هفتمین همایش ختم صحیح بخاری و تجلیل از حافظان و دانشآموختگان نهاد دینی «احیاءالعلوم» ولایت نیمروز افغانستان، (۱۶ بهمن ۱۴۰۰) در شهر زرنج این ولایت برگزار شد.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، در هفتمین همایش ختم صحیح بخاری نهاد دینی «احیاءالعلوم» که علما و عموم مردم از مناطق مختلف افغانستان و همچنین مهمانانی از ایران حضور داشتند، از ۲۰۰ تن از دانشآموختگان، حافظان و قاریان قرآن کریم تجلیل بهعمل آمد.
مولانا مفتی عبدالقادر عارفی (نائبرئیس دارالافتای دارالعلوم زاهدان)، مولانا عبدالحکیم عثمانی (استاد برجستۀ دارالعلوم زاهدان) و حافظ محمدکریم صالح (از دعوتگران برجستۀ اهلسنت در سیستانوبلوچستان) مهمانان و سخنرانان ویژۀ هفتمین همایش ختم صحیح بخاری نهاد دینی احیاءالعلوم بودند.
همچنین مولوی عبدالقیوم (رئیس امر به معروف ولایت نیمروز)، شیخ الحدیث مولانا عنایت الله (مدیر جامعه فاروقیه ولایت قندهار) و مولوی عبدالقیوم (مدیر مدرسۀ دینی امام ابوحنیفه فراه) نیز از سخنرانان این همایش دینی و معنوی بودند.
تشریح آخرین حدیث کتاب صحیح بخاری توسط مولانا احمدالله حبیبی، مدیر مدرسۀ دینی احیاءالعلوم ولایت نیمروز و تجلیل از دانشآموختگان، حافظان و قاریان قرآن، پایانبخش برنامه های هفتمین همایش ختم صحیح بخاری نهاد دینی احیاءالعلوم بود.
مفتی عبدالقادر عارفی: «نجات انسانها از پرتگاههای گناه» وظیفۀ اصلی علما و اندیشمندان است
مفتی عبدالقادر عارفی، نایبرئیس دارالافتای دارالعلوم زاهدان طی سخنانی در این همایش معنوی، پس از ابلاغ سلام و پیام حضرت شیخالإسلام مولانا عبدالحمید، «نجات انسانها از پرتگاههای فساد و گناه» را وظیفه و رسالت پیامبران الهی عنوان کرد و گفت: انبیا علیهمالسلام مأموریت داشتند انسانها را از گمراهی و پرتگاههای فساد و گناه و انحراف نجات دهند. امروز، همان مسئولیت و وظیفهای که پیامبر بزرگوار اسلام صلیاللهعلیهوسلم و سایر انبیا علیهمالسلام داشتند، برعهده علما و اندیشمندان است. علما باید تمام اقشار را به الله تعالی وصل کنند و آنان را از پرستش شیطان و خواهشات نفسانی نجات دهند.
نائبرئیس دارالعلوم زاهدان در ادامه توصیههایی به دانشآموختگان جدید داشت و خاطرنشان کرد: علمایی که تازه فارغالتحصیل میشوند باید بدانند که وظیفهشان بسیار دشوار است؛ باید ملت مسلمان را با قرآن کریم، احادیث نبوی، سنتهای آنحضرت صلیاللهعلیهوسلم، رعایت حجاب اسلامی، پرهیز از گناهان و فهم اخلاق پیامبر اکرم و اتباع از ایشان آشنا کنند.
مفتی عبدالقادر تاکید کرد: باید در هر مسجدی قرآن کریم تعلیم و تفسیر شود و به جوانان نماز، عقیده و احکام اسلامی تعلیم داده شود. باید اخلاق درست اسلامی را به مسلمانان آموزش بدهیم و با این کارها وظیفه خود را انجام دهیم. اگر ما وظایف خود را بهخوبی انجام ندهیم و سهلانگاری کنیم، خداوند متعال ما را مورد مواخذه قرار خواهد داد.
مولانا عبدالحکیم عثمانی: «ارتباط با الله» مهمترین ابزار فتح و پیروزی است/ همۀ ما باید در جهت تقویت بنیان اسلامی در افغانستان تلاش کنیم
مولانا عبدالحکیم عثمانی طی سخنانی در هفتمین همایش ختم صحیح بخاری نهاد دینی احیاءالعلوم زرنج، «معرفت و شناخت الله تعالی» را از اهداف خلقت بشری عنوان کرد و گفت: معرفت و شناخت الله تعالی از اهداف خلقت بشری است. چنانکه تقویت نیروی ارتباط با الله تعالی و دورکردن غفلت از انسانها و برقرارکردن ارتباط مستحکم بین انسانها و خداوند متعال، از اهداف والای دعوتگران و عالمان دینی بوده است.
ایشان «ارتباط با الله تعالی» را بزرگترین سرمایۀ اهل ایمان و یکی از مهمترین ابزار فتح و پیروزی برشمرد و اظهار داشت: ارتباط با خداوند متعال منشأ تمام تواناییها و قدرتها، بزرگترین سرمایه اهل ایمان و یکی از ابزار مهم فتح و پیروزی مسلمانان در طول تاریخ بوده است.
