پوجه، نوه آلتان خان و همسر دومش فاخن نولا بود. با به وقوع پیوستن پیشگوییهای ایالتی و نشانههای فرخنده در بدو تولد، راهب صومعه گادن او را به عنوان تناسخ واقعی سومین دالایی لاما تشخیص داد.
به گزارش سرویس ترجمه ردنا (ادیان نیوز)، دالایی لاما، جایگاهی ویژه در میان مردم تبت و پیروان آیین بودا میباشد. آنها در طول تاریخ نقش پررنگی در این سرزمین ها داشته اند. به نوعی میتوان گفت این افراد رهبران سیاسی و معنوی تبت بوده اند.
چهارمین دالایی لاما، یونتن گیاتسو، در سال ۱۵۸۹ در مغولستان و در خانواده تسلتریم چوجه، رئیس قبیله چوکار به دنیا آمد. پوجه، نوه آلتان خان و همسر دومش فاخن نولا بود.
با به وقوع پیوستن پیشگوییهای ایالتی و نشانههای فرخنده در بدو تولد، راهب صومعه گادن او را به عنوان تناسخ واقعی سومین دالایی لاما تشخیص داد و به این کودک نام یونتن گیاتسو داد.
با این حال، والدین او تا زمان بزرگ شدن پسرشان، از رها کردن او امتناع کردند، بنابراین او تحصیلات دینی ابتدایی خود را در مغولستان نزد لاماهای تبتی دریافت کرد.
در سال ۱۶۰۱، یونتن گیاتسو دوازده ساله بود که به همراه پدرش و نگهبان تاج و تخت سابق گادن، سانگیا رینچن، که عهد راهب تازه کار را به او اعطا کرده بود، به سمت تبت راهی شد.
در سال ۱۶۱۴، در سن بیست و شش سالگی، او عهد ژلونگ (انتصاب کامل) را از چهارمین پانچن لاما، لوبسانگ چوگیال گرفت. او بعداً رهبر صومعه درپونگ و سپس صومعه سرا شد.
سرانجام در سال ۱۶۱۷ در سن بیست و هفت سالگی در صومعه Drepung درگذشت.
مترجم: سامان روزبهانی