کشور کانادا در سالهای اخیر شاهد حوادث ناشی از اسلام هراسی است و افزایش این حوادث همزیستی مسالمت آمیز در این کشور را تهدید می کند.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، با وجود اظهارات مکرر «جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا مبنی بر اینکه «تنوع» راز قدرت کشورش است، اما این کشور در سالهای اخیر شاهد بسیاری از حوادث ناشی از اسلام هراسی است. این مسئله بیانگر حجم انزجارطلبی و تنفر فزاینده علیه مسلمانان در کاناداست.
مسلمانان کانادا پس از حوادث ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ میلادی در آمریکا با دشمنی و تحریک قابل توجهی مواجه شدند. به طوری که این تنفر و انزجارطلبی در حمله وحشتناک به مسجد کبک در سال ۲۰۱۷ میلادی به اوج خود رسید. زمانی که یک فرد مسلح در هنگام نماز عشاء شش مسلمان را کشت و ۱۹ نفر دیگر را زخمی کرد.
همچنین در ژوئن ۲۰۲۱ میلادی، حادثه زیرگرفتن یک خانواده مسلمان پاکستانی تبار در استان انتاریو رخ داد که منجر به کشته شدن ۴ نفر از اعضای این خانواده شد. «ناتانیل فلتمن» راننده کامیون (۲۰ ساله) به عمد این خانواده مسلمان را زیر گرفت.
در ۱۶ آوریل ۲۰۲۱ میلادی نیز یک خودرو در بیرون یک مسجد در تورنتو به سمت نمازگزاران تیراندازی کرد که شش نفر زخمی شدند.
فاطمه عبدالله، هماهنگ کننده ارتباطات شورای ملی مسلمانان کانادا در نامه ای نوشت: در طول سالها، ترس از اسلام در کاناداد به طور چشمگیری افزایش یافته است. در همه اشکال سیستماتیک و خشونت آموز، حملات متعددی علیه اقلیت مسلمان در کانادا دیدیم. تیراندازی به مسجد کبک، حمله به خارج از مسجد سازمان بین المللی اسلامی در تورنتو و کشتار خانواده مسلمانان، تهدید و حملات مستمر به زنان مسلمان در شهر آلبرتا از جمله اقدامات ضد اسلامی است.
عبدالله تاکید کرد: کانادا از نظر تعداد افراد کشته شده در طول پنج سال گذشته به دلیل اسلام هراسی، پیشتاز است و کانادا در میان کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، انگلیس و آمریکا در زمینه اسلام هراسی قرار دارد.
عبدالله اعلام کرد: شورای ملی مسلمانان کانادا، بزرگترین سازمان اسلامی در این کشور است که بر ترودو برای برگزاری اجلاس ملی درباره اسلام هراسی فشار آورده است و توصیه هایی برای مبارزه با تشدید تنفر علیه مسلمانان ارایه کرد. پس از حادثه زیرگرفتن در سال ۲۰۲۱ میلادی در انتاریو، ترودو اجلاسی را درباره اسلام هراسی با حضور همه سطوح دولت، فدرال، استانی و شهری و همچنین سازمان ها و افراد مسلمان برگزار کرد.
در این اجلاس، نخست وزیر کانادا درخواست آشکاری به کانادایی ها به منظور حذف انزجارطلبی و تنفر صادر کرد. ترودو به شرکت کنندگان در این اجلاس مجازی گفت:درحال حاضر، ما باید برای کانادایی که می خواهیم آن را به عنوان مکانی ببینم که در آن تنوع را جشن بگیریم، مبارزه کنیم، جایی که در کنار هم بایستیم و به یکدیگر توجه کنیم.
ترودو می گوید: به عنوان یک کشور، ما نمی توانیم فراموش کنیم که چرا ۲۹ ژانویه روز ملی بزرگداشت حمله به مسجد شهر کبک و تلاش علیه اسلام است. بنابراین باید ما فجایع رخ داده را به یاد داشته باشیم و همیشه خود را متعهد کنیم که نفرت را تحمل نکنیم.
براساس نهاد آمارگیری کانادا، جرایم ناشی از تنفر به دلیل نژاد در سال ۲۰۱۹ میلادی به طور خیره کننده ای ۸۰ درصد افزایش یافته است. اما جرایم ناشی از تنفر به طور کلی در سال ۲۰۲۰ میلادی کاهش یافته است.
براساس این آمار، پلیس در سال ۲۰۲۰ میلادی اعلام کرد که جرایم ناشی ازتنفر که مذهب را هدف قرار می دهد، ۱۶ درصد کاهش یافت. ۶۱۳ حادثه در سال ۲۰۱۹ میلادی رخ داد و این آمار در سال ۲۰۲۰ میلادی به ۵۱۵ رسید.
در این گزارش آمده است که این کاهش در درجه اول به دلیل کاهش جرایم انزجارطلبی علیه مسلمانان است که از ۱۸۲ مورد به ۸۲ مورد در ۲۰۲۰ میلادی رسید.
جرایم ناشی از تنفر و انزجارطلبی علیه مسلمانان خشونت آمیزترین جرایم به شمار می آید.