از جهاد در اندیشه انجمن حجتیه بیشتر بدانید
در مبانی تفکری و مسلک انجمن حجتیه، نگاه مثبتی به مقوله جهاد در عصر غیبت وجود نداشته و ریخته شدن خون را تحت رهبری غیرمعصوم، جایز نمیدانند.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، افراد دارای تفکر انجمن حجتیه، در سالهای نهضت امام خمینی(ره) و همچنین دفاع مقدس، با تمسک به همین اعتقاد، در فضای رسمی و حکومتی اعلام میکردند ما جوانان و نوجوانان را به سمت انقلابیشدن سوق نمیدهیم.
فکر و مسیر زندگی کسانی که وارد انجمن حجتیه میشدند، بر این اساس شکل میگرفت که در زمان غیبت، هیچ حرکتی به نتیجه نمیرسد. بنابراین فعالیت و مبارزات سیاسی حضرت امام(ره) را کاری لغو میدانستند. در سخنانی که از شیخ محمود حلبی، رئیس انجمن حجتیه در ادامه میآید، جنگ و شهادت، تنها در پرتو قیام امام معصوم(ع) صحیح شمرده میشود: آقا اول شما پیشوا پیدا کنید… اول شما یک افسر، یک پیشوا، یک رهبر معصوم پیدا کنید، یک رهبری که بتواند اداره اجتماع کند، روی نقطه عصمت نه عدالت، عدالت کافی نیست. اول، او را پیدا کنید…آن وقت از من هم واجب است منبر را رها کنم…هفت تیر به کمرم ببندم، بروم جلو.(۱)
مایه فکری انجمنیها، نوعی دینداری خنثی، سازشکارانه و عافیتطلب است. در این سبک زندگی، نه کسی کشته میشود، نه اسیر و نه شکنجه. حجتالاسلام عمادی در خاطراتش به تفکر انجمن حجتیه مبنی بر عدم دخالت در #سیاست و همان دینداری بیدردسر، اینچنین اشاره میکند: مخصوصاً در سالهای ۱۳۵۸-۱۳۵۹، روشنگری بسیاری لازم بود، چون تبلیغات زیادی میشد. از سویی متحجرین، از سوی دیگر انجمن حجتیه که میگفتند امام زمان میآید و لازم نیست که ما این همه کشته بدهیم.(۲)
پینوشت:
۱. قسمتی از خطبه شیخ محمود حلبی تحت عنوان نظام در اسلام.
۲. ایرج تبریزی، خاطرات حجتالاسلام عمادی، صفحه ۱۳۴.