نبرد فعالان یهودی علیه جنایات صهیونیسم
فعالان یهودی که در عرصه هنر و مدیریت اشتغال دارند با اعلام اینکه صهیونیسم معضلی است که به نام جامعه یهود در حال انجام جنایات متععد است.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، لورا روزنر، هنرمند و عضو فعالان یهودی به همراه گروهی از هنرمندان یهودی با ترسیم دیوارنگاره ها بر روی دیوارهای محله سلوان در بیت المقدس جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان را به تصویر کشیدند.
برخی از فعالان یهودی که در عرصه هنر و مدیریت اشتغال دارند، صهیونیسم را مشکل و معضلی می دانند که به نام جامعه یهود در حال انجام جنایات متعدد است. این دست از مدیران و هنرمندان یهودی به هر نحو ممکن مبارزه با صهیونیسم را در دستور کار خویش قرار دادند.
حدود دو هفته گذشته آریل کورن یهودی، مدیر آمریکایی بازاریابی ارشد شرکت گوگل به قرارداد میلیاردی نیمبوس(Nimbus) که بین شرکت گوگل و رژیم صهیونیستی و در راستای نقض حقوق مردم فلسطین منعقد شده است، شدیداً اعتراض کرد.
خانم کورن که بیش از هفت سال برای این شرکت کار کرده، حدود یک سال برای سازماندهی اعتراض خود وقت صرف کرده و بارها با رسانه ها گفت و گو کرده و سعی کرده تا مقامات ارشد شرکت گوگل را متقاعد کند که از این قرارداد غیر اخلاقی و نگران کننده انصراف دهند. کورن در این امر ناموفق بوده است. مدیران گوگل او را تهدید کردند که یا موافقت کند که از سانفرانسیسکو در ایالت کالیفرنیا به سائوپائولو در برزیل نقل مکان کند یا شغل خود را از دست می دهد.
در همین راستا ۷۰۰ کارمند گوگل و ۲۵۰۰۰ نفر از افراد خارج از این شرکت، طوماری را امضاء کرده اند که در آن ادعا شده آریل کورن از سوی مدیران گوگل مورد آزار و اذیت قرار گرفته است. پس از استعفای کورن، ۱۵ کارمند دیگر گوگل، اظهارات صوتی را در کانال تصویری یوتیوب خود پست کرده و از رفتار گوگل با فلسطینیان و سانسور آن انتقاد کردند. آنان از گوگل خواسته اند تا با رژیم صهیونیستی همکاری نکند.(۱)
در هفته اخیر نیز یک هنرمند یهودی با ترسیم دیوارنگاره ها بر روی دیوارهای محله سلوان در بیت المقدس جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان را به تصویر کشید.
گروهی از هنرمندان داخلی و خارجی با حمایت مرکز خلاقیت سلوان، طرح «من شاهد سلوان هستم» را به عنوان یک تلاش هنری جمعی اجرا کردند. هدف این گروه آن بود که با نقاشی های دیواری مشکل شهرک سازی های غیر قانونی رژیم صهیونیستی در قدس شرقی را نشان داده و شاهدی بر سیاست تخریب منازل فلسطینی ها و یا تخلیه اجباری آنها در محله های سلوان و شیخ جراح باشد.
این طرح شامل نقاشی های دیواری بزرگ از ساکنان فلسطینی محله سلوان است که توسط نیروهای صهیونیستی به شهادت رسیدند نظیر جورج فلوید و راشل کوری که تبدیل به نماد عدالت خواهی شده اند. همچنین شامل تصویری از چشمان شخصیت هایی است که در مناطق مختلف جهان مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند.
لورا روزنر، فعال و هنرمند یهودی آمریکایی که در این پروژه مشارکت داشت، به خبرگزاری آناتولی گفت: «چشم هایی که هنرمندان بر روی ساختمان های سلوان کشیده اند نمادی از شهادت فلسطینی ها به آنچه در اینجا اتفاق می افتد است.»
روزنر ادامه داد که به عنوان یک فعال یهودی در آمریکا در حمایت از فلسطین فعالیت می کند. وی گفت: من فکر کردم برای ادامه این کار، باید بروم و در صحنه باشم؛ بدانم چه اتفاقی افتاده است. با مردم اینجا از نزدیک روبرو شوم و خودم محیط را ببینم.
لورا با ابراز تاسف عمیق از اتفاقاتی که در اینجا می افتد، افزود: «بیشتر اتفاقاتی که در حال رخ دادن است به نام جامعه یهود انجام می شود، اما من فکر می کنم مشکل اصلی، صهیونیسم و ذهنیتی است که ایجاد کرده است. نهادهایی در اسرائیل و خارج از آن به دنبال اخراج همه فلسطینی ها از خانه هایشان و انجام پاکسازی قومی هستند.»
روزنر به این مطلب مهم اشاره کرد: «هنرمندان از نقاشی برای بیان بصری استفاده می کنند؛ زیرا فراتر از هر زبانی است. در اینجا تلاش هایی برای محو کردن آثار فلسطینی ها از طریق به اصطلاح فعالیت های باستان شناسی، تبلیغات و گزارش های تاریخی غیر واقعی یا گمراه کننده وجود دارد. اما هنرمندان سعی میکنند با پروژه نقاشی دیواری صدای فلسطینی ها را به دیگران برسانیم. این نقاشی ها راهی برای برجسته کردن این تاریخ است؛ زیرا فلسطینی ها بخش بسیار مهم و زیبایی از بیت المقدس و این سرزمین هستند.»
روزنر با اشاره به نقاشی روی دیوار یکی از خانه های کناری اش تأکید کرد که این نقاشی متعلق به چشم نوه یک زن فلسطینی به نام ام ناصر است. ام ناصر فکر می کند که این چشم ها نماینده او نیز هستند؛ زیرا این زن همان کسی است که سالها با این مشکل دست و پنجه نرم می کند که صهیونیست ها می خواهند او را از خانه اش بیرون کنند و به همین دلیل مجبور است بارها به دادگاه مراجعه کند. او در طول سالها شاهد تغییر محله خود به دلیل حملات شهرک نشینان بوده است.(۲)
نتیجه آنکه برخی از یهودیان فعال در عرصه هنر و مدیریت، صهیونیسم را معضلی می دانند که به نام جامعه یهود در حال انجام جنایات متعدد نظیر قتل عام فلسطینیان و یا اخراج آنان از خانه هایشان و انجام پاکسازی قومی است. از این رو این دست از یهودیان به هر نحو ممکن مبارزه با صهیونیسم را در دستور کار خویش قرار دادند. برای نمونه لورا روزنر یهودی جنایت رژیم صهیونیستی را در نقاشی دیواری ثبت کرد.
پی نوشت:
۱. ایرنا، «گوگل کارمند مخالف قرارداد با رژیم صهیونیستی را مجبور به استعفا کرد»، کد خبر ۸۴۸۷۳۲۸۷، ۹ شهریور ۱۴۰۱؛ خبرگزاری فارس، «استعفای کارمند یهودی گوگل درحمایت از فلسطین»، ۹/ ۶/ ۱۴۰۱
۲. ایکنا، «دیوارنگارههای هنرمند یهودی، شاهدی بر جنایات اسرائیل در بیتالمقدس»، کد خبر ۴۰۸۲۸۲۱، ۱۲ شهریور ۱۴۰۱