خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

ما با پیروان هیچ دینی مشکلی نداشته و نداریم/مجادله احسن، پیشنهاد قرآن در تعامل با غیرمسلمانان است

به گزارش ادیان نیوز؛ حجت الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب در گفت و گو با خبرنگار شفقنا با تاکید بر اینکه زندگی مسالمت آمیز بین اقوام، مذاهب و نژادهای مختلف از بدو تاریخ بشریت وجود داشته و در آینده نیز ادامه خواهد داشت، اظهار کرد: ما برای پایان دادن به جنگ‌ها،‌اختلافات و نزاع‌های بشریت نیازمند زندگی مسالمت آمیز در جوامع داریم و دین اسلام مکررا این موضوع را بیان نموده که انسان‌ها با یکدیگر همزیستی مسالمت آمیز داشته باشند.

وی در ادامه تصریح کرد: دین اسلام به دلیل ویژگی مسالمت آمیزی که دارد به هیچ عنوان انسان‌ها را مجبور به پذیرش نکرده است. بنابراین ما باید بدانیم که اختلاف چیز کمی نیست و عذاب و اختلاف مانند هم هستند و بر اساس داستانی که از آن یاد شد، متوجه می شویم که هارون (ع) بر این تصور بود که شاید بتوان گوساله پرستی را معالجه کرد ولی در مورد اختلاف کار به راحتی آن نیست.

زندگی مسالمت‌آمیز هنوز در تمامی بخش‌های جامعه ما وجود ندارد

رییس دانشگاه ادیان و مذاهب با تاکید بر اینکه زندگی مسالمت‌آمیز هنوز در تمامی بخش‌های جامعه ما وجود ندارد،‌ افزود: باید این نوع زندگی در تمامی بخش‌های جامعه ایجاد شود،‌ متاسفانه بدفهمی و کج فهمی از دین موجب شده است که ما هنوز نتوانیم بین تمامی بخش‌های مختلف جامعه شاهد زندگی مسالمت‌آمیزی باشیم. به گونه‌ای که هر گروهی فهم مناسبی از دین یا عقاید خود ندارد.

حجت‌الاسلام نواب با تاکید بر اینکه اختلاف چندانی بین پیروان مذاهب شیعه و سنی در کشور ما وجود ندارد،‌ گفت: خوشبختانه این دو گروه در ایران بر خلاف آنچه که بیان می شود و به تصویر می کشند اختلافات چندانی با یکدیگر ندارند و توانستند در کنار یکدیگر زندگی مسالمت آمیزی داشته باشند در حالی که ما در سایر کشورهای دنیا شاهد درگیری،‌اختلافات و نزاع های بیشتری بین اقوام، مذاهب و عقاید مختلف را شاهد هستیم و اختلافات درون دین مسیحیت و یهودیت بسیار بدتر و شدیدتر از اختلافات درون دین اسلام یعنی مذاهب شیعه و سنی است اما دیگران مطلع این موضوع  نیستند.

وی با بیان اینکه دولت‌ها در ایران همواره در جهت ایجاد وحدت بین دو گروه سنی و شیعه تلاش کردند،‌ تصریح کرد: این در حالی است بسیاری از حکومت‌ها در جوامع دیگر همواره بر ایجاد تفرقه بین ادیان و مذاهب برنامه ریری و تلاش می کنند.

رییس دانشگاه ادیان و مذاهب تاکید کرد: ما باید بدانیم ۲۵ درصد جمعیت جهان را مسلمانان تشکیل می دهند و بر این اساس میزان باقیمانده را جمعیتی تشکیل می دهند که با ما هم عقیده نیستند اما این میزان جمعیت را کسانی تشکیل می دهند که به قول امیرالمومنین امام علی (ع) که خطاب به مالک اشتر می فرمایند: افراد یا در دین با ما اشتراک دارند و یا مانند ما هستند و انسان اند.

در تعامل با غیرمسلمانان چهار راه بیشتر نداریم

حجت الاسلام والمسلمین نواب افزود: بر این اساس می توانم بگویم با تجربه سال ها حضور در دانشگاه ادیان و مذاهب من به این نتیجه رسیدم که ما در تعامل با غیرمسلمانان چهار راه بیشتر نداریم یا باید با آنها بجنگیم که این راه نه مقبول است و نه کمکی به ما می کند، راه دیگر این است که تسلیم گروه مقابل شویم که بر این اساس نیز دیگر از ما و هویت ما نشانی باقی نمی نماند، راه سوم نیز این است که با آنان قطع رابطه کنیم که به دلیل پراکندگی و تنوعی که در میان جمعیت جهان وجود دارد این راه نیز ثمربخش نخواهد بود و نمی توان با دیگران قطع ارتباط کرد و راه چهارم همانی است که قرآن پیشنهاد داده است که با هم زندگی کنید و با هم مجادله احسن داشته باشید.

ما با پیروان هیچ دینی مشکلی نداشته و نداریم

وی تاکید کرد: ما ایرانیان مفتخر به همزیستی مسالمت آمیز با اقوام، ادیان و مذاهب مختلف در طول تاریخ خود هستیم . ایرانیان در طول تاریخ خود نشان داده اند که با اقوام مختلف چه ارتباطات مسالمت آمیزی برقرار کرده اند. بنابراین ما با پیروان هیچ دینی مشکلی نداشته و نداریم و زندگی مسالمت آمیز با آنها دستور دینی ما است.

انتهای پیام/

گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.