هنرمندان و بزرگان موسیقی ارامنه در ایران، از بنیانگذاران و مشارکتکنندگان مهم موسیقی محسوب میشوند و آثار شاهکار و ماندگاری خلق کردهاند که با مطالعه تاریخ هنر موسیقی ایران میتوان دریافت؛ ارامنه ایران نقش بسزایی در گسترش موسیقی مدرن و ورود آن به ایران داشتهاند.
به گزارش سرویس اجتماعی ردنا (ادیان نیوز)، نقش ارامنه ایران در شکل گیری موسیقی نوین و معاصر ایران بسیار چشمگیر بوده است. هنرمندان بسیاری که در راه گسترش موسیقی در ایران گامهای با ارزشی را برداشتند. تلاشی که آهنگساز، خواننده، شاعر و ترانه سرای ارمنی برای این دیار کرده است نقشی مهم در خلق گنجینه موسیقی ارامنه و ایرانی داشته است.
هیئت تحریریه ادیان نیوز پس از مشاهده انتقاداتی که به گنجینه موسیقی ارمنیان جلفای نو در اصفهان شد، بنا را بر تهیه و گردآوری مطلب و محتوایی درخور برای جامعه مسیحیان ارمنی ایرانی گذاشت تا محتوایی زیبنده در ردای بزرگان موسیقی ارامنه در ایران تولید و جمع آوری کند.
مطالعه اولیه با دیباچهای از تاریخ موسیقی و ابزار اهالی ارامنه اصفهان در محلهی جلفای اصفهان تنها یکی از اطلاعات اولیه جهان موسیقایی مسیحیان ارمنی در ایران است. با مطالعه تاریخ هنر موسیقی ایران میتوان دریافت که ارمنیان نقش بسزایی در گسترش موسیقی مدرن و ورود موسیقی کلاسیک جهان به ایران داشتهاند. درواقع، ارامنه به دلیل سفرهای بسیار و نگاه وسیع خود توانستهاند آنچه را که در عرصه موسیقی جهان در حال رخ دادن بود، به ایران آورده و با هممیهنانشان سهیم شوند. چه بسا ابتدا باید به معرفی بزرگان و هنرمندان معروف ارمنی در موسیقی ایران بپردازیم تا به رمز و راز پیکره عظیم آن پی برد.
متن انگلیسی مقاله: Comprehensive familiarity with Armenians music greats in Iran
متن عربی مقاله: الفنانون الأرامنه ودورهم فی تطویر الموسیقى الإیرانیه
اولین و ترین های موسیقی ارمنی ایرانی
«مگردوم کاراپتیان» در اصفهان اولین ارکستر سازهای زهی را تأسیس نمود. کاراپتیان را خالق سازهای زهی در اصفهان قدیم نام می برند. کسی که یکی از ابزار و آلات موسیقی زهی را در اصفهان پدید آورد.
بانو «گوهار آبیان داویدیان» نخستین زن ارمنی دانشجو و فارغالتحصیل هنرستان عالی موسیقی تهران است که یکی از تخصص های وی نوازندگی در گروه ارکستر فیلارمونیک بوده است و یکی از شناسنامه های تاریخ موسیقیایی زنان ارمنی در ایران به حساب می آید.
«روبن گریگوریان» اولین شخصی است که توانسته گنجینه بزرگی از ترانههای محلی ایران را جمعآوری کند و برای چهار صدا تنظیم نماید. از دیگر فعالیت های مهم وی برعهده داشتن سمت مدیر هنرستان عالی موسیقی و رهبر و پایهگذار ارکستر سمفونیک تهران محسوب می شود.
«واهه خوجایان» رهبر ارکستر و پایهگذار نخستین ارکستر رادیوی ملی ایران بوده است که خدماتش به موسیقی ایران و مخصوصا تولیدات فاخر و فراوانی که برای موسیقی در صدا و سیما ایران تولید کرده است در کارنامه درخشان وی وجود دارد.
بانو «ساتنیک آقابابیان» خوانندهٔ اپرا و نخستین خوانندهٔ اپرای زن ایرانی محسوب می شود که در عرصه خدمات متقابل موسیقی ارامنه به ایران نام و یادی برای خود دست پا کرده است و هنرش برای احیای سبک موسیقی اپرای زنان در ایران مثال زدنی بود.
«سرژیک میرزائیان» رهبر ارکستر گروه کر فرهنگسرای ارسباران با ارکستر زهی که سالهاست اجرای کنسرت موسیقی به صورت مستقل به همراه ارکستر زهی، مجلسی و گروه های سازی از فعالیت های سرژیک و گروه نوزندگانی است که تحت رهبری این نوازنده و رهبر اکستر ارمنی در ایران فعالیت می کنند.

نقش ارامنه در توسعه موسیقی ایران
«آندره گالستیان» یکی از کارشناسان ادبی و موسیقی دانان فرهیخته ارمنی در ایران، معتقد است: بسیاری از موسیقیدانان ارامنه برای اولین بار ارکستر سمفونی عمومی و نظامی را در کشورمان وارد کردند.{۱}
اغلب موسیقی دانان ارمنی کپی کار نبودند
برای شناسایی نقش ارامنه در موسیقی ایرانی باید به برخی ارائه دهنگان محتوای ناب در این عرصه اشاره کرد: روبن گریگوریان مدیر هنرستان عالی موسیقی و رهبر ارکستر سمفونی تهران و کفیل اداره موسیقی کشور بود و در ارکستر موسیقی بوستون نوازندگی کرد. همچنین گوهار آبیار داویدیان، اولین زن فارغالتحصیل از هنرستان موسیقی است. واروژان یک شخصیت بزرگ، آهنگسازی نابغه و از پایهگذاران موسیقی پاپ در کشور بود. این نوازنده پیانو، موسیقی پاپ مورد نظر خود را ارزشمند، علمی و واقعی خواند و آن را دارای استخوانبندی مناسب تلقی کرد. او موسیقی موردنظر خود را از جایی برنداشت و ساختههایش مختص خود او بود. قطعا لحن خاص در نوازندگی و آهنگسازی افراد بزرگ بهخوبی احساس میشود. چنانچه این افراد افتخار داشتند که تحصیل میکردند ولی به کپیکاری روی نمیآوردند.
خدمات متقابل ارامنه به موسیقی ایران
چهارنسل درخانواده گریگوریان به عنوان موسیقیدان به فرهنگ وهنرایران خدمت کرده اند. جد این خانواده لئون گریگوریان پنج پسر داشت به نامهای هراچ، روبن و آسیک (از همسر اول) هانری و زاره (زاریک) از همسر دوم. لئون در سال ۱۸۸۶ در تبریز بدنیا آمد و در سال ۱۸۹۴ وارد مدرسه ابتدائی هایکازیان تامادیان ارامنه در تبریز شد. لئون گریگوریان در مدت زمان طولانی آوازها و سرودهای بسیاری را تنظیم نمود و بهترین شوق و ذوق خود را در عرصهٌ موسیقی و اموزش آن ارائه داد.
سه پسر لئون در ابتدا تحصیل خویش در مدرسه حوزه خلیفه گری ارامنه آذربایجان راتمام کردند وسپس به بلژیک سفر کردند. سپس چندین مجموعه از آوازهای محلی در مقام موسیقی ایرانی را تنظیم و منتشر کردند. ” به نظر من روبیک گریگوریان آهنگساز ارمنی / امریکایی یک آهنگساز بزرگ است “. با این یک جمله آرام خاچاطوریان به روبیک ارزش جهانی بخشید. آرام خاچاطوریان همچنین اضافه کرد: ” او کیفیت عالی و نبوغ و مشخصه فردی و الهام بخشی و مهارت و وجه ملی و ایرانی رادارد “.
روبیک یکی از موٌسسین انجمن دوستداران فرهنگ ارمنی است . این انجمن هر ساله در سالن سنفونی بوستون شبهای ارمنی را با همکاری ارکستر بوستون پاییز برنامه های موسیقی اجرا می نماید.
باداراک موسیقی مذهبی ارامنه ایران
امروزه با داراگ مراسم مذهبی است که در کلیسا برای تجلیل از مقام عیسی مسیح برگزار می گردد.
باداراک در موسیقی مذهبی ارامنه سابقه تاریخی دارد و این فرم موسیقی را با اوراتوریوی vaspess رانمانینف مقایسه می کنند و باداراک گنجی است که از زمان باستان برای موسیقی ایرانی و ارمنی به ارث رسیده و هرگز از بین نخواهد رفت.
درن براتی مسیحی؛ نابغه جوان ارمنی
بهتر است در پایان از پیانیست و آهنگساز جوان نابغه ارمنی آقای «درن براتیان یا درن براتی مسیحی» با آن همه آهنگسازی و کنسرت و آلبوم بسیار زیبا متعدد بین المللی خویش افتخاری برای موسیقی ایرانی و ارمنی محسوب می شود. درن براتی مسیحی، نواختن پیانو را از ۱۱ سالگی نزد استاد تیگران مسروپیان شروع کرد. بعد از گذراندن دوره ابتدایی، وارد هنرستان ملی موسیقی پسران تهران شد و هم اکنون سال آخر هنرستان موسیقی است. براتی در مسابقات متعددی همچون «برترین پیانیست» مقام اول را در نوازندگی ساز پیانو کسب نموده است. وی در جهت بالا بردن سطح دانش علمی و عملی خود مستر کلاس های متعددی از جمله نزد استاد مارینه مارگاریان شرکت کرده است. درن براتی چندین اثر برای ساز پیانو خلق نموده و هم اکنون در حال آماده سازی یک آلبوم موسیقی برای ساز پیانو است که در سال ۱۴۰۲ منتشر خواهد شد.

