خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

نشست خبری رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در حضور اصحاب رسانه عنوان کرد: دانشگاه‌های ایران در حوزه فعالیت‌های بین المللی خوب عمل نمی‌کنند و توجهی به تعاملات بین المللی ندارند.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، نشست خبری حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با حضور اصحاب رسانه در سالن امام موسی صدر این دانشگاه برگزار شد.

دانشگاه ادیان و مذاهب تنها دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در جهان است

در ابتدای این نشست حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب ضمن تقدیر و تشکر از حضور خبرنگاران محترم و با اشاره به نقش و تاثیر آن‌ها در پیش‌برد مسائل کشور بیان کرد: دانشگاه ادیان و مذاهب تنها دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در جهان است. ممکن است هر کدام از ادیان برای خود دانشگاه اختصاصی داشته باشند که به آموزش دین خود و مسائل آن بپردازند، اما در هیچ جای دنیا دانشگاهی که در آن به آموزش تخصصی همه ادیان بپردازد وجود ندارد و ما در این زمینه نمونه هستیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه همه ادیان و مذاهب در این دانشگاه به صورت علمی و‌آکادمیک تدریس می‌شود، باعث شده که دانشگاه ادیان و مذاهب وجهه بین‌المللی داشته باشد. ما نیز بر این موضوع توجه داریم و تلاش داریم که فعالیت‌های دانشگاه ادیان و مذاهب کاملا بین‌المللی شود.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به بی توجهی به فعالیت‌های بین المللی تصریح کرد: ایران از دیرباز یک کشور بین المللی بوده است و اشعار حافظ و سعدی بدون قدرت رسانه‌های امروز در کشورهای مختلف گسترش پیدا می‌کرد.

دانشگاه‌های ایران در حوزه فعالیت‌های بین المللی خوب عمل نمی‌کنند

وی ادامه داد؛ دانشگاه‌های ایران در حوزه فعالیت‌های بین المللی خوب عمل نمی‌کنند و همه مشغول کار خودشان هستند و توجهی به تعاملات بین المللی ندارند و کار بین المللی گسترده صورت نمی‌پذیرد. با وجود اینکه ما در ایران دانشگاه‌های بسیار خوبی داریم اما از لحاظ تعاملات بین‌المللی و آکادمیکی بسیار ضعیف عمل کرده‌ایم.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب بیان کرد ایران اسلامی امکان پذیرش یک میلیون دانشجوی بین‌الملل را دارد اما متاسفانه به دلیل عدم توجه به این موقعیت و ظرفیت تاکنون چنین چیزی محقق نشده است. ما حتی در سازمان‌های بین‌المللی نیز خوب عمل نکرده‌ایم.کشور پاکستان در بیشتر سازمان‌ها و نهادی بین‌المللی پاکستانی‌هایی را مشغول به کار دارد که می‌تواند از طریق آنها امورات خود را پیش ببرد و من در بیشتر سازمان‌ها و نهاد بین‌المللی پاکستانی‌های زیادی را دیده‌ام.

دولت باید خدمت‌رسان مردم باشد

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه دولت باید خدمت‌رسان مردم باشد، اظهار کرد: تا زمانی‌که در کشور بخش خصوصی تقویت نشود و به آن بها داده نشود، فساد در کشور از بین نخواهد رفت.

قم ظرفیت این را دارد که به مرکز بین المللی گفت‌وگوهای اسلامی تبدیل شود

وی ادامه داد؛ قم ظرفیت این را دارد که به مرکز بین المللی گفت‌وگوهای اسلامی تبدیل شود. در دنیا برخی از شهرها از طریق جذب دانشجو منفعت کسب می‌کنند و در قم ظرفیت جذب ۱۰۰ هزار دانشجو وجود دارد که از این ظرفیت ۴۰۰ هزار نفر قمی به‌صورت مستقیم و غیر مستقیم منفعت کسب می‌کنند.

