خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

فراگرفتن علوم انسانی جزء شرایط امامان جماعت و مبلغان دینی مراکش

مراکش با هدف تداوم دینداری معتدل و مبارزه با افراط گرایی، علوم انسانی و جنسیت شناسی را به نظام آموزش و تربیت امامان جماعت و مبلغان دینی اضافه کرده است.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، احمد التوفیق، وزیر اوقاف و امور اسلامی مراکش، طی جلسه‌ای با دانشجویان دانشگاه بین المللی در رباط این هفته توضیح داد که امامان و راهنمایان دینی نیز در حال مطالعه علوم نوظهوری مانند جنسیت شناسی هستند که تا همین اواخر از برنامه های درسی تدریس فقها دور بود.

وزیر اوقاف مراکش گفت: مواد درسی موجود در مؤسسات تربیت ائمه جماعات و راهنمایان دینی شامل کتابی در زمینه جنسیت شناسی است که توسط پزشک زن متخصص در این زمینه تهیه شده است و شامل آنچه که ائمه باید در این زمینه بدانند، می باشد. چرا که این یک مسئله حقوقی و از ضروریات دین است.»

تربیت مبلغان دینی در مراکش از زمان شروع بازسازی حوزه مذهبی پس از بمب گذاری های تروریستی در شهر کازابلانکا در سال ۲۰۰۳، شاهد پیشرفت بزرگی بوده است، زیرا آموزش آنها دیگر محدود به علوم حقوقی نیست، بلکه به علوم انسانی، زبان و حتی جنسیت گسترش یافته است.

التوفیق با اشاره به اینکه در مورد امامان جماعت و مبلغین دینی «خیلی چیزها باید تغییر کند» افزود وزارتخانه اوقاف ۱۴ سال با نظارت بر ۵۰۰۰۰ امام از طریق دوره هایی که شنبه اول و سوم هر ماه برگزار می شود، بر روی این تغییرات تمرکز کرده است.

ناصر بوریتا، وزیر امور خارجه مراکش، در جریان نشست وزیران ائتلاف بین‌المللی علیه داعش در مراکش گفت: علاوه بر سیاست امنیتی که از سال ۲۰۰۲ تاکنون بیش از ۲۱۰ هسته تروریستی را منهدم کرده است، مراکش با آموزش امامان جماعت و مبلغین و دفاع از ارزش‌های صلح و اعتدال در دین اسلام طرحی مبتنی بر مقابله فعالانه با پدیده افراط گرایی را دنبال می‌کند.

شایان ذکر است که مراکش در یازدهم ماه مه گذشته میزبان «اجلاس ائتلاف بین‌المللی برای شکست داعش» بود که شامل ۸۴ کشور و سازمان با حضور وزیر خارجه آمریکا بود. در بیانیه وزارت امور خارجه مراکش آمده است که این رویدار که در شهر مراکش برگزار شد، بخشی از سیاست پیشگیرانه این کشور در مبارزه با تروریسم است.

منتصر حماده، از مسئولین مرکز مطالعات و تحقیقات الاقصی در رباط گفت: الگوی مذهبی مراکش برگرفته از عوامل تاریخی، اجتماعی و تمدنی است که باعث شد مراکش از چندین کشور عربی، آفریقایی و حتی اروپایی درخواست هایی برای بهره مندی از تجربیات این کشور در اداره امور مذهبی و مقابله با پدیده افراط گرایی خشن دریافت کند.

سیاست مراکش در زمینه مذهبی از «مصون سازی در مقابل افراط گرایی» تا آموزش امامان جماعت و مبلغین در چندین کشور آفریقایی از جمله لیبی، مالی، سنگال، گینه، ساحل عاج و گابن گسترش یافت. همچنین فرانسه از مراکش خواست تا «الگوی اسلام معتدل مراکشی» را برای آموزش امامان جماعت و مبلغین این کشور اجرا کند.

منبع دولت دین
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.