بخش دیگری از بزرگان موسیقی ارمنی در ایران را در این ویدئو از کانال آپارات ادیان نیوز مشاهده کنید:
منابع:
نقش ارامنه در پیشرفت موسیقی ایران- ارتباط امروز / خانواده گریگوریان، چهارنسل موسیقیدان ارمنی ایرانی- ویستا / نقش ارمنی ها در موسیقی ایران-gareginفرآوری: محمد پناه زاده
سلام و تشکر از شما برای زحماتتان
سلام : خیلی سایت خوبی دارین : این چند روز کلی مطلب جالب خوندم : حیف خیی مشهور نبستش سایتنون وگرنه مطالبش عالیه : یه خورده اینور اونور آگهی اینا بدین بشناستون : حیفین : منم شانسی دوستم برام فرستاد و دیدم چقدر خوبین : مرسی
جناب آقای محمد پناه زاده واقعا دستتون درد نکنه.
گل کاشتین
درود ها و سلام های گرم ما خدمت شما.
سلام و درود خدمت جناب گاسپار میکائیلیان؛
تمام تلاش تیم ادیاننیوز در زمینه گردش آزاد اطلاعات حوزه ادیان و اقلیتهای مذهبی است.
به انصاف در حوزه فرهنگ و هنر جامعه بزرگ ارامنه و زرتشتیان همچون دیگر ادیان الهی همواره پیشتاز بوده و هستند.
ما در آینده به زوایای مختلفی از خدمات ارزنده مسیحیان ایرانی به موسیقی خواهیم پرداخت.
بسیار ممنونم از لطف و توجه حضرتعالی.
ضمن عرض سلام از حسن نظر و زحمات شما برای معرفی بزرگان ارمنی سپاسگزاریم.
درود و سلام و سپاس 🙏
پژوهش فوقالعدهای است که کمتر انجام شده و علاوه بر پژوهش بخش نظرات هم حاوی مطالب مفید فراوانی میباشد. 👍
بسیار مفید و کامل دست مریزاد. 👏
احمد پاکنظر
پژوهشگر فرهنگ عامه
🌹📖
تهران
با سلام بر دستاندرکاران گرامی وبسایت وزین ادیاننیوز و با عرض “خدا قوت” خدمت شما؛
امروز در اینترنت دیدم که استاد غلامحسن سوری، کتاب ارزشمند خود با عنوان “پژوهشی در هفت دستگاه موسیقی اصیل ایرانی” را به استاد آندره گالستیان پیشکش نمودهاند. این پیشکش به چهار دلیل، فوقالعاده مهم است، زیرا کاملا مشخص میکند که:
۱- پژوهشها و زحمتهای شما برادران گرامی ادیاننیوز، ارزش علمی و تاریخی بسیار زیاد و برجستهای دارد چون در مورد اساتیدی نوشتهاید که سایر اساتید، کتابهای خود را به آنها پیشکش میکنند.
۲- فروتنی و بزرگمنشی ایرانیان در جهان، زبانزد خاص و عام است. یکی از دلایل این واقعیت، همین پیشکش است. فکر میکنم استاد آندره گالستیان از کمسنترین فرزند استاد غلامحسن سوری هم سنشان کمتر باشد اما استاد سوری، کتاب خود را به ایشان، پیشکش نمودهاند. یعنی استاد سوری، دانش و معلومات و هنر را ملاک قرار میدهند. به عبارت دیگر، استاد سوری، استادی را به دانایی میدانند و نه صرفا گذر روزگار بر افراد. ایشان برای استاد گالستیان چنین نوشتهاند: “به فرهیخته ارجمند جناب استاد گالستیان پیشکش گردید”. البته از حق نگذریم که استاد گالستیان هم از فروتنان روزگار هستند و اکثرا در پایان سخنرانیهایشان این جمله را میگویند “خاک پای تمام ایرانیان، سرمه چشم من است؛ از کهنسال تا کودک”.
۳- استاد غلامحسن سوری، از کارآفرینان نمونه کشور هستند که بارها مورد تقدیر قرار گرفتهاند و استاد آندره گالستیان، اقتصاددان صاحب قلم و صاحب مقالات فراوان، یعنی این بزرگان، تکبعدی نیستند و در زمینههای مختلف، برجسته و سرآمد هستند.
۴- استاد غلامحسن سوری از قوم محترم لر و استاد آندره گالستیان از عزیزان ارمنی است و یک بار استاد سوری در یک سخنرانی گفتند: “این است بزرگی ایران، قلب یک لر و یک ارمنی، همزمان برای ایران میتپد و دست در دست هم، دوشادوش، برای آبادانی این میهن، تلاش میکنند”.
خلیل شیرمحمدی
کارشناس ارشد نوازندگی موسیقی ایرانی
ساز تخصصی: کمانچه
ارادتمند و دوستدار شما
آموزنده و جالب ؛ سلام بر شما
سلام خسته نباشید ،
خواستم بگم دستتون درد نکنه ، نصف این افرادی که در مقاله و کلیپ هست اسمشونم نشنیده بودم در موزه موسیقی ارامنه اصفهان هم نیست.
سلام
ممنون
خیلی عالی بود
درود بر شما و آرزوی اوقات خوش؛
بنده هراچ مگردیچیان هستم از فرانکفورت آلمان و خواستم از این گزارش قدردانی کنم.من هم مثل سایر دوستانی که گفتتد این گزارش ها ادامه پیدا کند درخواست می کنم که میزگرد و مصاحبه را در دشتور کار قرار دهید.من هم فکر می کنم که از استاد سرژیک میرزائیان، استاد آندره گالستیان، استاد وارطان ساهاکیان با توجه به ایکه اهل رسانه و پژوهشگر هستند دعوت کتید.استاد لوریس هویان و ااستاد رازمیک اوحانیان هم برای مصاحبه خیلی مناسب هستند.مردم این اساتید را می شناسند و حتما مطالب جالبی بیان خواهند کرد.
برای ما که سال ها ات خارج زندگی می کنیم این گزارش ها جذاب هستند.
سرژیک میرزائیان
آندره گالستیان
وارطان ساهاکیان
عالی هستند
درن براتیان هم با توجه به اینکهجوانه خوبه و علتشماینه که ممکنه نکته نظر جدید داشته باشه.
رازمیک اوحانیان هم استاد خوبی است.
سلام؛
من دقت کردم، در کلیپ ویدئوئی دو استاد اسمشان لوریس و دو استاد دیگر اسمشان آندره است.
قدیمی ها می گفتند که اسم روی آینده بچه تاثیر دارد.
جالب بود.
تشکر از شما.
سلام ، یک پیانیست خوب هم هست که خیلی قشنگه کاراشون و اسمشان استاد آندره مرادیان هستش که حسم میگه در سطح بالایی قرار دارند که اسمشان شایستگی دارند که در گزارش خبری یا در ویدئوهای بعدی باشند . مثل بقیه در رادیو تلویزیون یا مثلا روزنامه و مجله نیستند اما در حدی هستند که اسمشان باشد . مرسی .
سلام بر شما خانم افشار، فکر میکنم درست میگین چون اگه در سطح جهان هم نگاه کنین مشهورترین رهبر ارکستر دنیا اسمش آندره رئو هستش و یکی از بزرگترین خوانندگان کلاسیک اسمش آندره بوچلی… عجب نکته جالبی رو دقت کردین… عرض ارادت… از ردنا هم متشکریم که فضای بحث و تبادل نظر خوبی رو ایجاد کرده و چقدر مطلب مفید در نظرات گفته شده.
ممنونیم که در مورد جوان نابغه آقای درن براتیان هم نوشتید، برای ایشان و دوستانشان که اکثرا در رشته های هنری تحصیل می کنند باعث ایجاد انگیزه شد. ممنون که جوانان را می بینید و در موردشان می نویسید.
سلام و عرض ادب خدمت شما مخاطب ارجمند ادیان نیوز،
در میان تمام اقلیت های دینی و مذهبی ایران بسیاری از نوابغ و متخصیصین پرشمار و گمنام وجود دارند که نیازمند معرفی هستند.
امیدواریم قدمی کوچک و موثر در این مسیر برداریم.
باتشکر از توجهتان
سلام و عرض ادب و احترام و خسته نباشید،
این خبر-مقاله تحقیقی-پژوهشی یکی از بهترین مطالبی بود که این اواخر خواندهام.
هنر نسبت به سایر فعالیتهای بشر مانند ورزش تا حدودی مغفول واقع شده و موسیقی با اینکه هر روز با آن سر و کار داریم و از رادیو و تلویزیون و فیلم و سینما تا اینترنت و فضای مجازی با آن در ارتباط هستیم، بیشتر مغفول واقع شده است و از این لحاظ کار شما ارزش بسیاری دارد.
انتشار این خبر-مقاله به لحاظ تاریخی نیز اهمیت دارد.
برایتان توفیقات روزافزون آرزو دارم.
ارادتمند شما
شهاب داورپناه
پژوهشگر فرهنگ و هنر
سلام و درود بر شما پژوهشگر محترم؛
ممنون از توجهتان
پیروز و سربلند باشید
سلام و درود و درود بیپایان
خواستم بگم دمتون گرم با این مقالتون که توی ۱۰ تا گروه دییدم و یه ۱۰۰ نفری م برام فرستادن.