استاد برجستۀ دارالعلوم زاهدان در ادامه به کشمکش بین حق و باطل اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: کشمکش بین حزب و لشکر الله تعالی و حزب شیطان و دشمنان اسلام همواره وجود داشته و امروز هم کشمکش بین این دو حزب و تفکر جریان دارد. میدان اصلی تهاجم در جهان امروز، دلها، اندیشهها و باورهاست.
ایشان «ترویج فحشا و بیحیایی» را ازجمله برنامههای دشمنان اسلام عنوان کرد و گفت: «حیا» یکی از بخشهای بزرگ دین اسلام است و به همین دلیل است که دشمنان همواره علیه حیا برنامهریزی میکنند تا آن را در جامعه اسلامی ازبینبردن ببرند. زیرا «حیا» شالوده و ریشۀ اعتدال اخلاقی، فکری و ایمانی انسان است و وقتی از بین برود، کانون و جامعه اسلامی فرومیپاشد و فحشا و فساد اخلاقی، بیبندوباری، بیادبی نسبت به بزرگان و ارتباطات نامشروع در جامعه گسترش پیدا میکند.
مولانا عثمانی در ادامۀ سخنانش به اوضاع جدید حاکم در افغانستان اشاره کرد و گفت: در شرایطی که بهارهای عربی شکست خوردند و انقلابها به انحراف کشیده شدند و در نهایت مسلمانان مظلوم شکست خوردند، پیروزی ملت مظلوم افغانستان دوا و دارویی بر زخمها بود. دشمن در افغانستان از جایی ضربه خورد که فکرش را هم نمیکرد و این لطف الله تعالی است.
استاد دارالعلوم زاهدان اعتراضها و کشمکشها پیرامون حقوق زنان در افغانستان ازقبیل: آزادی، حجاب، دانشگاههای مختلط و… را «نتیجۀ تهاجم فرهنگی» دانست و بر لزوم هوشیاری ملت افغانستان تاکید کرد و گفت: فرهنگ ملی و اسلامی افغانستان یکی است. اما دشمنان و اهل باطل که از هر ابزاری به صورت هدفمند علیه ما استفاده میکنند، بر ما نیز لازم است تا در جهت پخش و نشر پیام اهل ایمان از همۀ ابزارها استفاده کنیم.
مولانا عبدالحکیم عثمانی در پایان خاطرنشان کرد: امروز که حاکمیت اسلامی به ما عطا شده است، یکی از راههای شکرگزاری آن، تقویت بنیان اسلامی، اخلاقی و فکری است. ملت افغانستان و همۀ ما اکنون در ابتلا و امتحان بزرگی هستیم که باید از آن سربلند بیرون بیاییم. کوتاهی و غفلت ما در چنین شرایطی باعث از بینرفتن بسیاری از سرمایهها خواهد شد و امنیت جانی، ایمانی و فکری نسلهای آینده از بین خواهد رفت. در این شرایط وظیفه علما، دعوتگران و اهل فکر و قلم بسیار مهم و حساس است.
حافظ محمدکریم صالح: معرفی الله تعالی به جهانیان وظیفۀ هر مسلمان است
حافظ محمدکریم صالح در سخنانش در همایش ختم صحیح بخاری نهاد دینی احیاءالعلوم، به وظیفه و رسالت مسلمانان در قبال جهانیان اشاره کرد و گفت: وظیفه ما مسلمانان شناساندن ذات پاک و اقدس الله تعالی به جهانیان است. باید غربیها، آسیاییها، آمریکاییها و همۀ جهانیان، ذات مبارک الله تعالی را بشناسند و به او ایمان بیاورند؛. ذاتی که رحمان و رحیم است، مقتدر و قادر است، قوی و غنی است، رزاق و رازق است، غفور و رحیم است. جهانیان پریشاناند، اندوهگیناند، ناتواناند، ما باید به آنان راه نجات و نسخه کامیابی را معرفی کنیم.
این دعوتگر برجستۀ اهلسنت ایران ادامه داد: جوان مسلمان وظیفه دارد پیامبر بزرگوار اسلام را به جهانیان معرفی کند و پیام نجاتبخش اسلام برای نجات بشریت از عذاب الهی را به آنان برساند. ما مسلمان هستیم و همه انسانها را برادر خود میدانیم و برای نجات آنان برنامه داریم.
حافظ محمدکریم صالح در پایان خاطرنشان کرد: امروز که ملت مسلمان افغانستان زیر بیرق و پرچم «لا إله إلا الله» هستند، باید این پیام نجاتبخش را به جهانیان برسانند. ما که امروز در نبرد کفر و الحاد کامیاب شدیم، باید در نبردِ رساندن پیام موفقیتآمیز ایمان و نجات بشریت نیز کامیاب باشیم، زیرا ما امتی هستیم که فقط به خودمان فکر نمیکنیم بلکه برای بشریت فکر و تلاش میکنیم.
