شرکت توسعه حلال مالزی با همکاری وزارت تجارت و صنعت این کشور، برای معرفی محصولات و خدمات حلال این کشور برنامههای ویژهای را در اکسپو ۲۰۲۰ دبی برگزار کردند.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، شرکت توسعه حلال مالزی برهاد (HDC) همراه با شرکت توسعه و تجارت خارجی این کشور (MATRADE) که هر دو سازمان زیر نظر وزارت تجارت و صنعت مالزی (MITI) هستند، برنامه مشترکی به نام هفته خوشه حلال (Halal Cluster Week) را در اکسپو ۲۰۲۰ دبی Expo 2020 Dubai راهاندازی کردند.
معرفی مالزی به عنوان قطب حلال جهان
این برنامه که در پاویون مالزی برگزار شد از ۱۵ نوامبر آغاز شد و تا ۲۰ نوامبر ۲۰۲۱ (۲۴ تا ۲۹ آبان) ادامه داشت. در طول برگزاری هفته خوشه حلال، HDC و MATRADE نمایشگاه حلال مالزی را با مأموریت معرفی و شتاب بخشیدن به صادرات حلال دیجیتال این کشور برگزار کردند تا توانایی مالزی در صنعت حلال را به جهان نشان دهند و در عین حال، این کشور را به عنوان یک مرکز بینالمللی برای محصولات و خدمات حلال معرفی کنند.
خیرالعارفین سحری، مدیر اجرایی HDC در مراسم افتتاحیه این هفته گفت: صنعت حلال مطمئناً یکی از نقاط قوت کلیدی مالزی است و ما به عنوان یکی از پیشگامان صنعت حلال جهان، این صنعت را بیشتر معرفی میکنیم تا به ما در دستیابی به نتیجه مطلوب کمک کند.
MATRADE به عنوان سازمان ملی توسعه تجارت مالزی، شرکت در نمایشگاه جهانی ۲۰۲۰ را برای حمایت از برنامه جهانیسازی محصولات و خدمات حلال مالزی در دستور کار خود قرار داده است. محمد مصطفی عبدالعزیز، مدیر اجرایی MATRADE گفت: این سازمان برای تحقق این برنامه همراه با وزارتخانهها و نهادهای مختلف زیر چتر کمیته هماهنگی صادرات مالزی به تلاشهای خود ادامه خواهد داد.
در جهت آمادهسازی برای انجام این مأموریت و برای دستیابی به نتیجه مطلوب، نشستهای تجاری و سمینارهایی توسط MATRADE، در این هفته سازماندهی شد که در تسهیل قراردادهای تجاری در مدت ۲۶ هفته برگزاری اکسپو ۲۰۲۰ کمک خواهد کرد.
اهمیت آموزش فعالان حلال
در مراسم آغاز این هفته، HDC همچنین یادداشت تفاهمی را با مؤسسه بینالمللی لجستیک و حمل و نقل (CILT) مبادله کرد که به توسعه سیستم مدیریت زنجیره تأمین حلال (HSCMS) کمک خواهد کرد.
خیرالعارفین سحری، مدیر اجرایی سازمان توسعه حلال مالزی افزود که HSCMS، هم پیشرفتهای سیستماتیک و هم برنامههای آموزشی حلال را برای ۳۶ دفتر CILT در سراسر جهان در جهت توسعه استعدادها و آموزش کارشناسان حلال پوشش میدهد.
وی افزود: با این مشارکت انتظار داریم تجارت حلال در صنعت لجستیک افزایش چشمگیری داشته باشد.
خیرالعارفین ادامه داد: هدف ما این است که از این رویداد جهانی استفاده و موقعیت رهبری خود را در صنعت حلال تقویت کنیم. با کاهش رشد اقتصادی جهانی ناشی از کووید-۱۹ و همچنین محدودیت سفر به دلیل بسته شدن مرزها، HDC مطمئناً از این اعتماد و فرصت بینظیر برای ترویج صنایع داخلی و ارائه بهترین محصولات مالزیایی به بازارهای جهانی استفاده خواهد کرد و این امر به تقویت تجارت و اقتصاد کلی مالزی کمک میکند.