یعنی بینظیر بود هم این و هم اون ویدیوتون
مدسی واقعا
ممنون
مخلصیم
درود بر شما مخاطب فرهیخته و هنرمند عزیز؛
با تشکر از توجه شما
درود فراوان
مقاله خوبی نوشتید
ارامنه همواره در هنر و صنعت مردمان فروتن و خادم و مثبت بودند و هموطنان مفید و موثر هستند
این عزیزان به علت تواضع بسیار زیادی که دارند کمتر دیده شده و کمتر مورد تقدیر قرار گرفتند و همیشه در طول تاریخ مظلوم بودند
کار شما کار خیلی قابل تقدیر و خوب که به نوعی تشکر از ارامنه زحمتکش و عزیز و باعث خوشحالی است
دست مریزاد که در این زمینه مقاله نوشتید زیرا تعداد بسیار زیاد از موسیقیدانان برجسته ما در طول تاریخ ارمنی بودند
درود آقای عبد الرشیدی محترم
از توجه شما تشکر می کنم.
کاملا درست گفتید که ارامنه برای آبادانی این مرز و بوم تلاش های زیادی را انجام داده اند که کمتر بیان شده.
ادیان نیوز کاملا متفاوت و حرفه ای است و تلاش های خوبی را برای بازتاب واقعیت های جامعه انجام می دهد و از استقبال مردم معلوم است که چقدر خوب و پر تلاش می باشد و تعداد نظرات هم کاملا این را تایید می کند و خوب است از نظرات هم در نوشته جداگانه استفاده شود زیرا مطالب خیلی متنوع و دقیقی گفته شده.
آرزو می کنم انسان های خوب همیشه موفق باشند و زیر سایه خداوند بزرگ روزگار سبزی را داشته باشند.
امیل اصلانیان
مهندس مکانیک
بازنشسته
درود بر شما جناب اصلانیان
تیم ادیاننیوز در پی تفکیکنظرات و استفاده از پیشنهادات ارزنده شما مخاطبین ارجمند است.
ممنون از توجهتان
سلام و خسته نباشید.
خبر بسیار خوبی بود و محصوصا از این جهت که از اساتید شروع کرده بودید و به جوانها رسیده بودید خیلی مفید بود. زنده باشید که به جوانها بها میدهید.
پسر من هم دو سالی هست که سنتور کار میکند و به لحاظ پیشرفت در ستورنوازی خیلی خوب ظاهر شده. اسم پسرم امیرعلی است مخلص شما و از خواندن این خبر خیلی انگیزه گرفت.
ممنون خواهم شد اگر نوشته من را هم متشر کنید.
ارادتمند شما هستم.
سلام و درود بر شما مخاطب فرهیخته ادیان نیوز و آقاپسر هنرمند گلتون؛
امیدوارم همواره در مسیر زندگی موفق و سربلند باشید.
سلام و درود و سپاس
با اینکه خبر را چند بار در چتد گروه مختلف هنری دیده بودم اما الآن دقیق خواندم و از اطلاعات خوبی که ارائه شده بود لذت بردم.
یک پیشنهاد دارم، یک سمینار در هنین زمینه و برای همین موضوع برگزار کنید و از همین اساتید و از اساتید دیگر دعوت کنید و بگذارید دانشجوها هم بیایند و یاد بگیرند. می دانید چه کار مفید و با انعکاس جهانی خواهد شد؟ می دانید چقدر مفید خواهد بود؟
ممنون و متشکر از توجهتون.
سلام و درود بر شما مخاطب فرهیخته ادیان نیوز؛
سپاسگذار از پیشنهاد بسیار خوبی که ارائه کردید. پس از ظرفیت سنجی برای برگزاری چنین سمیناری و پیوند آن با موضوع ادیان جهت امکان فرآهم آوری و تحقق عملی آن برنامه ریزی خواهد شد.
سلام علیکم
به نظر من بحث پیوند آن با ادیان میتواند تحت عنوان 《ادیان و موسیقی》 یا 《جایگاه موسیقی در ادیان》 یا 《خدمات متقابل ادیان و موسیقی》 محقق شود.
چند روحانی بلندپایه مسلمان و مسیحی و کلیمی و زرتشتی و چند موسیقیدان مسلمان و مسیحی و کلیمی و زرتشتی برجسته در سطح کشور را میتوانید دعوت کنید (البته اکثر موسیقیدانان مطرح کشور که پیرو سایر ادیان هستند از هموطنان ارمنی و مسیحی هستند و شاید نتوانید موسیقیدان برجسته در سطح کشوری یا جهانی از سایر ادیان بیایید و بدیهی است که کیفیت سمینار را نباید فدای کمیت آن بکنید).
کار عالی و تاثیرگذاری خواهد بود.
موفق و موید باشید.
علی بهرنگی
کارشناس ارشد جامعه شناسی
بسیار عالی آقای بهرنگی عزیز، خوشحال هستیم که از دایره بزرگ دوستان جامعه شناسی چنین پیشنهاد ارزنده ای را برایمان ارسال کردید. قطعاً اگر این امر محقق شود از اسامی تمام دوستان فرهیخته برای ارائه پیشنهادات علی الخصوص حضرتعالی یاد خواهیم کرد.
*موفق و سربلند باشید*
پیشنهادی جدید برای دوستان و مخاطبان ارمنی: https://adyannews.com/157800/why-did-iran-help-armenia/
سلام و تشکر از شما موارد تاریخی خیلی عالی را منتشر میکنید که جای آنها خالی بود مرسی
سلام دوستان از لوریس هویان خبری دارید؟ خیلی وقته ازش خبری نیست! موسیقیدان بود واقعا
فکر می کنم رفت از ایران یعنی بچه ها اینطور می گفتن چند سال قبل مثل اینکه مشکل مالی داشت و اونور هم حقوق خوب بهش پیشنهاد کرده بودن اونم رفت
سلام من نشنیدم که استاد لوریس هویان از ایران رفته باشند. ایشان خیلی سال قبل برای تحصیل به ارمنستان رفته بودند و بعد از پایان تحصیلات برگشتند. البته ایشان از چند سال قبل تدریس را کنار گذاشتند و در مراسم عمومی هم کمتر حاضر میشدند و بیشتر در خلوت خویش به تحقیق و پژوهش مشغول بودند. استاد لوریس هویان نیز از بزرگان موسیقی ایران و باعث افتخار هستند و در ویدئو کلیپ هم تصویر ایشان هست و از خانواه دوستدار فرهنگ و هنر نیز هستند و پدرشان نیر در کارهای فرهنگ کوشا بودند و تا قبل از کرونا میدانم که تهران تشریف داشتند. البته قدر و منزلت ایشان آنگونه که باید باشد و شایسته ایشان است متاسفانه نزد ارامنه شناخته نشد و متاسفانه با وجود تعداد بسیار زیادی انجمن مخصوص ارامنه با بودجه های آنچنانی یا حتی با وجود خلیفه گری ارامنه با آن همه امکانات بسیار وسیع و خیلی عالی متاسفانه ایشان ناشناس باقی ماندند البته مراکز هنری و فرهنگی کشور ایشان را میشناختند و عزیزان مسلمان قدر ایشان را خیلی خوب میدانستند اما واقعا حیف است که ارامنه بزرگان خود را نمیشناسند و این تقریبا در مورد تمام بزرگان ارامنه همینطور است. خدا را شکر که مسلمانان محترم به خوبی این عزیزان را میشناسند و همین خبر یا آن کلیپ نمونه هایی است از اینکه مسلمانان عزیز چقدر محترم هستند و بزرگان ارمنی را که خود ارامنه کمتر اسمشان را شنیده اند را به خوبی میشناسند. در اینجا لازم است تا ضمن تشکر و تقدیر خیلی زیاد از عزیزان مسلمان بگویم که کمکاری و بی تفاوتی انجمن ها و مراکز ارامنه و خلیفه گری ارامنه بسیار بد است و واقعا این انجمن ها و خلیفه گری چرا اینگونه بی تفاوت هستند؟ یک روزنامه به زبان ارمنی هم هست که خیلی ادعا دارد که چون تنها روزنامه به زبان ارمنی کشور است پس خیلی مهم است که آن هم بی تفاوت است و در کمال تعجب فقط اخبار ارمنستان یا اخبار افراد نزدیک به خود را آن هم از یک نقطه نظر خیلی خیلی خاص منتشر میکند که البته به همین علت هم خواننده خاصی ندارد و اکثرا دیگر آن را نمیخرند. به هر حال استاد هویان تا قبل از کرونا در تهران سکونت داشتند. ویدئو کلیپ هم عالی بود و این خبر هم عالی است. ممنون از این پایگاه خبری عالی.
سلام و درود، واقعیت امر این است که دنیای امروز ما متاسفانه تا حد قابل توجهی دنیای پول شده و با وجود اینکه همین انجمنها افراد بسیاری را از ارمنستان برای اجرای کنسرت به ایران میآورند (فقط برای بحث گیشه و کنسرت و نه آموزش یا ارتقاء هنر) و آن روزنامه هم با آب و تاب در مورد این کارهای عظیم (!!) مینویسد (به عنوان نمونه همین دو ماه قبل) اما کمتر به موسیقی اصولی، علمی و دانشگاهی (یعنی به هنر واقعی) بها میدهند.
