خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

رویکرد ضداسلامی رسانه‌های غرب در دو دهه اخیر چه تغییری داشته است؟

کارشناسان علوم سیاسی پس از تجزیه و تحلیل بیش از ۷۸۴ هزار مقاله روزنامه منتشر شده در طی ۲۱ سال گذشته در رسانه‌های غرب قاطعانه دریافتند که مقالاتی که به مسلمانان اشاره می‌کنند در مقایسه با کاتولیک‌ها، یهودیان، هندوها یا هر گروه دیگری به احتمال زیاد منفی هستند.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، دو کارشناس علوم سیاسی به نام‌های پروفسور «اریک بلیچ» و «موریتس ون در وین» پس از تجزیه و تحلیل بیش از ۷۸۴ هزار مقاله روزنامه منتشر شده در طی ۲۱ سال گذشته در رسانه‌های غرب به‌طور قاطعانه دریافتند که پوشش اخبار مربوط به مسلمانان به طور متوسط ​​در مقایسه با سایر گروه‌های قومی و دینی منفی‌تر است.

این اساتید ۲۵۶ هزار مقاله از ایالات متحده و ۵۲۸ هزار نشریه بریتانیایی، کانادایی و استرالیایی را از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۶ قبل از رسیدن به نتیجه بررسی کردند.

به عبارت دیگر، این تحقیق نشان داد که مسلمانان بیش از دیگران در مطبوعات غربی به طور سیستماتیک نادرست معرفی می‌شوند، که به نوبه خود منجر به احساسات ضد مسلمانان می‌شود.

در گزارش منتشر شده در این زمینه آمده است: یافته اصلی ما این است که میانگین مقاله‌‌هایی که از مسلمانان یا اسلام در ایالات متحده نام می‌برد، منفی‌تر از ۸۴ درصد مقالاتاز نمونه‌های دیگر است که به طور تصادفی انتخاب شده‌اند.

آنها دریافتند که مقالاتی که به مسلمانان اشاره می‌کنند در مقایسه با کاتولیک‌ها، یهودیان، هندوها یا هر گروه دیگری به احتمال زیاد منفی هستند.

نسبت مقالات مثبت و منفی نزدیک به ۵۰-۵۰ در مورد کاتولیک‌ها، یهودیان و هندوها بود و در مقابل ۸۰ درصد از تمام مقالات مربوط به مسلمانان منفی بود.

نویسندگان از اختلاف بین نحوه معرفی منفی مسلمانان توسط رسانه‌های اصلی در مقایسه با سایر ادیان متعجب شدند.

آنها توضیح دادند: کار ما نشان می‌دهد که رسانه‌ها وقتی درباره سایر ادیان اقلیت می‌نویسند، تمایلی به انتشار داستان‌های منفی ندارند، اما وقتی درباره مسلمانان می‌نویسند به احتمال زیاد این کار را انجام می‌دهند.

این مطالعه مقالاتی را از روزنامه‌های ایالات متحده، بریتانیا، استرالیا و کانادا که نه تنها مربوط به مسلمانان بلکه کاتولیک‌ها، یهودیان و هندوها بود جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل کرد و مقایسه‌های مختلفی از نحوه نمایش ادیان در مقالات بر اساس مذهب و کشور انجام داد.

پس از ایالات متحده، کارشناسان مقاله‌های روزنامه‌های منتشر شده در سایر کشورهای غربی مانند استرالیا، کانادا و بریتانیا را با تجزیه و تحلیل ۵۲۸ هزار و ۴۴۴ مقاله مقایسه کردند و به این نتیجه رسیدند که نسبت مقالات منفی به مثبت در این کشورها تقریبا مشابه است.

آنها دریافتند که درصد مقالات روزنامه‌هایی که به مذهب مسلمان اشاره می‌کنند و در ایالات متحده، بریتانیا، کانادا و استرالیا منفی هستند، تقریباً یکسان است و به ترتیب ۷۷، ۷۸، ۷۹ و ۸۰ درصد است.

به طور کلی، آنها پوشش بسیار منفی از مسلمانان در ایالات متحده، کانادا و استرالیا پیدا کردند.

نویسندگان مطالعه با ارجاع به نتایج مطالعات قبلی، ارتباطی بین پوشش منفی و آسیب به مسلمانان ترسیم کردند.

به گفته آنها مطالعات دیگری که تاثیر اطلاعات منفی درباره مسلمانان را بررسی کرده است، نشان می‌دهد که حمایت از سیاست‌هایی که به مسلمانان آسیب می‌رساند، مانند نظارت مخفیانه بر مسلمانان یا استفاده از حملات هواپیماهای بدون سرنشین در کشورهای مسلمان، افزایش یافته است.

نویسندگان اخیرا مقایسه‌ای در دنیای واقعی انجام دادند که در آن به استقبال گرم آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها از اوکراینی‌ها در سال ۲۰۲۲ اشاره کردند که با سیاست‌های نامنظم و خصمانه در قبال پناهندگان سوری در دهه ۲۰۱۰ در تضاد است.

نویسندگان بر این باورند که تصدیق و سپس پرداختن به منفی بودن سیستماتیک پوشش رسانه‌ای مسلمانان و اسلام برای مبارزه با «برچسب زدن گسترده» علیه مسلمانان، حیاتی است.

نویسندگان همچنین خواستار ایجاد فرصت‌هایی برای سیاست‌های انسانی‌تر شدند که برای همه صرف‌نظر از اعتقاداتشان منصفانه باشد.

رسانه‌های غرب و اسلام‌هراسی
عکس ایکنا

اسلام‌هراسی و خشونت نرم علیه مسلمانان

با توجه به افزایش سریع حملات اسلام‌هراسی در اکثر کشورهای غربی در چند سال گذشته توصیه‌های نویسندگان بر اساس شواهد بسیار قوی باید فورا اجرایی شود.

این مسئله بسیار مهم است زیرا اسلام هراسی در حال تحقیر بیشتر، توهین و خشونت علیه مسلمانان ساکن در غرب است.

منبع شبستان
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.