یادداشتی از مولوی «عبدالحکیم سید زاده» استاد و معاون مدرسه دینی عین العلوم گشت سراوان
ردنا (ادیان نیوز) – بالاترین مقام در انسانیت مقام انبیاست، مقام نبوت وهبی است، الله تعالی به فضل و کرمش این مقام را به اولاد برخی از انبیا و نوادگان آنان نیز عنایت فرموده؛ اما از آنجایی که حضرت محمد صلی الله علیه وآله وسلم، خاتم النبیین است به هیچ کسی از خانوادهاش نبوت عنایت نشد؛ اما کمالات نسبی که از پدر به اولاد سرایت میکند از رسول الله صلی الله علیه وآله وسلم به اهل بیت ایشان منتقل شده است.
پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم به اعتبار نسب و کمالات نسبی و نژادی از تمام بنی هاشم برترند و بنی هاشم از تمام قریش برترند و قریش از تمام عرب و عجم افضلاند.
پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم جهت پاکی معنوی و تطهیر باطنی و ازالهٔ رجس در حق اهل بیت(ع) دعا فرمود تا بسان ازواج مطهرات مصداق این آیه قرار گیرند: ﴿إِنَّمَا یرِیدُ اللَّهُ لِیذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیتِ وَیطَهِّرَکُمْ تَطْهِیرًا﴾ (احزاب/ ۳۳)
از تمامیت تطهیر آنان این است که پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم زکات را که چرک مال مردم است بر خانوادهٔ خویش حرام گردانید.
برای ترقی اهل بیت(ع) در درجات بهشت صلاه و سلام مؤمنین در آخر نماز صدقهٔ جاریهای برای اهل بیت(ع) قرار گرفت؛ از این رو مسلمانان در آخر هر نماز برای اهل بیت(ع) دعای رحمت میکنند.
پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم نسبت به محبت و احترام آنان تذکر داده است: «أُذکِّرُکم اللهَ فی أهلِ بیتی» (مسلم ٢۴٠٨) شما را نسبت به اهل بیتم(ع) تذکر میدهم.
الله سبحانه وتعالی برای نیازهای دنیایی اهل بیت(ع) آنان را جزو حقداران خمس در قرآن مجید قرار داد، الله تعالی میفرماید: ﴿وَاعْلَمُوا أَنَّمَا غَنِمْتُمْ مِنْ شَیءٍ فَأَنَّ لِلَّهِ خُمُسَهُ وَلِلرَّسُولِ وَلِذِی الْقُرْبَى وَالْیتَامَى وَالْمَسَاکِینِ وَابْنِ السَّبِیلِ إِنْ کُنْتُمْ آمَنْتُمْ بِاللَّهِ﴾ (انفال/ ۴۱ و حشر/ ۷)
تمام اهلسنت به ویژه اهلسنت ایران به این جایگاه والا و رفیع اهل بیت(ع) از ته دل باور دارند و به محبت خاندان رسول صلی الله علیه وآله وسلم و صحابهٔ او توسل میجویند.
یا ربّ یا حیّ و یا قیوم یا ذا الجلال والإکرام به حب رسول(ص) و حب اهل بیت(ع) خیر دنیا و آخرت به همهٔ ما ایرانیان عنایت بفرما. وصلی الله علی خیر خلقه محمد و آله وصحبه.