خلاصه مطلب اینکه استاد هویان، استاد میرزائیان، استاد چکناوریان، استاد گالستیان، استاد ساهاکیان، استاد میناساکانیان و سایر اساتید، استاد هستند، اساتید موسیقی فاخر و ارزنده که حرفی برای گفتن دارد، تاریخ زنده موسیقی علمی هستند که اطلاعات وسیعی از آهنگسازی و هارمونی و انواع موسیقی فاخر و تاریخ موسیقی دارند یعنی این اساتید، اهالی علم و هنر هستند و از آنها پول در نمیآید بلکه علم و فرهنگ و شعور و دانش و هنر در میآید و این است که همانطور که شما کاملا درست فرمودید، آن انجمنها و حتی خلیفهگری کاری به کارشان ندارند و برایشان مهم نیستند. آمریکائیها میگویند پول حرف اول را میزند و این انجمنها هم ظاهرا غربزده و تابع همان مکتب هستند. البته اکثر انجمنهای ارامنه این طور هستند و نه همگی، برخی انجمنهای خوب را هم ارامنه در ایران دارند که البته تعداد آنها کم است. سوال اینجاست که خلیفهگری به جه کاری مشغول است؟ گرفتن پول و ارائه مدارک برای مهاجرت ارامنه به آمریکا؟! واقعا که! به لطف خلیفهگری ارامنه، بیشتر ارامنه به آمریکا کوچ داده شدند! 😔
خداوند همه را کمک کند و به راه درست هدایت فرماید. 🙏
برای ادیاننیوز هم دعا کنیم که با این خبر، کاری کرد کارستان. کار درست باقی میماند و ارزشمند است و همه توجهها را به خود جلب میکند. خسته نباشید عزیزان ادیاننیوز. 🌹
آمین.
آقای مائیس درود که دقیق و درست اشاره کردید. خیلی ممنون از شما.
کاملا درست است. خلیفه گری درست شود همه چیز درست می شود. شاید ما هم برگشتیم. آنجا وطن ما است هرچند که اینجا هم وضع ما خدا را شکر بد نیست اما هیچ جا ایران نمی شود. درود بر این سایت نکته سنج و تشکر.
اونانیان هستم از گلندل کالیفرنیا
درود برشما آقای اونانیان و تمامی ارامنه هنرمند عزیز ساکن آمریکا؛
امیدواریم هر چه زودتر به آرزوی قلبی بازگشت برسید و فضای آن فراهم شود.
بقول استاد فردوسی: بگوئید این جمله در گوش باد / چو ایران نباشد تن من مباد
ممنون و متشکرم از توجهتان
عرض سلام دارم خدمتتان و به نوبه خود از شما برای این نوشته پرمحتوای خوب تشکر می کنم
سلام من نتوانستم این خبر را به انگلیسی در سایتتان پیدا کنم، برای دوستان ارمنستان میخواستم بفرستم، هر چقدر گشتم نتوانستم انگلیسی آن را پیدا کنم، لطف کنید بگویید کجاست؟ حیف است این خبر به این خوبی را دوستان ارمنستانی یا بقیه کشورها نخوانند. در ضمن الآن که نظرات را میخواندم دیدم که چقدر اطلاعات مفید در نظرات است، خیلی خوب میشود اگر یک مقاله جامعتر هم بنویسید و از این نظرات هم در آن مقاله استفاده کنید. تشکر.
سلام و درود بر آلفرد یقیازاریان عزیز؛ بسیار پیشنهاد خوبی فرمودید، با هماهنگی و ارسال خبر برای سرویس انگلیسی به زودی شاهد خبر انگلیسی آن هم خواهیم بود تا دوستان و جامعه ارامنه در کشور ارمنستان نیز از آن بهره مند شوند.
سپاس از توجهتان
لینک خبر به زبان انگلیسی (به گزارش سرویس ترجمه ادیان نیوز):
https://en.adyannews.com/4680/comprehensive-familiarity-with-armenians-music-greats-in-iran/
سلام. من ترجمه انگلیسی مقاله را مطالعه کردم، کاملا ناقص است و حتی ده درصد مقاله فارسی شما هم نیست. در ضمن، در مقاله فارسی هم اگر آن ویدئو کلیپ نبود که مقاله را کامل کند، مقاله فارسی هم حتی کامل نبود (اما با وجود ویدئو کلیپ، در حد قابل قبولی میشود) اما در مقاله انگلیسی، آن ویدئو کلیپ نیست. ای کاش کل مقاله فارسی (و نه فقط بخشی از آن) به انگلیسی ترجمه میشد و ویدئو کلیپ هم در بخش انگلیسی قرار میگرفت. این مقالهای که در بخش انگلیسی شما هست (برعکس مقاله فارسی به همراه ویدئو کلیپ)، به هیچ وجه حق مطلب را نمیرساند و مثلا اسم استاد اساتید لوریس چکناوریان نیست (ایشان نفر اول در ویدئو کلیپ است). اسامی بسیاری از اساتید بزرگ مثل هوهانس آبکاریان، واروژان هاخباندیان، ایوان گالامیان، امانوئل ملیک اصلانیان، آندره آرزومانیان، رافائل میناسکانیان، نیکول گالاندریان، آندره گالستیان، رازمیک اوحانیان، وارطان ساهاکیان، گورگن موسسیان و لون گریگوریان هم در مقاله انگلیسی نیست. خواستم این موارد را در همان بخش انگلیسی بنویسم اما دیدم مخاطبانی که فارسی نمیدادند، چون پیشینه این مقاله را نمیدانند، به درستی متوجه مطلب نخواهند شد و از قدر کار ارزشمند شما کاسته خواهد شد. من به سایت شما زیاد سر میزنم و به جرات میتوانم بگویم یکی از بهترین کارهایتان در سال جاری، همین است. احساس میکنم پرسنل شما کم است و به همین خاطر کمی کارها را با عجله انجام میدهید.
دو پیشنهاد مشخص دارم:
اول متن مقاله انگلیسی کامل شود و ویدئو کلیپ هم قرار داده شود.
دوم یک مقاله جامعتر مثلا با عنوان “بزرگان ارمنی موسیقی ایران از ابتدا تا کنون” بنویسید و محتویات ویدئو کلیپ را هم استخراج و در متن، پیادهسازی کنید و از نظرات بخش فارسی (که یکی از مخاطبان نیز در نظرش نوشته بود) برای تکمیل آن مقاله جامعتر استفاده کنید و سپس آن مقاله جامعتر فارسی را به صورت مستقل در بخش فارسی قرار دهید و به انگلیسی نیز ترجمه کنید و در آن بخش نیز قرار دهید، کار بسیار ارزشمند و ماندگاری خواهد شد (مقاله فارسی کنونی نیز دست نخورده بماند زیرا هم مقاله خوبی است و هم ویدئو کلیپ را دارد و هم نظرات بسیار ارزشمندی دارد که من کمتر در مقاله دیگری این تنوع نظرات کاربردی و خوب را دیدهام).
برایتان آرزوی موفقیتهای بیش از پیش دارم.
من محمدحسین میرجعفری هستم، ویولونیست کلاسیک، نوازنده ارکستر، علاقمند به تاریخ موسیقی، کارشناس ارشد علوم سیاسی و روابط بینالملل، ساکن سیدنی، استرالیا.
باسلام و سپاس از همراهی همه مخاطبان عزیز ادیان نیوز:
ترجمه متن کامل مقاله «آشنایی جامع با بزرگان موسیقی ارامنه در ایران» مجددا در سایت انگلیسی ادیان نیوز Religions News Agency در آدرس زیر بارگذاری گردید:
https://en.adyannews.com/4680/comprehensive-familiarity-with-armenians-music-greats-in-iran/
پیروز باشید و سربلند
درود بر شما در لبنان و امارات و سوریه و عمان و کویت و مصر و عراق و اردن چندین میلیون ارامنه زندگی می کنند و حتما برایشان مقاله به زبان عربی جالب خواهد بود. حتما مقاله را برای دوستان لبنان و کویت و امارات می فرستم باز هم درود بر شما و تشکر 👏🙏
درود بر شما عالی بود سپاسگزار
سلام علیکم
من هم پیشنهاد میکنم به زبان عربی ترجمه کنید و موارد مورد نظر آقای میرجعفری که در بالا نوشته شده و واقعا هم خیلی خوب است را هم حتما مدنظر قرار دهید.
بالاخره ایران از مهمترین کشورهای دنیا است و چشم جهان اسلام به ما است.
بگذارید کشورهای عربی و اسلامی بیشتر با ما آشنا شوند و بدانند که جه بزرگانی داشته و داریم.
علاوه بر این بگذارید دنیا بداند که ایران از اقوام و مذاهب و ادیان مختلف تشکیل شده و همه در کنار هم در حال زندگی و خدمت به کشور و مردم هستیم.
خیلی ممنونم و متشکرم
باسلام و سپاس از همراهی همه مخاطبان گرامی:
ترجمه متن کامل مقاله «آشنایی جامع با بزرگان موسیقی ارامنه در ایران» به زبان عربی در سایت عربی ادیان نیوز در آدرس زیر بارگذاری شده است.
https://ar.adyannews.com/6177/
موفقیت روزافزون عزیزان و هنردوستان را آرزومندیم.
ببخشید من اینجا باید می فرستادم، در بالا فرستادم یعنی آنجا اشتباها دستم به گزینه پاسخ خورده بود.
نوشته بودم:
درود بر شما در لبنان و امارات و سوریه و عمان و کویت و مصر و عراق و اردن چندین میلیون ارامنه زندگی می کنند و حتما برایشان مقاله به زبان عربی جالب خواهد بود. حتما مقاله را برای دوستان لبنان و کویت و امارات می فرستم باز هم درود بر شما و تشکر 👏🙏
به نام خدا و سلام.
عرض سپاس و تقدیر فراوان.
اطلاع داسته باشید که یکی از دو مرکز رهبریت دینی ارامنه کل جهان در کشور لبنان و نزدیک شهر بیروت قرار دارد و یکی از دو مرجع دینی
ارامنه یعنی یکی از دو عالیجناب جاثلیق اعظم ارمنه در آنجا مستقر هستند.
