موزه بناکی و نمایش هنر اسلامی در قلب تمدن اروپا
مجموعه هنر اسلامی موزه بناکی شامل نمونههایی برگزیده و با ارزش از تمام بخشهای جهان اسلام است که شامل آثاری از هند، ایران، بینالنهرین، آسیای صغیر، خاورمیانه، عربستان، مصر، شمال آفریقا، سیسیل و اسپانیا است.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، موزه بناکی و دیگر مجموعههای فرهنگی و هنری در این کشور و عواملی که باعث شده تا یونان از جمله کشورهایی محسوب شود که به دلیل نزدیکی به منطقه خاورمیانه و ارتباطات تاریخی خود با کشورها و مناطق مسلماننشین، دارای اقلیت مسلمان باشد. علاوه بر این، تاریخ غنی این کشور نشان میدهد که فرهنگ و هنر اسلامی در یونان از سابقه زیادی برخوردار بوده و موزههای این کشور میزبان آثار ارزشمندی از فرهنگ اسلامی هستند.
مجموعههای هنر اسلامی موزه بناکی (The Islamic art collections of the Benaki Museum) از جمله موزههای اروپا به شمار میرود که آثار اسلامی در آن به چشم میخورد. این موزه، در مجموعهای از ساختمانهای نئوکلاسیک واقع در مرکز تاریخی آتن، در منطقه کرامیکوس (Kerameikos) قرار دارد.
مجموعه هنر اسلامی موزه بناکی شامل نمونههایی برگزیده و با ارزش از سراسر جهان اسلام است که شامل آثاری از هند، ایران، بینالنهرین، آسیای صغیر، خاورمیانه، عربستان، مصر، شمال آفریقا، سیسیل و اسپانیا است.
آنتونی بناکیس، مؤسس و بنیانگذار موزه بناکی، که اهمیت فرهنگ اسلامی را دریافته و به این کار عشق میورزید از سال ۱۹۷۶ به جمعآوری آثار اسلامی و ساخت مجموعهای مجزا به منظور ارایه هنر اسلامی اقدام کرد و سرانجام توانست در ماه اکتبر سال ۲۰۰۴ این مرکز را آماده و افتتاح کند.
در همان زمان مجموعههای مشابه بسیاری در اروپا و آمریکا ایجاد شد که در بسیاری از موارد مکمل مجموعه موزه بناکی است. بناکیس مجموعه آثار خود را در اواخر عمر خود به دولت یونان بخشید.
مساحت این موزه بالغ بر ۱۰۰۰ متر مربع است و بهترین امکان را برای نمایش بیش از ۸۰۰۰ قطعه سرامیک، کارهای فلزی، طلا، منبتکاری، بلور، منسوجات و انواع سنگها و اسلحههای مربوط به دوران صدر اسلام، بهوجود آورده است.
از جمله آثار مهم دیگر میتوان به دو تابلوی درب یادبود چوبی حکاکی شده از قرن هشتم بینالنهرین، جعبه کوچک برنجی با امضای اسماعیل بن الورد الموسیلی، اسطرلاب برنزی احمد بن السراج و زین مخملی معروف قرن شانزدهم از بورسا اشاره کرد.
در ادامه تصاویری از اشیای به نمایش گذاشته شده در این مجموعه را مشاهده میکنید.
آنتونی بناکیس، بنیانگذار موزه بناکی