد و افزود: این موضوع در دین اسلام از اهمیت ویژهای برخوردار است و در تعالیم قرآنی نیز بدان اشاره شده است.
این نماینده مجلس ادامه داد: ما مخالف افراط گرایی دینی و فرقههایی که بنام اسلام تلاش میکنند اسلام هراسی را اشاعه دهند، هستیم و جمهوری اسلامی ایران با این گروهها به شدت مبارزه میکند که محبوبترین فرمانده خود «سرادر دلها حاج قاسم سلیمانی» در مسیر مبارزه با افراط گرایی به شهادت رسید.
خانم الهیان خطاب به رئیس آژانس ادیان گرجستان اظهار داشت: امیدواریم در سفر آتی خود به ایران، تفاهم نامه همکاری فی مابین در حوزه ادیان نیز امضاء شود تا شاهد گسترش بیش از پیش همکاریها در این زمینه باشیم.
وی در پایان سخنانش، اعلام آمادگی کرد که در این سفر هماهنگیهای لازم برای ملاقات با نمایندگان اقلیتها در مجلس صورت پذیرد.
کاردار سفارت کشورمان در گرجستان نیز در این دیدار، مطرح کرد: رایزنی فرهنگی ایران و سایر مراکز، فعالیتهای فرهنگی و دینی خود را در چارچوب قوانین و مقررات تعریف شده دولت گرجستان انجام میدهند و تاکنون نیز حمایتهای خوبی از سوی آژانس شده است، لذا جهت تطبیق فعالیتها و همکاریهای دوجانبه به دنبال امضای تفاهم نامه هستیم که بتوانیم فعالیتها را در چارچوب آن هماهنگ و دنبال کنیم.