من آدرس این خبر عربی را برای مرکز رهبریت دینی کل ارامنه در لبنان به صورت پست الکترونیکی ارسال خواهم کرد که خبلی مهم است و برای دو کشور و دو ملت خیلی اهمیت فراوان دارد.
باعث افتخار ما می باشد که ایران و ارمنستان و ایرانی ها و ادامنه همیشه دوست و برادر بوده اند و الآن هم هستند و . عده زیادی از ارامنه هم که اصلا ایرانی هستند.
سلام خوبین؟ میگما چرا فقط عکس درن براتیان رو کار کردین؟ عکس بقیه رو هم کار می گردین
سلام و درود بر شما مخاطب فرهیخته ادیان نیوز
نام زیبای شما ما را یاد شوالیه موسیقی استاد کیهان کلهر می اندازد. باری، دلیل عدم استفاده از تصاویر:
1-فقدان تصاویر باکیفیت
2-استفاده از فایل ویدئویی در پایان گزارش خبری و پوشش کامل متن و تصویر
3- ضمن اینکه استفاده بیش از حد از تصاویر درون متنی کیفیت خوانایی متن را بشدت کاهش می دهد.
موفق باشید
خداوند همه بزرگان را به سلامت نگه دارد و به شما برای این تلاش ارزنده فرهنگی به جهت شناساندن فرهنگ و هنر ایران و ایرانی توفیق بیشتر عطا فرماید.
انشاءالله که همیشه موفق باشید. درود بر شما
سلام، سپاس برای این خبر شما اما خب چند ارمنی با این همه قابلیت در وزارتخانههای کشور در حال کار هستند؟ هیچ! در صدا و سیما چند نفر ارمنی تهیه کننده هستند؟ هیچ! بعد میگویند چرا این همه ارمنی از کشور مهاجرت کردهاند! نمیشود که شما پزشک باشید و به اندازه آمپولزن هم استخدامتان نکنند!
ارامنه از همه بیشتر مایه گذاشتند و این همه هم شهید دادند اما همیشه هم به قول شما مستضعف بودند چه در آن رژیم و چه در این رژیم. پس کی میخواهید عدالت را برقرار کنید؟ خود رهبر هم فرمودند در عدالت عقب است کشور.
قوانین مملکت نیاز به بازنگری اساسی دارد و تا این بزرگان هم از کشور نرفتهاند، فکری کنید.
از ما گفتن.
سلام و عرض ادب خدمت شما مخاطب فرهیخته ادیان نیوز؛
انتقاد چراغ راه توسعه در جامعه است. تفکر انتقادی یکی از ارکان جامعه دموکراتیک و عادلانه محسوب می شود.
خیلی ممنون از زایش انتقادات و ثبت آن بر جریده ادیان نیوز.. بسیار ممنونیم.
سخن بسیار است اما به صورت کلید شماره یک می خواهم شما را به این خبر ارجاع دهم:
https://adyannews.com/137200/assembly-of-ethnicities-and-religions-of-iran/
طرح تاسیس «مجلس اقوام و ادیان ایران»
و یا
طرح پیشنهادی دانشگاه ادیان و مذاهب جهت تاسیس مجلس اقوام و ادیان ایران
که دلسوزانه در پی تحقق این آرمان ملی-مذهبی هستیم. تا مجلس اقوام و ادیان در ایران شکل گیرد. درواقع پارلمانی که درآن نمایندگان و پیروان تمام اقلیت های مذهبی و دینی حضور داشته باشند و حق رای داشته باشند و برای توسعه این دیار کمک کنند.
سپاس
فرمایش شما درست و صحیح و محترم و امیدواریم که همه اینها درست بشه و خدا هم حتما کمک می کنه که درست بشه اما این انجمن های تحت نظر خلیفه گری و خود خلیفه گری را چکار کنیم که از یک طیف خاص هستند و اصلی ترین کارشون فقط اینه که در روزنامه خودشون دولت ارمنستان رو بکوبند در حالی که خودشون هم ارمنی هستند و ارمنستان هم همسایه خوب ایران است که روابط نزدیکی با ایران داره و منافع دو کشور دوست ایران و ارمنستان هم یکی است. خلیفه گری را چه کنیم؟ چاره چیه؟ همین که در راس خلیفه گری یک روحانی محترم که ایرانی نیست قرار گرفته اند، آیا عجیب نیست؟ احترام ایشان سر جای خود اما چرا نباید ایرانی باشند؟ می دانید حقوقشان چه رقمی است؟ هر ماه بخشی از حقوقمان را باید دو دستی تقدیم خلیفه گری کنیم، چرا؟ اگر هم آن پول ها را ندهیم که از ازدواج خبری نیست! می گویند اول پول ها را بدهید. آقای دولت خواهش می کنم رسیدگی کنید، مسئولین عزیز به خدا قسم که دست ما به هیچ جا بند نیست. آیا هیچ روحانی ارمنی که ایرانی باشه وجود نداره؟! چرا مثلا برای ازدواج خلیفه گری آن همه پول اضافه می گیره؟ چرا فقط پول دفترخانه را نمی گیره؟ آن پول های اضافه ماهانه که از ما می گیره برای چیه؟ این جوانان چکار کنند؟ آیا ارامنه سر گنج نشسته اند؟ وضعیت اقتصادی دشواری بر کل کشور حاکم شده و خلیفه گری هم کاری کرده که دیگه هر چه ارمنی هست داره مهاجرت می کنه، چه کسی باید به فکر باشه؟ چرا دولت کاری نمی کنه؟ یک آمار بگیرند ببینند که چند نفر ارمنی در ایران باقی مانده. این طیف خاص ارمنی که همه احوال ارامنه را به دست گرفته و باعث شده که همه و ما هم در حال مهاجرت باشیم آیا به نظرتون فقط بحث پول هستش که اینطوری عمل می کنه یا جریان چیز دیگه هستش چون این کارهاشون نه به نفع ایران است و نه به نفع ارمنستان و نه به نفع ارامنه. ایران وطن ما است، چرا باید مجبور باشیم ایران را ترک کنیم، چرا؟ دار و ندارمون رو فروختیم و کل خانواده داریم میریم به سمت آینده ای نامعلوم و مثل ما زیادند. در آخر درود می فرستم به دست اندر کاران و سپاسمندم از این پایگاه خبری بی نظیر که حداقل اجازه داده که صدای ما هر چند خیلی دیر اما به گوش مسئولین برسه.. مرسی. ممنون.
سلام و درود هموطن؛
دردنامه شما را خواندیم و تاسف خوردیم.
البته رسالت خبری خویش را هیچگاه فراموش نمی کنیم.
در خصوص مسائل مطروح در حوزه خلیفه گری ارامنه ایران و مدیریت آن نیز نیازمند اطلاعات دقیقتری هستیم.
متشکر از نظر و توجهتان
موکبهای اربعین ارامنه را دیدهاید؟ از این قوم محترمتر چطور؟ هست؟
اجرای قانون حق ارامنه است. ارامنه در ردیف بهترین هموطنان ما هستند. دنبال مظلوم در آن سوی دنیا نکردید، مظلومان ارمنی را دریابید.
سلام بر حسین
درود بر شما جناب احتشامی بزرگوار؛
مخاطب ارجمند و فرهیخته ادیان نیوز
بابت توجهتان بسیار ممنونیم.
بله، ارامنه از ایران و ایران از ارامنه جداشدنی نیست.
تحقیق بسیار خوبی بود. بسیار متشکریم از شما. در نظرات نوشته شده که این تحقیق ادامه داشته باشد و به جزئیات هم پرداخته شود که من هم کاملا موافق هستم. 👍👏🙏🎶🎼
سلام و درود خدمت شما جناب آرمینه آواکیان،
بله به طور حتم این تحقیقات ادامه خواهد داشت.
ادیان نیوز یکی از بهترین مراجع خبری در حوزه اقوام، ادیان و اقلیت های مذهبی ایران و خارج از کشور است.
ممنونیم که ما را دنبال می کنید. باتشکر
کران تا کران درود و سپاس از این پژوهش ارزشمند. بهترنها و عالیترینها را برایتان آرزو میکنم. در مورد تاریخ موسیقی بگویید، تازیخ موسیقی ما بسیار غنی است، فقط به ذکر اسامی و شرح حال افراد اکتفا نکنید. هنر مایه وحدت اجتماع است و باعث انسجام ملت. دعاگوی شما منوچهر شمس هستم، پیر موسیقی، مهندس راه و ساختمان و نوازنده تار
مطلب خیلی خوبی بود و برای دوستان ایرانی که مقیم آمریکا هستند هم میفرستم. پیشنهاد میکنم ویدیو کلیپ را به صورت جداگانه هم یا یک توضیح کوتاه در یک صفحه جدید قرار بدهید تا افرادی که فرصت خواندن کل مطلب را ندارند بتوانند با خواندن یک متن کوتاه و دیدن کلیپ از مطلب استفاده کنند و از آن بی بهره و بی نصیب نمانند
پاتریک میکائیلیان – کالیفرنیا
پیشنهادی جدید برای دوستان و مخاطبان ارمنی: https://adyannews.com/157800/why-did-iran-help-armenia/
زحمت کشیدید.
فوق العاده بود.
