خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

جایزه صلح ابن سینا به یک‌ سازمان بشردوستانه یهودی تعلق گرفت

با اهداء چهارمین جایزه بین المللی صلح ابن سینا به یک نهاد بشردوستانه یهودی صحنه های زیبایی رخ داد: چرا که «ترکیب این مجلس» بسیار مهم بود. یک نهاد مسلمان، در یک کلیسای مسیحی، جایزه مهمی را به نهادهای یهودی تقدیم کرد.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، چندی پیش موسسه مطالعات استراتژیک افغانستان به مناسبت اهدای جایزه بین‌المللی صلح ابن سینا، میزبان مسئولان و نمایندگان چند نهاد مددرسان یهودی، فعالان حقوق بشر ایرانی و افغان در یکی از کلیساهای لندن بود.

داوود مرادیان، رئیس موسسه مطالعات استراتژیک افغانستان، طی سخنانی در این نشست گفت جایزه صلح ابن سینا در سال ۲۰۲۳، به آن‌ عده از نهادهای یهودی اختصاص یافته است که پس از تصاحب قدرت به دست طالبان در افغانستان، در زمینه خروج امن شماری از افغان‌های در معرض تهدید، همکاری کردند. مرادیان افزود: «ابو علی سینا هم یک مهاجر بود و این جایزه به حامیان افغان‌های مهاجر تعلق می‌گیرد. ابوعلی سینا، به‌دلیل فشارهای سیاسی و اختناق مذهبی دورانی که زندگی می‌کرد، از بلخ در شمال افغانستان به دیگر سرزمین‌ها آواره شد.»

به گفته مرادیان، با سلطه طالبان بر افغانستان، حدود ۳.۶ میلیون نفر از شهروندان افغانستان به کشورهای مختلف جهان پناه بردند و این در نتیجه توافقنامه صلح میان طالبان و ایالات متحده آمریکا اتفاق افتاد. مرادیان با تاکید بر ضرورت حمایت از پناهجویان و تلاش برای نزدیکی فرهنگ‌ها گفت که امیدوار است مجلس بعدی اهدای جایزه صلح ابن سینا، در کابل برگزار شود.

دکتر عبادی، فعال حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل، نیز در این برنامه شرکت کرد و طی سخنانی گفت مسئولیت انسانی همه است که از مهاجران و پناهجویان حمایت کنند. عبادی افزود: «بسیاری از سیاست‌مداران و مردم، چشم خود را به روی رنج مهاجران می‌بندند.»

عبادی با تقدیر از ابتکار موسسه مطالعات استراتژیک افغانستان، گفت: «ترکیب این مجلس بسیار مهم است. یک نهاد مسلمان، در یک کلیسای مسیحی، جایزه مهمی را به نهادهای یهودی می‌دهد.»

عبادی تصریح کرد که پیش از کشیده شدن مرزها میان افغانستان، ایران و تاجیکستان، مردمان این کشورها همه یک ملت بودند و اکنون نیز فارسی زبان مشترک آن‌ها است و آن‌ها با هم نقاط اشتراک‌ زیادی دارند.

طیب جواد، سفیر دولت پیشین افغانستان در ایالات متحده آمریکا، روسیه و بریتانیا، در این مراسم در مورد شهروندان یهودی افغانستان که سال‌ها پیش در اثر ناامنی و تهدید این کشور را ترک کرده و بخشی از آن‌ها اکنون در اسرائیل زندگی می‌کنند، صحبت کرد. براساس روایت‌های تاریخی، تا اوایل قرن بیستم، حدود ۱۰ هزار یهودی افغان و مهاجران یهودی از آسیای میانه، در شهرهای هرات، بلخ، کابل و غزنی زندگی می‌کردند که به‌دلیل ناآرامی‌ها و به‌ویژه تهدیدهای امنیتی از طرف سازمان‌های افراطی، به تدریج این کشور را ترک کردند.

دیوید میسون، خاخام یهودی که مسئولیت نهادی به نام هیس+جیکور (HIAS+JCORE) را در بریتانیا برعهده دارد، یوتیم پولیزر، رئیس سازمان اسرائیل‌اید، و پاول انتیکانی، رئیس سازمان امداد جهانی یهودیان، نیز در این مراسم سخنرانی کردند و در مورد تجربه‌شان از حمایت از مهاجران افغان در سال ۲۰۲۱ صحبت کردند.

منبع ایندیپندنت
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.