کتاب «امام علی (ع) از دیدگاه روشنفکران عرب مسیحی» منتشر شد
به زبان صربی؛
کتاب «امام علی (ع) از دیدگاه روشنفکران عرب مسیحی» نوشته الکساندر دراگوویچ، محقق، نویسنده و مترجم صرب از سوی انتشارات میراث وحی BAŠTINA OBJAVE به زبان صربی منتشر شد.
به گزارش ادیان نیوز، کتاب «امام علی دیدگاه روشنفکران عرب مسیحی » سخنرانی نویسنده در وبینار«امام علی، الگوی معنویت، و عدالت» است که توسط رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در صربستان با همکاری رایزنی فرهنگی بوسنی و هرزگوین به مناسبت عید غدیر خم در تابستان ۱۴۰۱ برگزار شد. در این، اندیشمندان و اندیشمندان از حوزه بالکان شرکت داشتند و در مورد شخصیت شخصیت آن حضرت سخن گفتند.
نویسنده در مقدمه کتاب میگوید: «درست پس از قرآن کریم و سنت پیامبر خدا(ص)، سخنان حضرت علی(ع)، بزرگترین موارد از متنوعترین و لطیفترین حکمهای اجتماعی، سیاسی و دینی را به بشر داد. زمانی (بیش از هزار سال پیش) که شریف الرضی نهج البلاغه را به عنوان منتخبی به فرد و دقیق از سخنان، نامه ها و سخنان حکیمانه جمع آوری کرد این کتاب گرانبها بر بسیاری از روشنفکران در سراسر جهان، چه بر مردم از هر قشر و. چه بر غیر مردم، یعنی بر همه کسانی که آن را پذیرفتند و به آن فکر کردند، تأثیری گذاشتند.»
او در ادامه میافزاید: «اصلاً تعجبآور نیست که اکثریت شخصیتهای برجسته، از روشنفکران مسیحی عرب، همانطور که در عنوان کتاب آمده است، اهل قلم، یعنی شاعران، نویسندگان، زبان شناسان و روزنامهنگاران هستند. برخی از آنها شهرت ادبی جهانی دارند و در منطقه بالکان نیز شناخته شده هستند.« مشهورترین آنها، جبران خلیل جبران، نویسنده شاهکار «النبی»، مجموعهای از مقالات شاعرانه، فلسفی، معنوی و الهام بخش است که به بیش از ۲۰ زبان ترجمه شده است و یکی از پرخواننده ترین کتابهای قرن بیستم به شمار میرود.
در کنار او، میخائیل نعیمه یکی از مهمترین شخصیتهای محافل ادبی معاصر عرب و یکی از مهمترین نویسندگان معنوی قرن بیستم، نویسنده اثر فلسفی تمثیلی «کتاب میرداد» قرار دارد، حنا فاخوری نویسنده «تاریخ ادبیات عرب»، جرج جرداق که با کار سرمایهای «امام علی(ع)؛ صدای عدالت انسانی» بیشترین نقش را در معرفی شخصیت امام علی(ع) در زبان عربی برعهده دارد، خلیل فرهت شاعر لبنانی، عبدالمسیح انتکی، شاعر و روزنامهنگار مسیحی اهل سوریه، بولس سلامه شاعر و ادیب لبنانی، روکس العزیزی نویسنده اردنی، أمین بن راشد نحله، وکیل و شاعر مسیحی اهل بیروت، شبلی شمیّل، دکتر لبنانی و مدافع داروینیسم در جهان عرب، ریمون قسیس، شاعر مسیحی لبنانی معاصر، ژوزف الهاشم، شاعر لبنانی، وزیر سابق لبنان، راجی انور حیفا، روزنامهنگار و محقق سوری و آنتوان بارا نویسنده و روزنامهنگار سوری از دیگر شخصیتهای مسیحی در این راستا هستند.
همه این نویسندگان از اوج فصاحت شیوای علی(ع) شگفت زده شدند. همه این روشنفکران، با قدرت ذهن باز و کنجکاوی فکری خود، می توانند آموزه های ارزشمندی را از زندگی و شخصیت امام علی(ع) کشف کنند که نه تنها ذهن آنها را تحت تأثیر قرار دهد، بلکه موفق شده است و قلب هر فردی را که از تعصب رها می کند. شده است، فارغ از جهت گیری مذهبی یا شیوه زندگی او، روشن کنند.