سلام و درود خدمت شما مخاطب ارجمند ادیان نیوز
ممنون از توجهتان
چقدر دقیق نوشته بودید؛ممنون؛نظرات چقدر خوب بود؛عالی؛تشکر؛راستی سلام؛خسته نباشید
در این صبح گرم سلام بر شما
خوندم و استفاده کردم
احسنت
موضوع مهم و خوبی بود
تشکر
جالب بود مرسی. در ضمن در مورد کیفیت آموزش موسیقی هم بگید مخصوصا توی دانشگاه ها و اینکه چرا مدتیه افت کردیم و چطور میشه کیفیت رو بالا برد. درود
سلام و درود خدمت شما مخاطب فرهیخته ادیاننیوز؛
به منظور اجرایی شدن پیشنهادات لازم است با جزئیات بیشتری این مطلب را بیان کنید.
ضمن اینکه آیا اساتید و کارشناسان مشخصی مدنظر دارید، جهت مصاحبه معرفی کنید.
باتشکر و سپاس فراوان
درود بر شما فکر میکنم از همین اساتیدی که توی این خبر گفتین اگه باشن عالیه
البته خب منظورم اون اساتیدی که در قید حیات هستن
خیلی ممنون
سلام من هم از شما متشکرم که این خبر خوب را منتشر کردید
سلام و درود خدمت شما مخاطب فرهیخته ادیاننیوز؛
ممنون از لطف و توجهتان
پیشنهاد میکنم بگید سرژیک میرزائیان و آندره گالستیان بیان و از مشکلات فراوان موسیقی و ب. و بچه های موسیقی بگن.
گیتاریست هستم
سلام و درود خدمت شما مخاطب فرهیخته ادیاننیوز؛
به جهت اجرایی شدن پیشنهادات شما نیازمند ارتباط با اساتید مورد نظر است.
اگر راه ارتباطی سهل و آسانی در این زمینه میشناسید، معرفی کنید.
سپاس
سلام و خسته نباشید
استاد سرژیک میرزائیان سال های طولانی است که رهبر ارکستر سمفونی و گروه کُر فرهنگسرای ارسباران هستند و از این لحاظ چهره بسیار شناخته شده ای هستند و می توانید از طریق فرهنگسرای ارسباران شماره تماس با ایشان را پیدا کنید.
استاد آندره گالستیان سال ها جوانترین رئیس هیئت بزرگسالان باشگاه فرهنگی ورزشی آرارات بودند و از این لحاظ بسیار مشهور هستند و از طریق دفتر مرکزی باشگاه یا ورزشگاه آرارات در تهران یا شعب باشگاه در شهرستان ها می توانید شماره تماس با ایشان را پیدا کنید.
استاد میرزائیان رهبر ارکستر و آهنگساز بسیار خوبی است و استاد گالستیان نوازنده و مفسر و تاریخدان بسیار مسلط موسیقی. هر دو استاد جوان و بسیار محبوب و با دانش بسیار بالا و عالی هستند.
این دو بزرگوار فعالیت های گسترده ای داشته اند و بسیاری از مراکز فرهنگی و هنری ایشان را می شناسند اما تصور می کنم که از طریق دو مرکز فوق به راحتی بتوانید با اساتید تماس بگیرید.
برای شما و برای اساتید آرزوی موفقیت دارم.
متشکر و ممنون بابت این اطلاعات خوب.
ادیان نیوز گرامی از شما هم بابت این کار خوبتان بسیار ممنونیم.
ایران سراسر مهد انسان های بزرگ است و ایرانیان ارمنی همواره در طول قرون از خدمتگزاران و بزرگان بودند.
زنده باد همه ایرانیان اصیل
زنده باد ارمنیان
پاینده باد ایران
سلام
از استاد میرزائیان در مورد فنون و ظرائف رهبری ارکستر و سختی کار و هزینههای مربوطه سوال کنید و در ضمن اینکه چکار کنیم که سطح کیفی ارکسترها بهتر شود. ممنون از شما بابت زحماتتان.
سلام و درود، استاد سرژیک میرزائیان چند قطعه از ساختههای کُرال خود را در گروه کُر «اوراردو» به رهبری «ژورا میناسیان» رهبری کرده اند که در یکی از مصاحبه های خود به سختی ها و ظرافت های کار نوازندگی و رهبری ارکستر صحبت کردند که در سایت های تیوال و آپارات اگر جستجو کنید و مشاهده کنید، متوجه خواهید شد. باتشکر از توجهتان.
کاملا درست و صحیح
وارطان ساهاکیان هم عالیست
عالی میشه
میزگرد با شرکت سه استاد بزرگ
استاد وارطان ساهاکیان
استاد آندره گالستیان
استاد سرژیک میرزایان
چند سال قبل یک برنامه تلویزیونی زنده در شبکه ۴ با حضور استاد ساهاکیان و استاد گالستیان پخش شد که تا ماه ها نقل محافل بود و در موردش صحبت میشد و من از تلوبیون دیدم و عالی بود
امیل مارکاریان هستم
دوبی
سپاس از اینکه وقت گذاشتید و نظرتان را با ما در میان گذاشتید.
ایدههای شما را بررسی میکنیم و در صورت امکان از آنها استفاده خواهیم کرد.
بِسْمِ ٱللَّٰهِ ٱلرَّحْمَٰنِ ٱلرَّحِیمِ
سَلاَمٌ عَلَیْکُمْ
بنده آدرس اینترنتی این خبر را دو هفتهای است که در یکی از گروههای ادبی دیدهام و خبر را مطالعه نمودهام اما صبر کردم تا در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی که امتی سوگوار سالار شهیدان است برایتان بنویسم، باشد که فیضی به لطف حق تعالی نصیب گردد. در مورد سایر اساتید نمیدانم اما استاد آندره گالستیان در ایام مُحَرَّمُ الحَرام به همراه دوستانشان در انجمن شاعران ایران مانند استاد سهیل محمودی (شاعر مشهور)، استاد رسول مرادی (خطاط معروف) یا استاد سیدحسین موسوی بلده (قاری بینالمللی و بسیار خوش صدا با صوتی ملکوتی و حافظ قرآن که مسلط به هفت دستگاه موسیقی عرب هستند. منظورم هفت مقام اصلی و گوشههای آنها است که در تلاوت قرآن کریم از آنها استفاده میگردد) به اطعام نیازمندان متعددی میپردازند و در این زمینه بسیار جدی و فعال هستند و همه کارها را نیز خودشان انجام میدهند و از هیچ کس بجز خدای خود طلب یاری نمیکنند. حق تعالی تمامی بندگان نیکش را حفظ فرماید. اجر شما با امام حسین (ع) که از نیکان روزگار یاد میکنید.
وَالسَّلَامُ عَلَیْکُمْ وَرَحْمَهُ اللّٰهِ وَبَرَکَاتُهُ.
سلام و درود خدمت شما مخاطب فرهیخته ادیاننیوز؛
دقیقا فرمایش شما درست است.
نیکان روزگار در هر لباس و نژاد و دین و رسمی که باشند، نام خوش از خویش برجای میگذارند.
و الحمدلله روز به روز ارتباط مسالمتآمیز میان اسلام و مسیحیت به حول قوه الهی رو به افزایش است.
درود و سپاس از شما برای توضیحات شما و درود و سپاس از ادیان نیوز ارجمند برای این مطلب عالی و آموزنده .
در مورد استاد آندره گالستیان خواستم بگویم که ایشان به انجمنهای فرهنگی و ورزشی و هنری ارامنه و نشریات و روزنامه ارمنی هم طی سالهای گذشته بسیار کمک کردند و به مدارس ارامنه و حتی مرکز نگهداری از کودکان استثنایی هم همینطور . استاد بعد از فوت پدر مرحومشان کمکهای فراوانی به مراکز نگهداری سالمندان داشتند و روزنامه ارمنی پر بود از تسلیتهای بسیار زیاد ارامنه محترم و مسلمانان گرامی برای تسلیت فوت پدرشان در آن زمان که تسلیتهای متعدد تا این حد را من به شخصه تا الآن به این ترتیب مفصل در روزنامه هنوز مجددا برای شخصی ندیدم .
اصل احترام و بزرگی استاد گالستیان به کارهای نیکوکاری ایشان مربوط است و ایشان یکی از بزرگترین نیکوکاران ارمنی هستند که بیشتر درآمد خود را صرف امور خیریه میکنند و مثلا خودشان یک خودرو قدیمی دارند که از ارزانترین نوع خودروها هم هست و مثلا گرچه همیشه بسیار تمیز و مرتب لباس میپوشند اما در عکسهایشان میتوانید ببینید که مثلا زمستانها کاپشن یا پولیوری که بیست سال قبل میپوشیدند را هنوز هم میپوشند . کاپشن و پلیور را گفتم چون کاملا مشخص است . اجازه بفرمایید به همین دلیل دو مثال اکتفا کنم که هم نوشته من خیلی طولانی نشود و هم اینکه این دو مورد را همه آنهایی که ایشان را میشناسند میدانند و موردی نیست که پنهان باشد . خودشان هم بارها که از ایشان سوال شده گفتند که همین حد برایشان کافی است و بیش از این را نیاز ندارند.
چقدر خوب است در مطالب عالی مثل این خبر عالی به شخصیت بزرگان و رفتار نیکوی آنها نیز اشاره شود . به نظر من بزرگی در درجه اول به شخصیت و منش اجتماعی و روش زندگی فرد برمیگردد .
خیلی ممنونم از شما برای خبرهای عالی و باارزش شما .
من نژده بارسامیان هستم و مهندس برق قدرت که حدود ۲۰ سال قبل با استاد در باشگاه آرارات آشنا شدم که دانشجو بودند و البته عضو افتخاری (بدون دریافت وجه) و بسیار فعال هیئت رئیسه انجمن بزرگسالان باشگاه ورزشی آرارات .
