جشنواره اقوام و ادیان با هدف تقریب اقتصادی و فرهنگی در دانشگاه ادیان و مذاهب
با حضور فعالان مدنی و دانشجویان افغانستانی دانشگاه ادیان و مذاهب؛
به همت معاونت فرهنگی دانشگاه ادیان و مذاهب، نمایشگاه اقوام و ادیان با حضور فعال و خلاق دانشجویان افغانستانی اهل سنت و شیعه در بخشهای مختلف فرهنگی، اقتصادی و تاریخ اجتماعی اقوام در محوطه دانشگاه برگزار شد که با هدف ترویج تقریب در تمام زمینه ها روز گذشته به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ردنا (ادیاننیوز)، تقریب در ساحت و ابعاد مختلفی معنا و تبلور مییابد و اگر تقریب به معنای نزدیکی انسانها باشد، آنگاه یکی از مصادیق آن حمایت مادی و معنوی از دیگری است. دانشجویان افغانستانی و برخی از جوانان اهل سنت و شیعه با حضور فعال در محوطه دانشگاه ادیان و برپایی جشنواره اقوام و ادیان را در محور و بخش های مختلفی منجمله تقریب فرهنگی، اقتصادی برگزار کردند. حماسهای از جنس همزیستی، تقریب و همسرنوشتی را رغم زده است.
جشنواره اقوام و ادیان در دانشگاه ادیان و مذاهب با حضور سید ابوالحسن نواب، دکتر سید عباس صالحی، دکتر عباس خامه یار و برخی دیگر از چهره ها و شخصیت های علمی و فرهنگی دانشگاه برگزار و آغاز به کار کرد. ضمن اینکه علی مصباح احمدی مدیر مسئول غرفه های افغانستان در این رویداد حضور داشته و اهداف و فلسفه وجود بخش های مختلف این نمایشگاه را برای حضار، مهمانان و مدعوین محترم معرفی کردند.
تقریب در زمینه اقتصادی
استفاده از کلیدواژه «تقریب اقتصادی» اگر چه عنوان بدیعی است اما علاقمندان این حوزه باید بدانند که فضای دانشگاه ادیان مقولات این چنینی را درون خود پدید آورده است.
در این فضا، افراد و فعالان عرصه اقتصادی با عرضه محصولاتی همچون پوشاک و البسه ملی و مذهبی که نمادی از فرهنگ و رسوم خاک آن کشور هستند و نشانگر تاریخ ملتهاست، به فعالیتهای خود میپردازند.
تقریب در زمینه هنر
هنرمندان افغانستانی با ارائه یکی از تجلیات هنر نقاشی به نام «ویترای» آثار تولیدی را در غرفه مخصوص این بخش معرفی و توزیع میکنند. در واقع هنر یکی از مصادیق نزدیکی و شناخت اقوام و مذاهب و ملل مختلف از خلقیات و ماهیت فرهنگی آنها محسوب میشود.
علاوه بر هنر ویترای در این بین هم حوزه و غرفههایی به نقاشی و هنر خطاطی و خوشنویسی میپرداختند و حاضران میتوانند محصولات سفارشی و خاص خود را درخواست و تهیه کنند.
تقریب در جهت شناخت و همسرنوشتی با اقوام
یکی از بخشهای جالب توجه در این جشنواره ارائه «تصویری از جنگ و تاریخ خشونتهای طالبان در خاک افغانستان» است. در واقع درک و شناخت چنین سرگذشت شوم و تاریکی که بر ملت دوست و همسایه با احساس همدردی متقابل آنها همراه میشود.
تقریب اگر نزدیکی دلهای انسانها را در پیش داشته باشد. یکی از لوازم آن درک و فهم متقابل و احساس همدردی با مذاهب و دینداران و پیروان ادیان مختلف متبلور و ظهور مییابد.
خشونت و سرکوب شیعیان هزاره در افغانستان، تصویر نابود کردن معبد و مجسمه هندو در بامیان و دیگر ظلم و ستمی که وحوش طالبان بر ملت شریف افغانستان روا داشتهاند، بهانهای برای درک متقابل برادران دینی مفهوم و صورت بندی می شود.
این جشنواره و نمایشگاه روز شنبه ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۱ در دانشگاه ادیان و مذاهب ادامه خواهد داشت و علاقمندان میتوانند با حضور در دانشگاه از این نمایشگاه دیدن نمایند. ضمن اینکه با مراجعه به دانشجویان افغانستانی دانشگاه ادیان و مذاهب می توانند از آثار و محصولات فرهنگی و علمی آنان نیز استفاده نمایند.
گزارش و خبرنگار: محمد پناه زاده
تصاویر: اختصاصی از ردنا