خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

طالبان هنوز آموزش دختران را خلاف آموزه‌های اسلام می‌دانند

با توجه به اینکه سال تحصیلی جدید در افغانستان در حال آغاز است اما طالبان هنوز آموزش دختران را خلاف آموزه‌های اسلام می‌دانند و مدارس و دانشگاه‌ها هنوز به روی دختران و زنان در این کشور بسته است.

به گزارش سرویس ترجمه ردنا (ادیان نیوز)، طالبان پس از گذشت بیست ماه از تسلط دوباره بر افغانستان هنوز آموزش و تحصیل برای دختران و زنان را خلاف آموزه‌های اسلام می‌دانند و همچنان اجازه بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها برای دختران را صادر نکرده‌اند.

شبکه مدافعان و دادخواهان برای حق دسترسی دختران به آموزش در افغانستان محروم ماندن دختران از تحصیل در افغانستان را نوعی شرم برای رهبران جهان می‌داند.

این شبکه در اعلامیه چهارم فروردین(بیست و چهارم مارس) تأکید می‌کند رهبران جهانی ،سازمان ملل، متحدان منطقه‌ای و سازمان‌های بین‌المللی می‌بایست با اقدام هماهنگ و جسورانه برای باز شدن مکاتب دخترانه در افغانستان تلاش کنند.

در اعلامیه تأکید شده است:” اقدامی که ما خواستار آن هستیم بیشتر از یک اعلامیه همبستگی، پیام در شبکه‌های اجتماعی و یا هم جلسات تشریفاتی برای محکومیت است. هرچند این‌گونه اقدامات با نیت خوب‌صورت می‌گیرد اما گذر زمان نشان داد که گروه طالبان را در راستای تأمین حقوق زنان و دختران پاسخگو نمی‌سازد. لذا باید رهبران و سیاسیون در سطح بین‌المللی فشار های دیپلماتیک و سیاسی مفید و فوری اعمال کنند و به گونه جدی از بازگشایی مکاتب دختران در افغانستان حمایت نمایند.”

در اعلامیه همچنین آمده است:”ما خواستار مداخله جدی کشورهای اسلامی، سازمان همکاری‌های اسلامی و بازیگران منطقه‌ی جهت افزایش فشار بر گروه طالبان جهت رفع ممنوعیت حق آموزش دختران، حق کار زنان و حصول اطمینان از بازگشت امن دختران و زنان به مکاتب و محیط کار هستیم. رهبران سیاسی، علما و جامعه اسلامی در این شرایط سخت مسئولیت اخلاقی دارند تا در کنار مدافعان، عدالت خواهان و فعالان حق دسترسی دختران به آموزش بایستید و با حمایت خودصداهای مشروع آنان را تقویت نموده تا بستر لازم برای آینده افغانستان مترقی را فراهم نمایند.”

شبکه مدافعان و دادخواهان برای حق دسترسی دختران به آموزش در افغانستان افزوده است:”وضع محدویت ها در برابر حضور دختران و زنان در جامعه، ممنوعیت آنان از آزادی‌ها و حقوقشان و آپارتاید جنسیتی در افغانستان جامعه را به فاجعه انسانی روبرو نموده و هرروز شرایط به وخامت می‌گراید. ما برای بیرون رفت از این وضعیت از جامعه جهانی و شورای امنیت سازمان ملل می‌خواهیم تا برای تأمین حقوق بشری مردم به‌ویژه دختران و زنان، طبق قوانین بین‌المللی در افغانستان مداخلات حقوق بشری نموده و اقدامات عملی برای بیرون رفت از بحران جاری را روی دست بگیرند.”

شبکه مدافعان و دادخواهان برای حق دسترسی دختران به آموزش در افغانستان تأکید کرده است جامعه‌ای که دختران از حقوق خویش محروم بوده و نتوانند به‌صورت آزادانه دیدگاه‌ها و علایق خود را مطرح نمایند پیشرفت ننموده و به اهداف توسعه پایدار دست نمی‌یابد. زنان جوان تحصیل‌کرده و توانمند می‌توانند دنیای ما را امن‌تر و قدرتمندتر سازند؛ برای اینکه این اتفاق بیفتد، نیاز است تا امروز اقدامات جسورانه و فوری برای تضمین آینده آن‌ها صورت گیرد.

خبر اصلی را اینجا (+) بخوانید.

به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.