کتاب «زندگانی امام حسن مجتبی (ع)» به چاپ پنجم رسید
به همت مؤسسه بوستان کتاب؛
چاپ پنجم کتاب «زندگانی امام حسن مجتبی (ع)» اثر آیت الله سیدهاشم رسولی محلاتی به همت مؤسسه بوستان کتاب در ۴۷۲ صفحه منتشر شد.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، چاپ پنجم کتاب «زندگانی امام حسن مجتبی (ع)» اثر آیت الله سیدهاشم رسولی محلاتی به همت مؤسسه بوستان کتاب در ۴۷۲ صفحه منتشر شد.
امام حسن مجتبی (ع) یکی از امامان معصوم است که مطالعه زندگی ایشان آموزههای فراوانی از معارف دینی و انسانی را به دست میدهد.
در این باره کتابهای فراوانی نوشته شده اما در اثر حاضر، مؤلف با نثری روان و استناد به منابع کهن همه جنبههای زتدگی این امام معصوم (ع) را کاویده است.
ساختار اثر
کتاب حاضر در ۱۲ فصل تألیف شده است؛ فصل اول که به ولادت امام حسن (ع) اختصاص یافته، ضمن بیان توضیحاتی در خصوص ولادت و مراسم نام گذاری، به انجام مراسم دینی و سنتهای مذهبی و کنیه و القاب آن حضرت میپردازد.
نویسنده در فصل دوم، به «زندگی آن حضرت در زمان رسول خدا (ص)» پرداخته و در ابتدا به شدت علاقه رسول خدا (ص) به حسنین (ع)» اشاره کرده و مطلبی با عنوان «ارث رسول خدا (ص) به حسنین (ع)» را به رشته تحریر در آورده و ذکاوت و استعداد فوق العاده امام (ع) مورد تأکید قرار گرفته است.
سومین فصل به «شمه ای از فضائل حسنین (ع) در دورادن کودکی و نوجوانی» اشاره کرده و فضائل حسنین (ع) در قرآن مورد تبیین قرار گرفته و در این راستا به آیات مباهله، تطهیر، مودّت و سوره «هل اتی» اشاره شده است.
فصل بعدی این اثر به «زندگانی آن حضرت پس از رحلت رسول خدا (ص) تا پایان خلافت عثمان» میپردازد و با اشاره به قضاوت شگفت انگیز امام حسن (ع) در زمان طفولیت، احاطه آن بزرگوار به علوم قرآن در سنین نوجوانی را تبیین کرده و داستان سخنرانی جالب امام حسن (ع) در حضور پدر تشریح شده است.
«زندگانی آن حضرت در زمان حکومت امام علی (ع)» عنوان پنجمین فصل از کتاب حاضر است که به حضور امام (ع) در میدان جنگ جمل و صفین، اعلام آمادگی برای جهاد، قسمتی از وصایای امیرالمؤمنین (ع) به فرزند حسن (ع) اشاره دارد.
ششمین فصل از اثر مذکور مربوط به «دوران امامت تا صلح معاویه» است که در این فصل به سخنرانی امام (ع) در روز شهادت پدر، خطبه امام (ع) و بیعت مردم با آن حضرت، کشتن قاتل پدر، جاسوسان معاویه در کوفه و بصره، نامههای امام حسن (ع) برای اتمام حجت با معاویه، حرکت معاویه به سوی عراق و سخنرانی امام (ع)، تلاش معاویه برای فریب سرداران لشکر امام (ع)، و یاران بی وفای امام (ع) پرداخته شده است.
فصل بعدی به «ماجرای صلح و علل کناره گیری امام از حکومت» میپردازد که در این میان، مباحثی همچون بستری شدن امام (ع) در مدائن، کناره گیری از حکومت و پذیرش صلح، متن قرارداد و مواد صلحنامه، بررسی اجمالی سخنان امام (ع) به منظور اطلاع از علل واگذاری حکومت، علل سستی و تزلزل اطرافیان امام، افشا و خنثی کردن فریب دشمن تبیین شده است.
در فصل هشتم به «مخالفان پیمان صلح» میپردازد که از جمله مباحث این فصل میتوان به به سفر امام حسن (ع) به شام و برخورد با معاویه، منطق تبهکاران درباره معیار خوبی و بدی، توطئه معاویه برای اهانت به امام (ع) پرداخت.
«شمه ای از فضائل و مکارم اخلاق آن حضرت» عنوان فصل بعدی این اثر است که ضمن بیان تواضع و فروتنی آن حضرت، نمونههایی از کرم و سخاوت و بزرگواری امام (ع) تبیین، و در ادامه مکارم اخلاق و سیرههای عملی امام (ع) مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
در دهمین فصل، «سخنانی حکمت آمیز از امام حسن (ع)» تشریح شده و معیار محبت و بغض اهل بیت (ع) تبیین و پاسخ سوالات پادشاه روم و معجزهای از امیرالمؤمنین (ع) و امام حسن (ع) مطرح شده در ادامه نیز، آداب سفره و غذا خوردن، فواید رفت و آمد به مساجد، برخی از کلمات قصار آن حضرت و قسمتی از دعاهای ایشان آمده است.
در یازدهمین فصل از کتاب حاضر به «شهادت امام حسن (ع)» اختصاص یافته که ماجرای غم انگیز شهادت امام (ع)، تصمیم معاویه به گرفتن بیعت برای یزید، ماجرای غم انگیز شهادت امام حسن (ع)، عدم اظهار نام قاتل، وصایای آموزنده امام (ع) به جناده، هنگام پرداز به ملکوت اعلی، مراسم غسل و نماز و تشییع و دفن امام (ع)، فتنه عایشه و بنی امیه برای جلوگیری از دفن حسن (ع) در مقبره رسول خدا (ص)، تیرباران کردن جنازه امام حسن (ع)، هفت روز عزای عمومی در مکه و مدینه، تاریخ شهادت و مدت عمر آن حضرت را تشریح کرده است.
دوازدهمین و آخرین فصل از این اثر به «زنان و فرزندان امام حسن (ع)» میپردازد.