چکیده :
در این نوشتار، مفاهیم، ریشههای تاریخی و مؤلفههای تربیت دینی به عنوان تربیتی زمینهساز برای دستیابی به ایمان و ثمرات آن، و مقایسۀ این نوع تربیت با آموزههای سکولار برای شناخت بهتر چالشها و آسیبها بررسی میشود.
از آنجا که در جامعۀ اسلامی ایران، آموزه و تربیت سکولار جایگاهی نداشته و ندارد، چندان هم شناخته شده نیست. معرفی تربیت سکولار و مقایسۀ آن با تربیت دینی بهویژه تربیتساز با محوریت امام _ که ریشهای کهن در تاریخ و فرهنگ کشور ما دارد _ مهمترین هدفی است که در این نوشتار پی گرفته میشود.
روش تحقیق در این کار، مطالعۀ نظری _ تطبیقی است که بررسی و نتیجهگیری مطالب، پایههای اصلی آن را تشکیل میدهند. نتایج به دست آمده از تحقیق، بیانگر این حقیقت است که سکولاریسم و برخی تبعات آن مانند تربیت سکولار، ریشه در فرهنگ مغربزمین دارند. اساسا تربیت سکولار بر آموزش و گسترش علوم تأکید دارد و در برنامههای درسی خود، آموزش تعالیم دینی را نمیگنجاند.
برعکس تربیت دینی در کشورهای اسلامی، بهویژه کشور ما ریشههای عمیق دارد و بین آموزش تعالیم دینی و علوم گوناگون مغایرتی نمیبیند. مقایسۀ بین مؤلفهها و دستاوردهای این دو نوع تربیت، مقصد اصلی این نوشتار است.
کلیدواژه : تربیت دینی ،تربیت زمینه ساز با محوریت امام ،تربیت اسلامی ،تربیت سکولار
نویسنده: توسلی،طیبه؛
تربیت دینی، تربیت زمینه ساز، تربیت سکولار