خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

رشد جامعه و کمال انسان دو هدف مهم امام خمینی (ره) بود

دکتر امیر جوان آراسته دبیر علمی دومین همایش« نقش اندیشه های عرفانی امام خمینی(ره) در شکل گیری انقلاب اسلامی ایران» مطرح کرد؛

همراهی حضرت امام خمینی (ره) با مردم و بودن در کنار مردم و تولی رهبری جامعه، چهره دیگری از ایشان را به نمایش گذاشت که مروجان زاویه نشینی عرفان و عزلت گزینی عرفا را به چالش کشید.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، حجت الاسلام و المسلمین امیر جوان آراسته دبیر علمی دومین همایش «نقش اندیشه های عرفانی امام خمینی(ره) در شکل گیری انقلاب اسلامی ایران» در گفت‌وگو خویش به اهداف و وظایف دانشگاه ادیان و مذاهب و فعالیت های آموزشی و پژوهشی آن در جامعه اشاره و بیان کرد: راه اندازی رشته «عرفان اسلامی و اندیشه های امام خمینی(ره)» در مقطع دکتری نشان دهنده اهتمام ویژه دانشکده عرفان دانشگاه ادیان و مذاهب به اندیشه‌های ارجمند حضرت امام(ره) در ساحت‌های مختلف به ویژه در مقوله عرفان است.

جامعیت علمی امام خمینی (ره)

دکتر جوان آراسته بیان کرد؛ جامعیت حضرت امام خمینی (قدس سره) و بهره‌مندی از ابعاد علمی و عملی متنوع، شخصیتی بی نظیر از امام ساخته است، فقیهی نو آور و اصولی قوی که  در ابواب فقهی نظریات بدیع و شگرفی همانند نظریه  تاثیر زمان و مکان در اجتهاد ارایه کرده است. فیلسوفی ژرف اندیش و عارفی راه طی کرده که ریاضت‌ها و مجاهدت‌های فراوانش از آن بزرگوار شخصیتی متخلق و در عین حال سیاستمداری دور اندیش ساخته است.

امام در پی کمال انسان و رشد جامعه بود

وی تاکید کرد؛ متاسفانه در خصوص قیام امام خمینی(ره) آنچنان که باید به بن مایه های اصلی و معرفتی این حرکت الاهی پرداخته میشد، کاری درخور صورت نگرفته است. به همین جهت اهداف بزرگی که آن حضرت دنبال می‌کرد مغفول مانده است. امام در پی کمال انسان و رشد جامعه بود. همراهی ایشان با مردم و بودن در کنار مردم و تولی رهبری جامعه، چهره دیگری از ایشان را به نمایش گذاشت که مروجان زاویه نشینی عرفان و عزلت گزینی عرفا را به چالش کشید.

امام خمینی

دبیر علمی دومین همایش« نقش اندیشه های عرفانی امام خمینی(ره) در شکل گیری انقلاب اسلامی ایران» افزود؛ حضرت امام(رضوان الله تعالی علیه) به عنوان یک عارف بزرگ در صدر حکومت اسلامی قرار گرفت و اینجا بود که پرسش‌های بی شماری در اذهان پژوهشگران پیرامون نسبت عرفان و سیاست شکل گرفت.

دکتر جوان آراسته گفت؛ در همین راستا دانشکده عرفان و معاونت ارتباطات و امور بین الملل دانشگاه ادیان و مذاهب اولین همایش بین‌المللی «نقش اندیشه‌های عرفانی امام خمینی(ره) در شکل‌گیری انقلاب اسلامی ایران» را برگزار کرد، در این همایش که  روز  چهارشنبه، ۱۵ بهمن ماه ۱۳۹۹ با پیام تصویری حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی و با استقبال بسیار خوبی به صورت حضوری و غیر حضوری برگزار شد حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب، آیت‌الله حسن رمضانی، حجت الاسلام والمسلمین نزار سُعیّد، حجت‌الاسلام و المسلمین سعید جوادی‌آملی، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر رضا الهی‌منش، دکتر فاطمه طباطبایی و حجت الاسلام والمسلمین دکتر مصطفی فرهودی به بررسی دیدگاه های حضرت امام(ره) در تشکیل حکومت اسلامی و مسایل پیرامونی آن پرداختند.

وی ادامه داد؛ جمع بندی برگزار کنندگان این همایش آن بود که با توجه به گستردگی فضای بحث و وجود دیدگاه‌های بعضا متفاوت در این زمینه می طلبد که دومین همایش با همین موضوع و در ادامه مباحث پیشین برگزار شود که به توفیق الهی ان شاء الله این همایش روز چهارشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۹:۳۰ در تالار امام موسی صدر دانشگاه ادیان و مذاهب، و در آستانه ایام رحلت آسمانی حضرت امام (ره) برگزار خواهد شد.

دکتر جوان آراسته خاطر نشان کرد؛ در دومین همایش «نقش اندیشه‌های عرفانی امام خمینی(ره) در شکل گیری انقلاب اسلامی ایران» که به صورت حضوری و مجازی برگزار خواهد شد اساتید حوزه و دانشگاه آیت الله حسن رمضانی، دکتر محمد جواد درودگر، دکتر مصطفی فرهودی و دکتر رضا الهی منش به ایراد سخن خواهند پرداخت.

منبع روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب
به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.