تواضروس دوم، پاپ قبطیهای مصر، ایده «دین ابراهیمی» را اندیشهای سیاسی و غیرقابل قبول دانست.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، پاپ تواضروس دوم، در گفتوگو با شبکه المصریه گفت: ایدههایی چون «دین ابراهیمی» وجود دارد که سیاسی است، مانند اینکه ادیان مانند رنگهایی باشند که میتوانیم آنها را هرگونه که بخواهیم تغییر دهیم. این با تفکر دینی سازگاری ندارد و به کلی غیرقابل قبول است.
وی با اشاره به سخنان شیخ الازهر ادامه داد: برخی عقیده دارند که منشأ ادیان آسمانی یهودیت، مسیحیت و اسلام بر اساس تاریخ، حضرت ابراهیم(ع) است و همچون غرب میاندیشند. اما ما این امر را در شرق غیر قابل پذیرش میدانیم.
پاپ قبطیهای مصر ادامه داد: خاورمیانه مهد ادیان است و این عقیده «دین ابراهیمی» نتیجه یک تفکر سیاسی است که هدف آن شکستن اصول و پایههای هر دینی است که موجودیت و هویت انسان را حفظ میکند.
دیروز شنبه، یاسر الزعاتره، تحلیلگر فلسطینی در توئیتی از سخنان پاپ تواضروس دوم استقبال کرد و گفت: ایده دین ابراهیمی در چارچوب ترویج عادیسازی مطرح شده و شیخ الازهر پیشتر آن را رد کرده بود.
در اوایل نوامبر گذشته «احمد الطیب» شیخ الازهر فراخوان یکی کردن ادیان یهودیت، مسیحیت و اسلام در قالب یک دین واحد با عنوان «دین ابراهیمی» را رد کرد.
الطیب در این باره گفت: این فراخوان مانند فراخوان جهانیسازی و اخلاق جهانی و سایر فراخوانها است اگرچه در ظاهر امر، خواستار ایجاد وحدت در جامعه انسانی و رفع اختلافات و درگیریها باشد؛ اما فی نفسه، فراخوانی برای مصادره آزادی عقیده، ایمان و اختیار است.
روزنامه الاهرام نیز به این ایده پرداخت و نوشت: نخستین کسی که اصطلاح دین واحد را با هدف سیاسی صِرف به کار برد، دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا بود که درباره روابط امارات و رژیم صهیونیستی، برای اولینبار از این اصطلاح استفاده کرد و سازش امارات و اسرائیل در سال ۲۰۲۰ را توافق بین دو دین ابراهیمی عنوان کرد.