دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی قرار است گزارش دوره ای دیده بان اسلام هراسی خود را به چهل و هشتمین نشست شورای وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی ، ارائه کند.
به گزارش ادیان نیوز، در این گزارش، بحران کرونا ، بحران مهاجران و پناهندگان، حملات گروه های افراطی و تروریستی و همچنین نفرت از جمله عوامل اصلی گسترش اسلام هراسی در جهان در سال ۲۰۲۱ ذکر شده است.
این گزارش اینگونه نتیجه گیری کرده است که اسلامهراسی بهویژه با نشانههایی مبنی بر ادامه افزایش آن در پنج سال گذشته،ادامه خواهد داشت.
در همین حال، به نظر میرسد که این افزایش طی چهارده ماه از اواخر سال ۲۰۲۰ تا اوایل سال ۲۰۲۲ ثابت مانده است.
با اندازهگیری گستردگی این پدیده، این گزارش نشان داد که اروپا در زمینه رشد اسلام هراسی در رتبه اول و پس از آن آسیا قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش فرانسه و بریتانیا شاهد بالاترین میزان فعالیتهای مرتبط با اسلامهراسی بودند، بهویژه از طریق سیاستهای دولتی که به نظر میرسید در خدمت روندهای راست افراطی است.
گزارش دیده بان همچنین به الگوی مشابهی در آسیا اشاره کرد، به ویژه در مورد هند و سریلانکا، جایی که این پدیده به دلیل تنش های موجود با راهبان بودایی در میانمار و تنش با مسلمانان روهینگیا تشدید شده است.
این گزارش نشان می دهد که حملات و حوادثی که معمولاً توسط عناصر راست افراطی انجام می شود در منطقه آمریکا کاهش یافته است. همچنین تصریح کرد که مناطق مختلف جهان در طول شیوع همهگیری کووید-۱۹ شاهد افزایش اسلامهراسی بودهاند. برخی از سایتهای شبکههای اجتماعی مسلمانان را به دلیل انتشار این ویروس مقصر دانستند و مدعی شدند که برخی از آنها بر اقامه نماز جماعت یا انتشار عمدی این بیماری همهگیر اصرار داشتند. این داستان و سایر داستانهای نادرست منجر به حملات بسیاری علیه مسلمانان شد.
در این گزارش آمده است که حملات به مساجد و نسخه های قرآن کریم ، تحریک در شبکه های اجتماعی یا توهین به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم از جمله موارد اسلام هراسی در دو سال گذشته در جهان بوده است.
همچنین فرانسه، سوئیس، هند و اتریش از جمله کشورهایی بودند که حجاب را در ادارات دولتی، دانشگاه ها و مدارس ممنوع کردند و به این ترتیب به افزایش و رشد اسلام هراسی دامن زدند.