سلام و درود،
استاد آندره گالستیان عزیز رسانه ای ترین موسیقی دان ارمنی هم هستند و برنامه های متعددی در رادیو و تلویزیون داشته اند و سرمقاله های متعددی هم در روزنامه ها نوشته اند،
البته تعدادی از برنامه ها و سرمقاله های ایشان اقتصادی است زیرا ایشان اقتصاد دان برجسته ای هم هستند،
درود می فرستم و ادای احترام می کنم به همه ی بزرگان و اساتید.
زنده باد ایران
زنده باد ایرانی
زنده باد همه اقوام ایرانی
زنده باد این اساتید برجسته
زنده باد شما برای این زحمات ارزنده
درود و صدها درود بر شما ادیان نیوز گرامی
درود بر شما مخاطب فرهیخته ادیاننیوز؛
برخلاف برخی از رسانههای زرد، طبق آمار معتبر محلی مشخص شده است که بسیاری از اقوام و پیروان ادیان و مذاهب و آیین مختلف در ایران با آزادی بالایی در حال زندگی هستند.
سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما
من از مقالات شما بسیار استفاده میکنم و این مطلب را هم خیلی پسندیدم. اخبار خوبی دارید و تحلیلهای مناسبی هم منتشر میکنید. جا دارد تشکر کنم از شما و امیدوارم ادیان نیوز (ردنا) هر روز بیشتر از دیروز موفق باشد.
سلام و درود خدمت شما مخاطب فرهیخته ادیاننیوز؛
ممنون از توجه شما 🙏
سلام و درود فراوان بر شما باد بابت این اخبار عالی که نوشتید . زنده باد . دست مریزاد
عرض سلام و درود خدمت شما مخاطب ارجمند و هنرمند فرهیخته ادیاننیوز؛
بسیار ممنونیم از توجه و دقت شما ❤️
درود و دوسد درود مهرباننازنین استاد من، گرامی آندره گالستیان.
بیگمان این مرز و بوم در بسیاری از زمینهها وامدار ارمنیهای نازنینیست که از هیچ کوششی در راستای زایش، پرورش و جلوه بخشیدن به هنر و فن و صنعت فروگذار نکردند.
در این میان میبایست سپاسگزار جناب گالستیان بود که همواره در شناساندن گوهرهای (شاید گردگرفتهی) هنر میکوشند. از خودم برایشان چیزی به گفتن نمییابم جز این که از حافظ وام بگیرم:
جاندرازی تو بادا که یقین میدانم
در کمان، ناوک مژگان تو بی چیزی نیست
درود بر شما مخاطب فرهیخته ادیان نیوز؛
قطعا جناب گالستیان همانند بسیاری از هنرمندان، نوازندگان و اساتید ارجمند سرزمینمان ایران تلاش فراوانی جهت رشد و ارتقاء کیفی این دیار انجام دادهاند.
سپاس توجهتان.
معرفینامه خیلی خوبی بود
دستتون درد نکنه
ممنون
سلام و درود خدمت شما مخاطب فرهیخته ادیاننیوز؛
ممنون از توجهتون
با سلام و عرض خسته نباشید.آنطور که از خبر و همچنین از نظرات متوجه شدم آقای استاد آندره گالستیان در سطح جهانی مطرح هستند و منتقد و مفسر موسیقی و ادبیات.تصوری که داشتم این بود که فقط اقتصاددان هستند زیرا سر مقاله ها و یادداشت های اقتصادی ایشان در مطبوعات را دیده بودم.ای کاش از وجود این اشخاص بیشتر استفاده گردد.حتی الان که سه روز است محرم شروع شده می شود در مورد شعر و موسیقی و آواز آئینی و مذهبی هم از وجودشان بهره ها برد و فرصت تا انتهای صفر هست.افراد اینچنینی در روزگار ما کم هستند.ما باید برویم به سمت عرضه داشته هایمان به جهان.کشورها هیچوقت فرهنگ خود را محصور در مرزهای خود نگه نمی دارند و ما نیز نباید چنین کنیم.افراد مطرح در سطح جهانی در واقع حکم کیمیا دارند.تلفیق بحث هنر و اقتصاد مربوطه هم از مواردی است که می توانید از وجود مبارک ایشان حسن استفاده را داشته باشید و این هم از مواردی است که واقعا آدم خبره در این زمینه خیلی کم داریم.تشکر از زحمات مفید و موثر شما
سلام و درود خدمت شما مخاطب فرهیخته ادیاننیوز؛
بله همانطور که اشاره کردید همواره اساتید و هنرمندان فارغ از نژاد و مذهب و هر عقیدهای که دارند به پاس زحمات و خدماتی که به این دیار ارائه کردهاند بایستی قدردانی شود.
ممنون از درج مطالب و سپاس از توجهتان🙏
سلام و درود بی پایان و تشکر از این نوشته عالی.
موفق و موید باشید.
زنده باد
سلام و درود خدمت شما مخاطب فرهیخته ادیاننیوز؛
ممنون از توجهتان
خیلی خوب بود
دستتون درد نکنه
از این موضوعات بیشتر بنویسین برامون
مرسی
سلام و درود خدمت شما مخاطب فرهیخته ادیاننیوز؛
سپاس از درج نظر و ممنون از توجهتون
بسمه تعالی
سلام علیکم
با احترام
بعد از آن گزارش موزه موسیقی ارامنه اصفهان، این گزارش واقعا لازم بود.
درود بیکران بر شما.
به نظر اینچنین است که موزه موسیقی ارامنه اصفهان بیشتر به فامیل و دوستان مسئولان همان موزه یا بانیان آن پرداخته است و ظاهرا صرفا برای خالی نبودن عریضه، چند عکس هم از برخی اساتید برجسته و مشهور مثل لوریس چکناوریان یا آندره آرزومانیان یا واروژان هاخباندیان نصب کردهاند. ظاهرا بحث گیشه و درآمدزایی هم سرلوحه کارشان بوده و تجهیزات درون موزه، موید همین مطلب است. به همین خاطر هم تا این حد انتقاداتی از آن موزه در سطح مطبوعات و در فضای حقیقی و مجازی دیدیم و شنیدیم.
در آن موزه اثری از اساتید ارمنی جوان و پرکار موسیقی امروز کشور مثل سرژیک میرزائیان یا آندره گالستیان یا آرمن آساطوریان یا درن براتیان وجود ندارد. استاد سرژیک میرزائیان رهبر ارکستر مسلط و صاحب سبک و آهنگساز خوش ذوق و نظریه پرداز مطرح و نامدار و موجه موسیقی، استاد آندره گالستیان موسیقیدان برجسته و پژوهشگر سرشناس و آگاه و مطلع هنر و مفسر ارزنده موسیقی، آرمن آساطوریان نوازنده خوش سلیقه و خوش طبع، درن براتیان آهنگساز خوش قریحه و نوازنده چیره دست.
عرض تشکر از ادیان نیوز بابت زحماتی که برای فرهنگ مملکت متقبل شده است.
مصطفی رحمانی
دکترای تخصصی پژوهش هنر
مدرس دانشگاه
سلام و درود خدمت شما مخاطب فرهیخته ادیاننیوز؛
جناب دکتر رحمانی بزرگوار همانطور که بهدرستی اشاره کردید، بنده و مجموعه دوستانمان در تحریریه ادیان نیوز در تلاش هستیم با نگاهی نقادانه مجموعه حوادث و اتفاقات حوزه فرهنگی،هنری،علمی و اجتماعی که در زمینه اقلیتهای دینی و مذهبی رخ میدهد را پس از رصد، تحلیل و ارزیابی کنیم.
موردی که به ندرت در جامعه رسانهای به آن اشاره میشود، کمبود و یا فقدان محتوای منطقی، صحیح و موثر در زمینه ادیان و اقلیتهای قومی و مذهبی و دینی است.
باتشکر و سپاس فراوان از درج نظرات و ممنون از توجهتان🙏
خوب بود
استفاده کردم
متشکرم از مطالب خوبتون
سلام
لینک این خبر رو یکی از دوستام فرستاده بود
خوندم و لذت بردم
ممنون از شما که وقت گذاشتین و زحمت کشیدین
امروز عید وارتاوار ارامنه است و از همینجا به همشون تبریک میگم و لینک این صفحه رو به عنوان عیدی براشون میفرستم
شما هم سلامت باشین که کارتون درسته
جناب آربی هوسپیان
سلام و درود خدمت شما مخاطب فرهیخته ادیاننیوز؛
ممنون از توجهتون
ضمن اینکه تحریریه ادیاننیوز همواره مناسبتهای مختلف و حوادث و رخدادهای ادیانی نظیر اعیاد و جشنها و آیین و رسوم پیروان و نمایندگان همه ادیان توحیدی و غیرتوحیدی(مسیحیان ارامنه کلدانیان آشوریان، زرتشتیان، یهودیان، صائبین مندائی و….) در ایران و خارج از ایران را معرفی کرده و در آن زمینهها قلمفرسایی میکنیم.
درخصوص عید وارتاوار هم همانند دیگر مناسبتهای دینی، مطالب بسیاری در آرشیو سایت ادیان نیوز جمعآوری شده است.
