اهتمام جامعه المصطفی به گسترش ارتباطات با مراکز علمی دنیا
در دیدار سفرای کشورهای منطقه آ.سه.آن تأکید شد:
سفرای کشورهای منطقه آ سه آن، با حضور در سازمان مرکزی جامعه المصطفی، با حجتالاسلام عباسی دیدار و گفتوگو کردند.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، سفرای کشورهای منطقه آ.سه. آن، با حضور در سازمان مرکزی جامعه المصطفی، با حجتالاسلام عباسی دیدار و گفتوگو کردند.
رئیس جامعه المصطفی، در این جلسه، ضمن خوشامدگویی به سفرای مهمان، به معرفی جامعه المصطفی پرداخت و خاطرنشان کرد: جامعه المصطفی دانشگاه بینالمللی اسلامی است که ۹۵ درصد دانشجویان آن را دانشپژوهان غیرایرانی تشکیل میدهند. تنوع ملیتی دانشجویان جامعه المصطفی چشمگیر است و امروز از بیش از ۱۳۰ ملیت در این دانشگاه بینالمللی، در کنار یکدیگر تحصیل مینمایند.
وی با اشاره به تحصیل دانشجویانی از کشورهای آ سه آن در جامعه المصطفی، ابراز داشت: جامعه المصطفی عضو اتحادیههای معتبر دانشگاهی جهان است و واحدهای المصطفی در قم و برخی دیگر از شهرهای کشور و مناطق مختلف جهان به فعالیت علمی و آموزشی اشتغال دارند.
حجتالاسلام عباسی، در ادامه، به معرفی رشتههای آموزشی جامعه المصطفی پرداخت و یادآور شد: جامعه المصطفی در واحدهای خود در داخل و خارج کشور، میزبان دانش پژوهانی از مذاهب مختلف اسلامی و دیگر ادیان است که در کنار یکدیگر، در فضایی برادرانه و مسالمتآمیز زندگی و تحصیل مینمایند.
وی با اشاره به جایگاه ویژه فرهنگ احترام به اندیشهها و عقاید دیگر در آموزشهای جامعه المصطفی، تصریح کرد: یکی از مشکلات جامعه بشری، به ویژه در منطقه ما، حضور جریانهای افراطی و خشونتطلبی است که به نام اختلافات مذهبی، دست به اقدامات خطرناکی میزنند. در سالهای اخیر، شاهد حوادث بسیار تلخ و ناگواری بودیم که به دست این جریانات رقم خورد و آخرین نمونه آن نیز جنایات روزهای گذشته در افغانستان است.
همه ما به خوبی منابع و قدرتهایی را که از این جریانات افراطی حمایت مالی و معنوی مینمایند، میشناسیم. تلاش ما در جامعه المصطفی این است که دانشپژوهانی با روحیه اخوت و برادری اسلامی و احترام به دیگر ادیان و فرهنگها تربیت نمائیم و این یکی از مهمترین امتیازات نظام آموزشی جامعه المصطفی به شمار میآید.
رئیس جامعه المصطفی کشورهای آسیایی را کانون تحولات بزرگ تاریخی دانست و خاطرنشان کرد: جامعه المصطفی، که یکی از مراکز علمی بینالمللی به شمار میرود، ارتباطات فراوانی با دانشگاهها و مراکز علمی جهان دارد و هماکنون بیش از دویست قرارداد همکاری میان جامعه المصطفی و دانشگاههای معتبر جهان به امضا رسیده است.
جامعه المصطفی آمادگی دارد این ارتباطات را با مراکز علمی کشورهای مختلف، به ویژه کشورهای آسیایی، که روابط تاریخی و فرهنگی عمیق میان ایران و این کشورها برقرار است، توسعه دهد. عمیقاً باور داریم آیندهی بسیار روشنی برای کشورهای منطقه و آسیا را شاهد خواهیم بود و به همین دلیل ضرورت دارد در زمینه گسترش تعاملات و ارتباطات دوجانبه و چندجانبه تلاش شود.
حجتالاسلام عباسی، در بخش پایانی سخنان خود، به برخی پیشرفتهای علمی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و یادآور شد: جامعه المصطفی مانند دیگر دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران، از گسترش ارتباطات علمی خود با دانشگاهها و مراکز علمی کشورهای مختلف استقبال میکند و دانشآموختگان جامعه المصطفی، که بهترین سفرای گسترش ارتباطات و تعاملات فرهنگی میان جمهوری اسلامی ایران و کشورها خود به شمار میآیند، میتوانند در این زمینه بسیار کارگشا باشند.