درخواست پاپ برای آزادی برخی زندانیان

حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب با اشاره به دیدار اخیر خود با رهبر کاتولیک‌های جهان گفت: بنده ده سال است که آقای پاپ را می‌شناسم. پاپ گذشته را هم می‌شناختم و با او نیز دیدار داشته‌ام. چند روز پیش که به همراه هیئتی به ملاقات ایشان رفتیم، ایشان بسیار به ما احترام گذاشت و از ما به صورت ویژه میزبانی کرد.او به استقبال ما آمد. کاری که او در مهمان نوازی انجام داد بسیار بی‌نظیر بود و نشان از تواضع زیاد ایشان بود. حتی بیشتر از موعد مقرر با ما صحبت کردند. روبه‌روی هم نشستیم و با هم در مورد توافق‌نامه‌های بین دانشگاهی و دیگر مسائل ادیانی به بحث و گفتگو پرداختیم.و ارتباط بسیار خوب و صمیمی برقرار شد.

سلام آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور محترم جمهوری اسلامی را به پاپ ابلاغ کردم

وی ادامه داد؛ در این دیدار سلام گرم آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور محترم جمهوری اسلامی را به ایشان ابلاغ کردم و به ایشان گفتم که بنده ۷۰۰ سفر خارجی داشته‌ام. ایشان بسیار تعجب کردند و در مورد کشورها و حقوق زنان در دنیا نیز بحث‌های بسیار خوبی انجام شد.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب همچنین با اشاره به درخواست رهبر کاتولیک‌های جهان در خصوص آزادی برخی زندانیان گفت: آقای پاپ درخواستی برای آزادی برخی زندانیان در ایران داشت که به ایشان اعلام شد که رهبر معظم انقلاب در تصمیمی حکیمانه بسیاری از زندانیان را مورد عفو قرار دادند و پاب با ابراز خوشحالی،این اقدام را ستایش کردند.

تنها دانشکده زن و خانواده در ایران در دانشگاه ادیان و مذاهب است

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در پاسخ به سئوالی در خصوص حقوق زنان در ایران گفت: دو هزار و ۵۰۰ استاد حق التدریسی(زن و مرد) در این دانشگاه فعالیت دارند و تنها دانشکده زن و خانواده در ایران در دانشگاه ادیان و مذاهب است. این دانشکده ده سال است که تاسیس شده و در کنار آن پژوهشکده مطالعات زن و خانواده را نیز داریم. زن روی چشم ماست. دیروز افتخار این را داشتیم که اولین کتابخانه پژوهشکده زن و خانواده را در این دانشگاه افتتاح کردیم. زن در ایران، فقط زنان تهران نیستند. در همه جای ایران زن وجود دارد. در روستاها، در شهرهای مرزی و دیگر نقاط ایران نیز زنان هستند و باید در این زمینه کار شود. باید پژوهش‌های بسیاری را در این زمینه انجام دهیم. درباره مسائل زنان باید کار شود. همانطور که گفتم زن در هیچ کجای دنیا و در هیچ کشوری به حقوق اصلی خود نرسیده است .
وی ادامه داد؛ ما با ایجاد دانشکده زن و خانواده سعی کرده‌ایم تا حضور زنان را در زمینه پژوهش و مطالعات زنان گسترش دهیم. زنان باید از حقوق خود مطلع باشند و بتوانند در عرصه‌های مدنی فعالیت کنند.

پذیرش دانشجو از ۳۱ کشور جهان

حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب در پاسخ به سئوال دیگری راجع به پذیرش در دانشگاه ادیان و مذاهب و شرایط دانشجویان بین المللی گفت: ما در این دانشگاه حدود ۸۵ درصد دانشجوی خارجی داریم و بقیه ایرانی هستند. از ۳۱ کشور جهان دانشجو پذیرفته‌ایم. از مذاهب مختلف دانشجو داریم، اما تاکنون از ادیان به صورت حضوری دانشجو نداشته‌ایم و آن‌ها به صورت غیر حضوری به تحصیل و تحقیق در این دانشگاه پرداخته‌اند.
در این دانشگاه در سال‌های قبل برای تدریس برخی ادیان، مانند دین یهودیت، خاخام یهودیان از تهران می‌آمد و در دانشگاه تدریس می کرد. اما اکنون استادان ما به‌قدری بر مباحث ادیان تسلط یافته‌اند و حرفه‌ای شده‌اند که دیگر نیازی به چنین افرادی برای حضور نیست. البته ارتباطات ما گسترده‌تر شده است و در سطوح بالاتری با این دوستان و دیگر افرادی که مورد نیاز است در ارتباط هستیم و در مهرماه ۱۴۰۲ در ۱۰۰ رشته که ۲۷ رشته آن در مقطع دکتری و بقیه کارشناسی ارشد است دانشجو خواهیم پذیرفت.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۵ هزار نفر در فوق لیسانس و حدود ۷۰۰ نفر دکتری از این دانشگاه مدرک گرفته‌اند، یادآور شد: دانشگاه ادیان و مذاهب پرشمارترین دانشجویان مشغول به کار را در میان دانشگاه‌های مختلف دارد.

