خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

مروری بر کتاب های انتقادی در موضوع بازاریابی شبکه ای

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، حجم محتوای تولید شده در نقد بازاریابی شبکه ‏ای در برابر حجم وسیع فعالیت این شرکت‏ ها در کشورمان بسیار اندک است. جستجوی کلید واژه‏ های بازاریابی شبکه ای و بازاریابی چند سطحی در بانک اطلاعات کتابخانه ملی ایران حدود ۲۵۰ نتیجه در بر دارد که در این میان ۷ کتاب با رویکرد انتقادی یافت می‏ شود؛ ۵ عنوان از هفت کتاب مذکور نیز با تمرکز بر نقد مدل هرمی بازاریابی شبکه‏ ای تألیف شده است.

کتاب بازاریابی شبکه ‌ای یا کلاهبرداری مرموز به قلم ابولقاسم علیان نژادی بیشتر با رویکردی فقهی به نقد و بررسی بازاریابی شبکه ‏ای پرداخته است. این اثر ۱۷۹ صفحه‏ای، در سال ۱۳۸۴ و توسط مدرسه الامام علی ابن ابی طالب (علیه‏السلام) منتشر شده است. نویسنده در فصل دوم از این کتاب ده فصلی به چگونگی فعالیت‌ شرکت‌های مذکور پرداخته و می‏گوید: بسیاری از این شرکت ها، چه در داخل و چه در خارج کشور، در پشت نام‌های مقدس مخفی شده و با شعارهای فریبنده برای مردم دام می‌گسترند.

۷ دروغ بزرگ بازاریابی نوشته آن سینگ  کتاب دیگری است که توسط زهرا سودانی در ۵۵ صفحه ترجمه شده است. این کتاب که در سال ۲۰۰۶میلادی منتشر شده در سال ۱۳۹۶ در کشور ما ترجمه شده است. این اثر در ۷ فصل به ۷ ادعای دروغین این شرکت‏ها پرداخته است.

نویسنده در فصل ششم با عنوان شما به اندازه کافی اعتقاد نداری! به بیان ترفندهای شبه‏ معنوی این شرکت‏ها برای جذب مشتریان بیشتر می‏پردازد. استفاده از مفاهیمی چون قانون جذب و غرق کردن بازاریابان سطوح پایین در آرزوهای خیالی‎شان از جمله ترفندهایی است که در این شرکت‏ها به کار گرفته می‏شود. انتقادات وارد بر این شرکت‏ها در کشورهای غربی محدود به این کتاب نبوده و آثار قوی‏تری در این موضوع در کشورهای غربی نوشته شده که ترجمه بخش‏هایی از آنان برای روشنگری افکار عمومی در داخل کشور می‏تواند مفید باشد.

اَم وِِی فرقۀ کسب و کار آزاد از جمله مهم‏ترین آثاری است که به نقد عملکرد فرقه‏گرایانه شرکت اَم¬وِی، یکی از بزرگترین شرکت‏های بازاریابی شبکه‏ ای در آمریکا، پرداخته است. نویسندۀ کتاب، آقای استِفِن باترفیلد  استاد دانشگاه ورمونت است که در دوران جوانی، مدتی به عنوان بازاریاب با شرکت بازاریابی شبکه‏ ای ام وی همکاری داشته است. وی در این کتاب عنوان می‏کند که چگونه قریب ۵۰۰ هزار نفر در آن سال‏ها، از تبلیغ برای فروش صابون‏های رختشویی و خوشبوکننده‏های هوا به نوعی مبلغان دینی و فرقه‏ای تبدیل شدند.

پایگاه جامع نقد و بررسی شرکت های بازاریابی شبکه ای به آدرس www.on-networkers.ir از معدود پایگاه‏ های اینترنتی است که به نقد و بررسی این شرکت‏ها اختصاص داشته و مطالب مفیدی را در اختیار خوانندگان محترم قرار می‏ دهد.

منبع: جمن نیوز

گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.