شیخ احمد قمی، فرهنگ و اندیشه اسلامی را به خوبی در تایلند معرفی نمود
در ادامه این جلسه، ووراووت پونگ پراپاپانت، سفیر تایلند در ایران، ضمن معرفی سفرای حاضر در این جلسه، خواستار بررسی ظرفیتهای موجود برای افزایش همکاریهای علمی و دانشگاهی جامعه المصطفی و کشورهای منطقه آ سه آن شد.
وی اظهار امیدواری کرد که این جلسه زمینهساز تحولات بزرگی در زمینه تعاملات علمی و دانشگاهی میان کشورهای آ سه آن و جامعه المصطفی باشد و ابراز داشت: قم از جایگاه ویژهای برخوردار بوده و از گذشته اهمیت زیادی برای کشور پادشاهی تایلند داشته است. شیخ احمد قمی، فرهنگ و اندیشه اسلامی را به خوبی در تایلند معرفی نمود و خانواده ایشان همچنان در تایلند حضور داشته و مورد احترام مردم و دولت تایلند قرار دارند.
ووراووت پونگ پراپاپانت، در پایان، اظهار داشت: ما به نمایندگی از کشورهای آ سه آن، موظف به توسعه ارتباطات و دوستی میان کشورهای خود و جمهوری اسلامی ایران هستیم و مفتخریم امروز با ارائه مجموعه کتابهای آشنایی با کشورهای آ سه آن، موجب افزایش اطلاعات در مورد کشورهای این منطقه شده و گامی برای گسترش ارتباطات دوجانبه برداریم.
رونی پراستیو یولیانتورو، سفیر جمهوری اندونزی در ایران نیز با اشاره به تحصیل حدود دویست دانشپژوه از این کشور در جامعه المصطفی، اظهار امیدواری کرد تعاملات علمی میان جامعه المصطفی و دانشگاههای اندونزی افزایش یابد.
دیپلماسی فرهنگی از اهمیت بالایی برخوردار است
در ادامه، روبرتو جی. مانالو، کاردار موقت سفارت فیلیپین در ایران، در سخنان خود، ضمن تشکر از میزبانی جامعه المصطفی، دیپلماسی فرهنگی را بسیار مهم خواند و تعمیق روابط علمی میان جامعه المصطفی و مراکز علمی فیلیپین را در بهبود روابط علمی و فرهنگی میان دو کشور مفید دانست.
وی تلاشهای جامعه المصطفی در خصوص گسترش تعاملات فرهنگی و مذهبی و گفتوگوی مذاهب و ادیان را شایسته تقدیر دانست و ادامه داد: فیلیپین معتقد است تفاوت در عقاید و مذهب نباید موجب درگیری و نزاع باشد و این کشور به تازگی برنامههای خود را به سازمان ملل در خصوص گفتوگوی ادیان ارائه نموده است و اعتقاد داریم اقدامات جامعه المصطفی در پیشبرد این برنامهها میتواند بسیار مفید باشد.
احمد فردوس عارفین، دبیر اول سفارت مالزی در ایران، ضمن ابراز خرسندی از حضور در جامعه المصطفی، یادآور شد: معتقدم جلسه امروز سفرای کشورهای آ سه آن با جامعه المصطفی، گامی برای توسعه تعاملات علمی این کشورها با مراکز آموزشی ایران بوده، این فهم و تعامل متقابل، موجب گسترش ارتباطات در دیگر زمینهها خواهد شد.
ویکتور چیانگ، کاردار موقت سفارت برونئی در ایران، با اشاره به همکاریهای دوجانبه میان جمهوری اسلامی ایران و برونئی، ابراز داشت: ما حمایت خود را از بحث وحدت و برادری مسلمانان در سراسر جهان، به ویژه در مسئله فلسطین، اعلام مینمائیم و امیدواریم بتوانیم این تعاملات را با جمهوری اسلامی ایران ادامه و گسترش دهیم.
وی با استقبال از گسترش فعالیتهای علمی و دانشگاهی ایران و برونئی، ابراز داشت: اعتقاد داریم تبادل کتاب، یکی از بهترین زمینهها برای فهم مشترک میان کشورهاست و امیدواریم در این زمینه بتوانیم اقدامات خوبی با همکاری جامعه المصطفی به انجام برسانیم.
شایان ذکر است در پایان این جلسه، مجموعه کتابهای آشنایی با کشورهای منطقه آ سه آن به رئیس جامعه المصطفی اهدا شد.