به گزارش ادیان نیوز، این روزها در سایت های خبری مختلف خبرهایی منتشر می شود که هدف از انتشار این اخبار تنها کلیک مخاطبانی است که به دنبال آرامش هستند.
خبرهایی با عناوینی چون یوگا باعث آرامش می شود، یوگا غم را می کاهد و … این اخبار که معمولا با استناد به متخصصین غربی و نامعلوم تهیه می شود، تنها به دنبال جذب مخاطبینی است که از دغدغه های زندگی امروز خسته شده اند و به دنبال آرامش هستند. در این اخبار که با استناد به جملاتی چون تحقیقات نشان داده است، محققین می گویند و … خبر زرد خود را به مخاطبش عرضه می کند. اما کدام متخصص ؟ کدام تحقیقات ؟ این ها همه جای سوال است.
بسیاری تصور می کنند که اگر تکنیک های یوگا را انجام دهند دغدغه های فکریشان درمان خواهد شد و مشکلات عصبیشان نیز حل می شود. اما این یک تصور غلط و ساده لوحانه است زیرا یوگا به عنوان ورزش اگر چه ممکن است تأثیر بر جسم گذاشته و مشکلات جسمی را بر طرف کند که البته این یک احتمال است، اما قطعا نمی تواند مشکلات روحی را درمان کند. یوگا نه تنها غم را درمان نمی کند بلکه بر آن سرپوش گذاشته و کاری می کند تا با غم کنار بیاییم.
کنار آمدن با غم راه حل نیست. آرامش واقعی زمانی اتفاق می افتد که بتوانیم به گونه زندگی را مدیریت کنیم که غم ایجاد نشود. اگر غم به زندگی راه پیدا کرد تأثیر منفی خود را خواهد گذاشت و هر تلاشی صورت بگیرد نخواهد توانست حالت اولیه را ایجاد کند.
یوگا بر اساس عوام فریبی خود کسانی را که گرفتار غم و اندوه و اضطراب هستند را شناسایی کرده درِ باغ سبز به آنها نشان داده و فریبشان می دهد. کسانی که از راه یوگا تلاش می کنند مشکلات روحی خود را حل کنند، نه تنها مشکلشان حل نشده بلکه در دراز مدت بر مشکلات آنها افزوده شده است. کسانی که یوگا کار می کنند تعادل فکری منظمی ندارند. پایبند به اصول اعتقادی خود نیستند و از زندگی آرام و همراه با آرامش برخوردار نیستند. ممکن است فردی به صورت مقطعی آرامشی کاذب را تجربه کند اما این آرامش دائمی نیست.
البته زندگی خیلی از انسان هایی هم که یوگا کار نمی کنند به سامان نیست، اما لااقل گرفتار یوگا نیستند. یوگا با وجود این که داعیه دار آرامش است اما نمی تواند در دراز مدت و به صورت قطعی اضطراب و غم را درمان کند.
مربیان یوگا معتقدند غم و ناراحتی یک بیماری نیست، بلکه مانند تولد و مرگ کاملا طبیعی و عادی است. این یک دروغ و یک فریب عمومی است. غم و نارحتی هیچگاه طبیعی و عادی نیست. اگر چنین بود تمام کودکان و نوزادان باید غمگین و افسرده می بودند، اما تا کنون هیچ کودکی به علت افسردگی بستری نشده است. هیچ کودکی با غم و اندوه به دنیا نیامده است. کودک هیچ درکی از غم و ناراحتی ندارد. حتی در زمانی که پدر و مادر او گرفتار بدترین مشکلات زندگی هستند آنها با آرامی و آسودگی بدون هیچ غمی به بازی کودگانه خود مشغولند.
غم و ناراحتی حاصل عملکرد غلط در زندگی دینی انسان هاست. انسان هرگاه بر اساس نقشه الهی حرکت نکند، دچار گرفتاری و اندوه خواهد شد. انسان الهی هیچ گاه غمگین نیست، مؤمن همیشه شاد است. اگر غمی هم وارد زندگی او شود راه درمان آن را یوگا و مدیتیشن نمی داند و معتقد است برای درمان باید به سمت خدا رفت و از او کمک خواست، برای حل مشکل خود به دنبال راه حل های لحظه ای نمی گردد.
بسیاری از انسان ها به هر شیوه ای که دوست دارند زندگی می کنند و کاری هم به رضای خداوند ندارند، حاصل چنین زندگی گرفتاری و غم و اضطراب است. این انسان ها برای درمان غم و اندوه خود نیز به دنبال درمان واقعی نیستند و معمولا از مسکن هایی مانند یوگا، مدیتیشن، ذن و غیره استفاده می کنند.
مربیان یوگا معتقدند: یک برنامه هشت هفتهای یوگا درمانی، میتواند از غم و ناراحتی بکاهد و شرایط ذهنی مثبتتری ایجاد کند. اما نمیتوان کاملا مشخص کرد چه روش یوگا برای کم کردن غم بهتر و چه روشی بدتر است. این اعتقاد، هشت هفته از عمر گرانمایه شما را خواهد گرفت و در عوض یک تردید به شما خواهد داد. تصور کنید شما هشت هفته تلاش کنید تا از غمهایتان بکاهید اما در انتهای هشت هفته تازه متوجه شوید روش یوگایی که شما کار کرده اید، آن روش مورد نظر شما نبوده است، در این صورت چه حالتی به شما دست خواهد داد. آیا غمتان درمان خواهد شد یا بر غمتان افزوده خواهد شد.
حال اگر همان هشت هفته را سعی کنید ارتباط خود را با خداوند بیشتر کنید و تلاش کنید در این مدت بر اساس نقشه الهی حرکت کنید، متوجه خواهید شد که تنها با یاد خداوند دلها آرام می گیرد.
منبع: فرقه نیوز