🙏
چقدر جالب
چه اطلاعات خوبی
ممنون از شما
گل کاشتین
درود
از بهترین مطالبتون بود
بدرود
سلام
خوب بود ، دست شما درد نکند . تشکر از شما
البته جا برای کار در این موضوع هنوز خیلی وجود دارد
هارمیک وارطانیان
گیتاریست
کانادا
کاملا موافقم
کاملا درسته
دقیقا
سلام
خسته نباشین
خیلی خوب بود مخصوصا کلیپ عالی بود
سلام، بختیار شریعت زاده هستم. از نوجوانی با پیانو آشنا شدم و تا الان که چند سال است بازنشسته شده ام یعنی بیشتر از ۵۰ سال پیانو نواخته ام. البته در جوانی مهندسی برق خواندم و در همین زمینه کار کردم و پیانو در کنار کارم به عنوان هنر شخصی ام بوده است و الآن هم که سنی از من گذشته و بچه ها همه بزرگ شده و ازدواج کرده و رفته اند و همسر عزیزم هم در سرای باقی است و به رحمت ایزدی پیوسته، تنها مونس و همدم من همین پیانو است.
نوشته بالا به نظر بنده خیلی خوب و مفید و مناسب بود و جای تشکر دارد. واقعا این نوشته ها در امروز ما حکم کیمیا دارد و خیلی نیاز روز است. این بود که خواستم چند جمله ای خدمت شما عرض کنم، شاید که مفید و کاربردی باشد.
پیشنهادی دارم، من هم بارها در اجراهای استاد سرژیک میرزائیان در فرهنگسرای ارسباران حضور داشته ام و ایشان را بارها از نزدیک دیده ام و هم تقریبا بیشتر برنامه های استاد آندره گالستیان در رادیو و تلویزیون و بیاناتشان در میزگردهای خبرگزاری ها و در انجمن ها و سمینار ها را پیگیری کرده ام. استاد میزائیان رهبر ارکستر برجسته و آهنگساز فوق العاده ای هستند که به ظرایف مدیریت یک ارکستر کاملا مسلط و در زمینه آهنگسازی هم خیلی خوش ذوق و خوش سلیقه و دارای سبک مخصوص به خود هستند و در ضمن دارای لحن و بیان خاص و شیوا در آهنگسازی می باشند. استاد گالستیان بسیار مسلط به تاریخ ادبیات و موسیقی ایران و جهان و تحلیل گر ممتاز در این زمینه هستند که در سطح تئوریسین عالی در کلاس بین المللی می باشند و کاملا مسلط به تئوری و فنون موسیقی و سازشناسی و سازبندی و هارمونی هستند و دوره ها و ژانرهای موسیقی و کلا هنر را به خوبی می شناسند و یک بار هم افتخار داشته ام ایشان را در مراسمی ملاقات کنم و جالب بود که دیدم بر زبان های متعددی هم کاملا مسلط هستند. این دو استاد گرامی هم بسیار جوان هستند و هم بسیار فروتن، بسیار سر به زیر و افتاده هستند و خیلی هم ایران دوست و وطن دوست می باشند و در ایران مانده اند و مثل برخی نرفته اند و دارند به این آب و خاک خدمت می کنند. این دو بزرگوار را دعوت بفرمایید و نشستی با آنها در مورد هنر معاصر و مخصوصا هنر موسیقی امروز داشته باشید. برای جوانتر ها خیلی مفید خواهد بود. به ویژه در مورد موسیقی فاخر و دارای تشخص و اصیل با آنها صحبت کنید.
متشکرم از شما برای آنکه عرایض بنده را خواندید.
برایتان آرزوی سعادت جاوید دارم.
آفرین
به شما میگن یه آدم با تجربه و با سواد
کاملا درسته
موافقم
کارتون درسته
با سلام خدمت شما
من هم موافقم
استاد سرژیک میرزائیان فوق العاده است
استاد آندره گالستیان عالی است
حتما مطالب نو و بدیع خواهند گفت
جوان و پرانرژی و خوب و عالی و با سواد هستند
ممنون از شما
جناب واروژ هامبارسومیان
سلام و درود خدمت شما مخاطب فرهیخته ادیاننیوز؛
تقدیر و تشکر داریم از توجه و لطف و عنایت حضرتعالی
سپاس از توجهتان
از بزرگانی چون ملیک اصلانیان، رافائل مناساکانیان و… غافل شده اید.
باتاراک اوراتوریو نیست،”مس” هست. به بعنای اعشای ربانی
سلام، سرکار خانم تِنی، احتراما، جهت اطلاع شما عرض میکنم، در فصلنامه پیمان که موسسه تحقیق و ترجمه هور (متعلق به ارامنه عزیز) منتشر میکند، دقیقا آمده است:
باداراک اثری از کومیتاس است که در فرم اوراتوریوی سمفونیک و برای یک ارکستر سمفونیک و گروه کر بزرگ و تکخوانها تصنیف شده است.
در اینترنت جستجو کنید، دقیقا همین مطلب را خواهید دید.
به عنوان پیرمردی که اندک سوادی دارد، عرض میکنم که اظهار نظر اشتباه، صرفا کم بودن سواد گوینده را میرساند و نه چیز دیگر. یاد بگیریم که تلاشهای قابل تقدیر مانند این کار زیبا و ارزشمند پایگاه محترم ادیان نیوز یعنی این مقاله جامع را قدر نهیم و از اظهار نظر اشتباه بپرهیزیم.
در ضمن، سرکار خانم تِنی گرامی، “عشای ربانی” نیز در نوشته شما به اشتباه به صورت اعشای ربانی نوشته شده است.
استاد امانوئل ملیک اصلانیان و استاد رافائل مناسکانیان نیز در کلیپ حضور دارند و کلیپ کاملی است.
در انتها تشکر میکنم از ادیان نیوز بابت این مطلب کاملا دقیق و علمی و جامع که البته در نوشتههای مخاطبان مطلع خواندم که جای کار بیشتر هم دارد و با این مخاطبان محترم، بنده هم همنظر هستم و نظرشان را میپسندم. جای کار بیشتر همیشه هست، به ویژه در این زمینه خاص که کمتر کار شده است.
بنده نیم قرن کار موسیقی را به صورت جدی و مستمر انجام داده و با ارامنه عزیز نیز بسیار مانوس بودم، هر چند که تخصص اصلی من چیز دیگری است.
دکتر رامین گلچهره بزرگوار از فلوریدا
سلام و درود خدمت شما مخاطب فرهیخته ادیاننیوز؛
بسیار ممنون از لطف و توجه حضرتعالی و سپاس از توجهتان.
دقیقا به درستی مسئله خدمات متقابل ارامنه به هنر ایران زمین
سلام و عرض ادب
هموطن گرامی، منتقد محترم، انسان ارجمند، ایرادات بنی اسرائیلی گرفتهاید و حتی سلام هم نکردهاید و اسم خود را هم درست و کامل نفرمودهاید!
جناب آقا یا سرکار خانم <>، اگر دقت میفرمودید میدیدید که هم از آقای ملیک اصلانیان و هم از آقای میناسکانیان یاد کردهاند و به زیبایی، نام و عکس و تاریخ تولد آنها در ویدئو هست و اگر کمی مطالعات شما بیشتر بود، متوجه میشدید که در مورد <> کاملا درست نوشتهاند.
اعشای ربانی هم نداریم <> است.
کلا دو جمله نوشتهاید، سراسر اشتباه!
اگر شما دلسوز واقعی و حقیقی امر موسیقی در مملکت هستید، تشریف ببرید موزه موسیقی ارامنه اصفهان و آن فاجعهای که آنجا راه انداختهاند را اصلاح بفرمایید. به خدا میسپارمتان.
عرض تشکر جانانهای دارم خدمت عزیزان بزرگوار و گرامیان ارجمند در پایگاه خبری تحلیلی ردنا بابت زحماتشان.
امیدوارم به یاری حق، عزیزان ادیان نیوز همیشه موفق و موید باشند.
کار ارزشمند تقدیر از بزرگان هنرمند، کاری است ارزشمند و ماندگار.
چه فرمایشیاتی میفرمایین خانم!! چه فرمایشاتیه این حرفها؟!!
اه!! عجب!
اول بخونین این خبر به این خوبی رو بعد نظر بدین!
سلام
۱- نام و تصویر و توضیحات در مورد اساتید: اصلانیان و میناسکانیان ، در ویدیو وجود دارد.
۲- باتاراکِ کومیتاس (نابغه موسیقی ارمنی) دقیقا اوراتوریو است.
۳- عشای ربانی صحیح است و نه اعشای ربانی.
مقاله بسیار مفیدی است که جای تقدیر دارد از پایگاه خبری و تحلیلی وزین ادیان نیوز.
منتظر مقالات بعدی نیز خواهیم بود.
سپاسگزارم
سلام خانم تِنی، خیلی عجیب است که شما خودتان ارمنی هستید و این همه موارد را اشتباه نوشته اید! مَس نمیتواند به صورت اوراتوریو باشد؟! کل نبوغ کومیتاس که از بزرگترین آهنگسازان ارمنی است را زیر سوال بردید! پیشنهاد میکنم به آموزشگاهی مراجعه کرده و حداقل یک ترم مقدمات موسیقی بخوانید تا کمی آشنایی پیدا کنید و کلمات فنی موسیقی برایتان معنی پیدا کند. خداوند شما را حفظ کند.
عالی عالی و باز هم عالی
درود درود درود
با نام و یاد خدا
درود بر شما
مقاله خیلی ارزشمندی را زحمت کشیده اید و به انتشار رسانده اید، ای کاش در این زمینه بیشتر مینوشتید و حتی اگر میشد، سمیناری یا میزگردی هم ترتیب میدادید تا به جزئیات هم پرداخته شود
اجرتان با خدا که خادم علم و فرهنگ و خلق خدا هستید
من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق
حق نگهدارتان
سلام علیکم
کاملا صحیح میفرمایید.
بهویژه در زمینه خدمات موسیقیدانهای ارمنی برای پیشرفت موسیقی ایران که ناگفتهها هنوز بسیار است.