HDC؛ نخستین ابتکار حلال دولتی در جهان
شرکت توسعه حلال(HDC) پیشرو توسعه اکوسیستم و زیرساخت حلال یکپارچه و جامع مالزی است تا این کشور را به عنوان رقابتیترین کشور پیشرو در صنعت حلال جهانی قرار دهد. HDC که در ۱۸ سپتامبر ۲۰۰۶ تأسیس شد، همچنین به عنوان هماهنگ کننده اصلی تجارت حلال مالزی شناخته میشود که مشارکت و رشد بازیگران صنعت حلال در مالزی را تسهیل میکند. این سازمان که زیر نظر وزارت تجارت و صنعت بینالمللی مالزی فعالیت میکند اولین شرکت توسعه صنعت حلال تحت حمایت دولتی در جهان است.
این سازمان به عنوان اولین ابتکار حلال که از حمایت کامل دولت برخوردار است، در ۱۵ سال گذشته به عنوان مروج پیشرو صنعت حلال در کشور به مرجع صدور گواهینامه محصولات حلال تبدیل شده است. با اکوسیستم متقابل خود که سرزنده و در سطح جهانی مورد احترام است.
بخش غذا و نوشیدنی حلال که شامل بخش مواد تشکیل دهنده حلال نیز میشود، بیش از ۸۵ درصد از کل صادرات حلال مالزی را به خود اختصاص داده است. در همین حال، لوازم آرایشی و بهداشتی حلال، مواد شیمیایی صنعتی و داروسازی حلال مجموعاً ۱۳,۱ درصد از کل صادرات حلال مالزی در سه ماهه اول ۲۰۲۱ را تشکیل میدهند.
خیرالعارفین گفت: نقش و سهم صنعت حلال که امروزه حدود ۱۵ درصد از تولید ناخالص داخلی مالزی را تشکیل میدهد، در حفاظت از جان و سلامت شهروندان، آشکارتر و حیاتیتر شده است.
پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰ گردش مالی بازار جهانی صنعت حلال به ۵ تریلیون دلار برسد. انتظار میرود تا این سال اندازه بازار صنعت حلال در مالزی تا ۱۱۳,۲ میلیارد دلار افزایش یابد.
علیرغم احتمالات، جهان اکنون با سرعت بیشتری در تحولات جدید حرکت میکند، زیرا تقاضای مصرفکنندگان برای محصولات ایمن و بهداشتی افزایش یافته است و حتی پس از همهگیری نیز این روند ادامه خواهد داشت.
در HDC، ابتکارات متعددی برای این منظور ارائه شده است، از جمله معرفی پلتفرم دیجیتالی HDC، پلتفرم مجتمع حلال(HIP) و خدماتی مانند پارکهای حلال، مؤسسات آموزشی حلال و مشاوره حلال و مرکز علمی حلال.
این به دلیل افزایش تجارت دیجیتال است، زیرا مصرفکنندگان برای دستیابی به محصولات و خدمات به پلتفرمهای آنلاین روی میآورند.
در این برنامه به عواملی پرداخته شد که از طریق زنجیره تأمین حلال و تدارکات بر بخش کسب و کار شامل تأمینکنندگان مواد اولیه، تولیدکنندگان، توزیعکنندگان و خردهفروشان تأثیر میگذارد.
گسترش دامنه محصولات و خدمات حلال
نادیا عبدالعزیز، رئیس کمیته ملی کشتیرانی و لجستیک، گفت: اهمیت روزافزون بازار حلال در این واقعیت نهفته است که دامنه آن به محصولات غیرخوراکی مانند لوازم آرایشی و پزشکی گسترش یافته است و این علاوه بر افزایش تقاضا برای سبک زندگی منطبق با اصول حلال، مانند خدمات، گردشگری، صنعت مد اسلامی و غیره است.
وی افزود: ما میتوانیم با مالزی برای تعیین استانداردهای واضحتر برای این بخش همکاری و اطمینان حاصل کنیم که بالاترین استانداردها از طریق صدور گواهی اعتبار برای محصول حلال، کنترل کیفیت و قیمتگذاری، با بهرهگیری از تحول دیجیتال قابل انجام است.
نادیا عبدالعزیز با اشاره به ضرورت پذیرش امارات به عنوان مرکز تجارت محصولات حلال مالزی به منظور صادرات مجدد آن به سایر نقاط جهان با توجه به موقعیت استراتژیک و عوامل هزینهای آن اشاره کرد و افزود جالب این است که بزرگترین تولیدکنندگان محصولات حلال کشورهای غیر مسلمان مانند برزیل، استرالیا، فرانسه، آلمان و نیوزلند هستند.