مدیر جامعه فاروقیه ولایت قندهار: امارت اسلامی در تبلیغ دین و برچیدن فساد جانب حکمت و احتیاط را رعایت کند
شیخالحدیث مولانا عنایتالله، مدیر جامعه فاروقیه قندهار، در سخنان خود بر لزوم «ترویج تعالیم قرآن و سنت» در جامعه تاکید کرد و گفت: در بیست سال گذشته نسبت به تعالیم اسلام تبلیغات سوء زیادی در افغانستان صورت گرفته است. لذا جا دارد همۀ ما نسبت به ترویج تعالیم قرآن و سنت و احکام اسلامی در جامعه کوشا باشیم تا اذهان عمومی مردم بازسازی شوند.
مولانا عنایتالله در ادامه خاطرنشان ساخت: امارت اسلامی نیز باید در زمینه تبلیغ دین و برچیدن مفاسد، از حکمت و احتیاط کار بگیرد، زیرا حکومت اسلامی در افغانستان تازه برپا شده است و سالها تبلیغات کفار و بیدینان فضای حساسی در کشور ایجاد کرده است.
مدیرجامعه فاروقیه قندهار در پایان اظهار داشت: علما و خطبا نیز مشکلات و نارساییهای موجود در جامعه را بهصورت خصوصی به اعضا و اراکین امارت اسلامی گوشزد کنند و سعی در اصلاح داشته باشند.
رئیس امر به معروف ولایت نیمروز: افغانستان یک کشور اسلامی و «حجاب و عفاف» جزو فرهنگ آن است
مولوی عبدالغفار، رئیس امر به معروف ولایت نیمروز، بر لزوم «گسترش آموزههای اسلامی» تاکید کرد و گفت: در طول بیست سال گذشته تبلیغات منفی زیادی علیه اسلام و آموزههای اسلامی در افغانستان شده است و اذهان عمومی مخدوش و منحرف شده است، پس میطلبد تا تلاش و کوشش خود را در جهت اصلاح افکار عموم مردم در مورد آموزهها و احکام اسلامی دوچندان کنیم.
ایشان در ادامه افزود: باید به سنتهای پیامبر اسلام صلیاللهعلیهوسلم پایبند باشیم و دیگران را نیز به آن تشویق کنیم، باید زنان مسلمان را نسبت به رعایت حجاب اسلامی ترغیب کنیم. فرهنگ افغانستان فرهنگ حجاب و عفاف است، اما چرا زنانی پیدا میشوند که چادر حجاب را میسوزانند و میگویند حجاب نمیخواهیم؟ این نتیجه اشغال و تبلیغات کفار است.
رئیس امر به معروف ولایت نیمروز تاکید کرد: افغانستان یک کشور اسلامی و حاکمیت آن اسلامی است. لذا هیچ جایی برای تفرقههای مذهبی و حزبی نیست، پس نباید کسی به نام فرقهها و گروهها اقدامات مخربی انجام دهد.
مدیر مدرسۀ دینی امام ابوحنیفه فراه: جلسات ختم بخاری امسال در افغانستان در شرایط متفاوتی نسبت به سالهای گذشته برگزار میشوند
مولوی عبدالقیوم، ، مدیر مدرسۀ دینی امام ابوحنیفه فراه، در این همایش اظهار داشت: جلسات ختم صحیح بخاری هر سال در تمام ولایات افغانستان برگزار میشود، اما جلسات امسال یک تفاوت و فرق بسیار بزرگ با سالهای قبل دارند و آن اینکه دیگر در کشور ما خبری از وحشت، دهشت و بمباران هواپیماهای کفار نیست، دیگر خبری از ترور علما، ظلم به مظلومان و اشاعه فسق و فساد و بیدینی نیست.
ایشان خاطرنشان کرد: البته نباید فراموش کنیم که در طول تاریخ فقط جنگ نظامی نبوده است، بلکه اکنون ابتلا و آزمایش بزرگتری بر این ملت گذاشته شده و آن هم جنگ فکری، رسانهای و تبلیغاتی است. امروز رسانههای غیراسلامی تلاش دارند تا اوضاع افغانستان تحت حاکمیت امارت اسلامی را بسیار بد و وخیم جلوه دهند، اما از شایعات و تبلیغات سوء آنان نترسید و قدر نعمت بزرگی را که خداوند به ما و شما داده است بدانیم.
مولوی عبدالقیوم در ادامه گفت: جوانان و قشر دانشجو باید دنبال کسب علم و دانش و تقویت ایمان و اعتقاد خود باشند و مفهوم، هدف و واقعیت حکومت اسلامی را بدانند و در این زمینه تحقیق و تفحص کنند. اگر روزگاری نیاز به خون بوده، علما خون خود را دادهاند، اگر روزی نیاز به قلم بوده، علما دست به قلم شدهاند، و اگر نیاز به دعوت بوده، علما وارد میدان دعوت شدهاند؛ پس ما باید همیشه گوش به فرمان علما باشیم.