حیات ما و حیات کشور در گفت‌وگو است

وی در ادامه این نشست خبری با تبیین دیدگاه خود برای تعامل با جهان و تعامل با دانشگاه‌های دیگر مانند دانشگاه الازهر گفت:هدف ما در دانشگاه ادیان و مذاهب تعامل و گفتگو است. حیات ما و حیات کشور در گفت‌وگو است. همه صاحبان اندیشه از هرجناحی باید باشند و کشور را اداره کنند. همه باید با هم باشند. با هم گفتگو کنند و کشور را به پیش ببرند. در مورد تعاملات خارجی نیز چنین است. ما با همه دانشگاه‌های جهان ارتباط داریم. در همین سفر واتیکان مقرر شد با دانشگاه‌های پاپی زیر نظر واتیکان پنج الی شش موافقت‌نامه همکاری امضا کنیم. هفته‌ گذشته در پاکستان ۷ موافقت‌نامه امضا شد.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب ادامه داد؛ با دیگر دانشگاه‌های مصر توافق‌نامه‌هایی داریم، اما با دانشگاه الازهر هنوز تواقف‌نامه‌ای امضا نکرده‌ایم، زیرا اداره امن مصر اجازه نمی‌دهد و محدودیت‌های سیاسی برای این کار وجود دارد. ما باید هر چه سریعتر مشکلات‌مان را با مصر نیز رفع کنیم. ما باید مشکلات‌مان را در تمام دنیا حل کنیم.

از روابط ایران و عربستان حمایت می‌کنیم

حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب با ابراز خوشحالی از توافق ایران و عربستان افزود؛ ما از روابط ایران و عربستان حمایت می‌کنیم و باید زودتر انجام می‌شد. در مورد قضیه سفارت عربستان اشتباه از طرف برخی بود. وقتی به یک کشور اجازه برپایی سفارت داده می‌شود، یعنی این سفارت جزوی از خاک این کشور خواهد بود و بالا رفتن از دیوار این سفارت خانه اصلا اقدام شایسته‌ای نبود. ولی قضیه سفارت آمریکا فرق می کرد و هشدارها قبلا به این کشور داده شده بود. همچنین در این قضیه از دولت عراق از آقای شمخانی و دیگران تشکر می‌کنیم. زیرا رابطه با عربستان یعنی رابطه با تمام کشورهای اسلامی. این روابط باید خوب باشد.

رابطه با کشور مصر نیز باید در دستور سیاست خارجی قرار بگیرد

وی با بیان اینکه هرچه سریع‌تر باید با مصر نیز مشکلات را رفع کنیم، اظهار کرد: امروز در دنیا کشورهای بسیاری درحال توسعه هستند که باید هرچه سریع‌تر با استفاده از برقراری ارتباط با این کشورها، رابطه جمهوری اسلامی با دنیا را برقرار کنیم و رابطه با کشور مصر نیز باید در دستور سیاست خارجی ما قرار بگیرد.

در مورد سفرهای بین المللی هیچ فشاری روی بنده نیست

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران حاضر در جلسه در خصوص کشور بوسنی و اینکه آیا برای سفر به کشورهای دیگر از سوی برخی نهادها فشارهایی وارد می‌شود یا نه؟ و این‌که آیا با کشور بوسنی هنوز ارتباط دارید یا نه؟ گفت:در مورد سفرهای بین المللی هیچ فشاری روی بنده نیست. همه دولت‌ها با بنده خوب بوده‌اند.در مورد بوسنی ارتباط بنده هنوز قطع نشده است. روابط ما بسیار فعال است و برای سرمایه‌گذاری کارهای خوبی انجام می‌شود.در مورد ارتباطات با دیگر کشورها و سفرای آنها نیز احترام متقابلی بین دانشگاه ادیان و مذاهب و آن‌ها برقرار است و اکثر سفرای کشورهای جهان از این دانشگاه بازدید کرده‌اند.

منبع دانشگاه ادیان و مذاهب
به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.