تدوین مقررات و قوانین، اولویت اصلی
محمد نظام بن بحروم، معاون رئیس مؤسسه مرکز لجستیک و حمل و نقل در مورد برخی از چالشهای پیش روی بخش محصولات حلال در برخی از کشورها که معیارهای مشخصی برای طبقهبندی محصولات به عنوان حلال ندارند، صحبت کرد و گفت: فقدان مقررات و قوانین، علاوه بر نبود استانداردهای مشخص در بخش محصولات حلال، ایجاد یک سیستم و سازوکار واحد برای تنظیم این بخش در سراسر جهان را ضروری میکند.
او افزود: اینجاست که اهمیت پلتفرم منابع حلال که کل زنجیرههای تأمین را به هم متصل میکند و همه مؤسسات صدور گواهینامه حلال را در سراسر بخش، اعم از ارائه خدمات مشاوره، ممیزی یا صدور گواهینامه، به هم مرتبط میکند، مشخص میشود.
توسعه همکاری با شرکای کلیدی
نورالزمان ایوب، معاون وزارت تجارت و صنعت مالزی گفت: فعالیتهای مختلفی در هفته حلال در پاویون مالزی برگزار شد و در این هفته تفاهمنامههایی با سایر طرفهای خارجی در بخشهای مختلف اقتصاد حلال به امضا رسید. وی افزود که هفته خوشه حلال یک ابتکار مهم است که فعالان تجارت حلال را از سراسر جهان گرد هم آورد.
او در مراسم راهاندازی مجازی این رویداد در روز دوشنبه (۱۵ نوامبر) گفت: فعالیتهایی که در این هفته خوشه حلال انجام میشود به پایداری تجارت حلال مالزی در درازمدت کمک میکند.
وی گفت: MATRADE و HDC به همراه ۱۹ شرکت مالزیایی شرکت کننده، در مأموریت تسریع صادرات در اکوسیستم دیجیتال حلال مشارکت خواهند داشت که بر بخشهایی مانند تجارت الکترونیک، پرداخت الکترونیک و بازار الکترونیک، تدارکات، سبک زندگی و غذا و نوشیدنی تمرکز دارد.
نورالزمان گفت: این رویداد همچنین شاهد مشارکت مالزی با شرکای تجاری کلیدی از طریق اشتراک دانش، تدارکات و اتصال زنجیره تأمین و گسترش بازار از طریق پلتفرمهای دیجیتال بود.
او گفت: اینها شامل همکاری HDC با مؤسسه آفریقایی مالی اسلامی(AIIF)، جلسات آموزشی به اشتراکگذاری دانش زنجیره تأمین حلال و لجستیک و نمایشگاه پلتفرم دیجیتال حلال مالزی است که شامل پلتفرم مجتمع حلال(HIP) و مرکز دانش حلال(HKC) است.
در همین حال، او گفت که راهاندازی قریبالوقوع صندوق تسهیلات کمکهای مالی توسط استاندارد چارتر صادق Chartered Saadiq، با همکاری HDC، هم برای شرکتهای مالزیایی در حال گسترش در خارج از کشور و هم شرکتهای خارجی که قصد دارند حضور تجاری در پارکهای صنعتی حلال مالزی داشته باشند، سودمند خواهد بود. او افزود: ما میخواهیم که این توانمندسازیها در نهایت مالزی را به عنوان دروازه برتر بازار حلال خاورمیانه مطرح سازد.
رویداد بزرگ اکسپو ۲۰۲۰ دبی با شعار «پیوند ذهنها، ساختن آینده»، اولین نمایشگاه جهانی در نوع خود است که در منطقه خاورمیانه، آفریقا و جنوب آسیا (MEASA) برگزار میشود.
مالزی در میان ۱۹۲ کشور شرکتکننده در اکسپو ۲۰۲۰ دبی است که از اول اکتبر ۲۰۲۱ آغاز شده و تا ۳۱ مارس ۲۰۲۲ (۱۱ فروردین ۱۴۰۱) ادامه دارد.
پاویون مالزی در اکسپوی دبی با شعار «تقویت توسعه پایدار» نقطه ملاقات اصلی شرکتهای مالزیایی برای برنامههای موضوعی هفتگی با محوریت کسب و کار خواهد بود که از سوی ۲۲ وزارتخانه، ۳۸ سازمان و پنج دولت ایالتی در سراسر ۲۶ هفته اکسپو برگزار خواهد شد.