خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

حضرت زهرا(س) را فقط در ذکر مصیبت‌‌ها خلاصه نکنیم

استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه خطبا و وعاظ در مجالس سوگواری شهادت حضرت زهرا(س) باید به تبیین خطبه فدکیه، ابعاد سیاسی، علمی و سیره تربیتی ایشان نیز بپردازند، گفت: بسیاری از خطبا و منبری‌ها فقط به ذکر مصیبت‌های وارده بر حضرت زهرا(س) می‌پردازند.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، آیت‌الله محسن غرویان، عضو هیئت علمی جامعه‌المصطفی(ص) العالمیه، با تأکید بر اینکه حضرت زهرا(س) را نباید در ذکر مصیبت‌ها خلاصه کنیم، بیان کرد: بسیاری از خطبا و منبری‌ها فقط به ذکر مصیبت‌های وارده بر حضرت زهرا(س) می‌پردازند و بیت‌الاحزان را معرفی می‌کنند و مردم اطلاعات بیشتری از اوصاف و فضیلت‌های دیگر حضرت زهرا(س) ندارند.

وی با اشاره به اینکه حضرت فاطمه زهرا(س) علم و دانش زمان خود را به خوبی می‌شناختند و دانش به‌روز داشتند، ادامه داد: حضرت زهرا(س) از علم و دانش بالایی برخوردار بودند بنابراین می‌تواند الگوی مناسبی برای نسل جوان باشد؛ نسل جوان باید با تأسی از حضرت زهرا(س) اهل مطالعه باشد و مرتب اطلاعات خود را بروز کند.

استاد حوزه علمیه بیان کرد: حضرت فاطمه(س) در تحکیم اندیشه ولایت و مکتب اهل بیت(ع) هم نقش و هم تأثیر علمی بسزایی داشته‌اند؛ سؤالاتی که افراد مختلف از ایشان می‌پرسیدند را پاسخ داده و آیات را تأویل می‌کردند، هم‌چنین آیات قرآن و مکاتب تفسیری مختلف را نقد و بررسی می‌کردند.

غرویان بیان کرد: حضرت زهرا(س) در مسائل اجتماعی و سیاسی زمان خود حضور فعال داشتند و خطبه فدکیه را برای بیان مسائل سیاسی آن زمان مطرح کردند. خطبه فدکیه از نظر منابع فلسفی و کلامی باید مورد مطالعه قرار گیرد زیرا اوج معارف عرفانی و فلسفی درباره توحید، معاد، وجود خداوند و غیره در آن مطرح شده است.

وی ادامه داد: به نسل جوان توصیه می‌شود که شرح خطبه فدکیه را که آیت‌الله زنجانی نگاشته است، مطالعه کنند زیرا سرشار از معارف بلند علمی است و خطبه فدکیه یکی از مهم‌ترین عناصر شیعه‌شناسی محسوب می‌شود. خطبا و وعاظ در مجالس سوگواری شهادت حضرت صدیقه کبری(س) باید به تبیین خطبه فدکیه پرداخته و موضوعات عنوان شده در آن را که حقیقتاً نیاز جامعه امروز است برای عموم مردم و عزاداران تشریح کنند.

استاد حوزه علمیه گفت: حضرت زهرا(س) در همسرداری اسوه و نمونه بودند و سعی داشتند در منزل همیشه لبخند بر لب امیرالمؤمنین علی(ع) بنشانند و از نشاط و شادابی برخوردار بودند. بانوان باید توجه داشته باشند که در منزل فضای شاد و بانشاطی را برای اعضای خانواده فراهم کنند زیرا در جامعه به شدت نیازمند این شادابی‌ها هستیم.

غرویان با اشاره به بعد فرزندپروری حضرت زهرا(س) افزود: ایشان فرزندان خود را پای سخنرانی‌ها و منبرهای‌ پیامبر(ص) می‌فرستادند و در منزل به فرزندان خود می‌گفتند که بنشینید و مطالب پدربزرگتان را برای من بازگو کنید که این نکته تربیتی مهمی است که مادر با فرزندان خود رو در رو صحبت کند. در روایات آمده است که حضرت زهرا(س) از بالشت برای فرزندان خود منبر درست می کردند تا امام حسن و امام حسین(ع) بر روی آن بنشینند و مطالب پیغمبر(ص) را بازگو کنند که این درس بزرگی برای مادران است که به فرزندان خود بها دهند و زمینه مناسب را برای آن‌ها در زمینه تحصیل علم و دانش و معارف دینی فراهم آورند.

عضو هیئت علمی جامعه‌المصطفی‌(ص) گفت: باید از فضای مجازی و ابزارهای تکنولوژی جدید و هنر استفاده کنیم تا به اشکال مختلف ویژگی‌های شخصیتی حضرت زهرا(س) را به نسل جوان به ویژه دختران انتقال دهیم.

غرویان در پایان ابراز امیدواری کرد که نسل جوان با آشنایی با معارف دینی و شخصیت‌های مذهبی، شخصیتی مقاوم و عمیق پیدا کند تا بتوانند خود را در این فضای هجمه‌های فرهنگی حفظ کنند.

منبع ایکنا
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.