خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

سیسی بالاترین نشان مصر را به رهبر بهره های اسماعلیه اهدا کرد

عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر، نشان «وشاح نیل» را به مفضل سیف الدین رهبر بهره های اسماعلیه اعطا کرد.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر، نشان «وشاح نیل» را به مفضل سیف الدین رهبر بهره های اسماعلیه اعطا کرد. این نشان «به پاس تلاش‌های مستمر مفضل سیف الدین در حمایت از مصر در زمینه‌های فرهنگی، خیریه و اجتماعی» اهدا شده است.

رهبر بهره‌های اسماعلیه از زمان به قدرت رسیدن عبدالفتاح السیسی در سال ۲۰۱۴ رئیس جمهور مصر رابطه ویژه‌ای با او و دولت مصر دارد به طوری که ۱۰ ملیون پوند مصری را برای کمک به صندوقی موسوم به «تحیا مصر» پرداخته و همچنین مبالغی برای بازسازی زیارتگاه‌ها و مساجد تاریخی مصر اهدا کرده است.

کلمه بُهره از واژه‌ای به معنای تجارت در زبان هندی گرفته شده است. بهره‌ها از شیعیان اسماعیلی، منسوب به اسماعیل بن جعفر الصادق، از دودمان حسین بن علی بن ابی طالب هستند. پس از مرگ المستنصر بالله، خلیفه فاطمی در مصر در سال ۴۸۷ هجری قمری، اسماعیلیان به دو فرقه تقسیم شدند: اسماعیلیه نزاریه و اسماعیلیه مستعلیه. در آن زمان پس از مرگ پدر پسرش مستعلی به حکومت برگزیده شد، بنابراین اختلاف بین دو برادر درگرفت و به نفع فرقه مستعلیه پایان یافت. اسماعلیه‌ها در مصر حکومت فاطمی را تشکیل دادند و این حکومت برای سالها دوام داشت تا اینکه دولت فاطمیون به دست صلاح الدین‌ایوبی، از قدرت کنار رفت و آنها مجبور به ترک مصر و مهاجرت به بخش‌های مختلفی از جهان شدند.

بهره‌ها از تقویم قمری اسلام، به شکل خاصی استفاده می‌کنند و تقویم آنها از زمان فاطمیه ایجاد شده و نسبت به تاریخ معمول اسلامی یک یا دو روز اختلاف دارد.
بهره‌ها در دهه شصت قرن گذشته به صورت گسترده به مصر مهاجرت کردند. مسجد الحاکم بأمر الله فاطمیون معروف‌ترین مکان برای انجام مناسک آنها است. این مسجد چندین بار بازسازی شده است تا برای اقامه نماز همچنان قابل استفاده باشد.

بهره‌ها معتقدند که حضرت مهدی عج از داخل یکی از چاه‌های مسجد الحاکم به فرمان خداوند ظهور می‌کند. بهره‌ها همچنین هر ساله در مصر تولد رهبر خود محمد برهان الدین سلطان را در روز ۱۱ مارس جشن می‌گیرند و این جشن‌ها به مدت یک هفته کامل در داخل مسجد الحاکم برگزار می‌شود.
این فرقه هر سال دو مراسم خاص دیگر دارد. یکی در هجدهم ماه ذی الحجه برگزار می‌شود و آداب خاصی دارد که در این روز روزه می‌گیرند و در غروب آفتاب دو رکعت نماز می‌خوانند و مراسم دوم مربوط به ده روز اول ماه محرم است که به مناسبت شهادت امام حسین علیه السلام در مساجد فاطمیون به ویژه مسجد الحاکم برگزار می‌شود.

رابطه مستحکم بهره‌ها با مصر به آنها کمک کرده تا بتوانند مساجد و میراث تاریخی خود را از جمله مساجد سیده زینب و سیده رقیه در مصر را با تایید دولت این کشور بازسازی کنند.

منبع آرتی
به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.