خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

مسلمانان انگلیس برای اولین بار عید قربان را در یک روز جشن نخواهند گرفت

بین مسلمانان انگلیس ساکن در شمال و جنوب این کشور برای رؤیت هلال اختلاف نظر وجود دارد.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، برای اولین بار مسلمانان انگلیس امسال عید قربان را در یک روز جشن نخواهند گرفت. پس از اعلام مسجد شرق لندن مبنی بر اعلام کردن عید قربان در روز چهارشنبه ۲۸ ژوئن، مسجد مرکزی منچستر اعلام کرد این جشن را روز پنجشنبه ۲۹ ژوئن ۲۰۲۳ برگزار خواهد کرد.

این امر پس از آن صورت گرفت که گروهی از علمای مسلمان توصیه کردند که به جای تکیه بر زمان اعلامی روز عید در عربستان، زمان حلول عید در انگلیس به عنوان مبنا اتخاذ شود.

قابل ذکر است که اغلب به دلیل ابرهای بسیار زیاد رؤیت هلال در آسمان انگلیس مشکل است و همین امر مسلمانان انگلیسی را برای تعیین تاریخ هجری قمری به خارج از کشور وابسته می‌کند. برخی از آنها به رؤیت هلال در نزدیک‌ترین کشور مسلمان یعنی مراکش که در همان منطقه زمانی انگلیس قرار دارد وابسته هستند، اما برخی دیگر ترجیح می‌دهند به زمان اعلامی عربستان سعودی، که در تابستان دو ساعت از انگلیس اختلاف زمانی دارد تکیه کنند.

اگر هلال ماه در عربستان سعودی یک روز قبل از رؤیت در انگلیس یا مراکش دیده شود، این امر می‌تواند باعث شود مسلمانان در انگلیس عید را در روزهای مختلف جشن بگیرند.

توجیه تصمیم جدید

تعدادی از علما از این اقدام حمایت می‌کنند و می‌گویند که تا اواسط دهه ۱۹۸۰، اکثریت مسلمانان انگلیس به رویت هلال در مراکش تکیه می‌کردند، اما برای تسهیل و یکپارچه شدن اوقات تصمیم بر این شد در بازه‌ای به زمان اعلامی در عربستان سعودی تکیه کنیم. چون در گذشته زمان زیادی طول می‌کشید تا اخبار مربوط به رویت هلال در مراکش از طریق تلفن ثابت و دستگاه‌های فکس دریافت شود.

آنها توضیح دادند: در حال حاضر ما جهش‌های بزرگی در فناوری و ارتباطات انجام داده‌ایم و حداکثر ظرف یک ساعت پس از غروب خورشید اطلاعات روئیت هلال را از مراکش می‌توانیم دریافت می‌کنیم و لذا هیچ مشکل دیگری مبنی بر این تصمیم وجود ندارد.

این گروه افزود: تمام تلاش‌ها باید در انگلستان در روز ۲۹ ماه هجری قمری انجام شود تا هلال را با چشم غیرمسلح ببینیم. مانند مراکش که در همان منطقه زمانی یا نزدیک آن قرار دارد و سیستم دقیقی برای رؤیت هلال دارد.

قاری عاصم، امامی که اهل لیدز است در این باره گفت که برخی از مسلمانانی که از نظر ایدئولوژیک با عربستان سعودی همسوتر هستند ممکن است این تصمیم را تغییری بزرگ بدانند، اما ما باید رویت هلال در انگلیس را معیار قرار دهیم.

وی افزود: به نظر می‌رسد واقعاً بین شمال و جنوب انگلیس اختلاف وجود دارد. مردم جنوب به دلیل سهولت و اعلام زودتر رؤیت هلال (قبل از غروب آفتاب) تمایل دارند با اعلام عربستان سعودی پیش بروند. و مردم در شمال انگلیس تمایل بیشتری به پیروی از زمان اعلام رویت هلال در مراکش دارند.

منبع عربی پست
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.