حزب پیشرو شیعیان پاکستان تصویب اصلاحیه قوانین توهین به مقدسات در مجلس این کشور را ترفند عناصر تکفیری برای تخریب فضای صلح و برادری میان پیروان مذاهب اسلامی در پاکستان دانست و خواستار لغو و ارجاع این قانون برای تجدید نظر شد.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، اعتراض شیعیان پاکستان درپی تصویب نهایی اصلاحیه در قوانین توهین به مقدسات اسلامی که بحث آن از بهمن ماه سال ۱۴۰۱ آغاز شد و روزهای گذشته علیرغم ملاحظات جدی احزاب و گروههای سیاسی و مذهبی، در صحن علنی مجلس پاکستان به تصویب رسید، رهبران حزب مجلس وحدت مسلمین طی کنفرانس مطبوعاتی در اسلامآباد، اعتراض شدید خود را نسبت به این لایحه جنجالی به بهانه مقابله با توهین به مقدسات اعلام کردند.
«ناصر عباس جعفری» رئیس حزب مجلس وحدت مسلمین (MWM) تصویب لایحه یادشده را یک قانون سیاه و مغایر با قانون اساسی پاکستان دانست و افزود این کشور نه بر مبنای فرقه، بلکه براساس ایده و ارزشهای اسلامی تأسیس شده و مسلمانان این کشور هرگز تصور فرقهگرایی را در تشکیل کشور نداشتند.
وی نسبت به سوء استفاده نیروهای افراطی در پاکستان از قانون موسوم به مقابله با توهین به مقدسات و عقاید مذاهب اسلامی هشدار داد و اعلام کرد: شیعه و سنی در پاکستان نسبت به توطئه دشمنان مشترک خود آگاه هستند و هرگز اجازه نمیدهند که حامیان تکفیری با سوء استفاده از قوانین مصوب در مجلس، حق مشروع شهروندان را پایمال کنند.
این رهبر شیعیان پاکستان از نهادهای این کشور خواست تا به ماجرای تصویب لایحه جنجالی اخیر ورود کرده و جلوی اجرا آن را بگیرند.
وی همچنین لغو قانون تشدید مجازات توهین به مقدسات و ارجاع آن به شورای ایدئولوژی اسلامی پاکستان برای تجدید نظر و بررسی مجدد با حضور همه ذینفعان سیاسی و مذهبی کشور را مطالبه کرد.
بر اساس این گزارش، طی اصلاحیه اخیر در قانون توهین به مقدسات، حداقل مجازات برای محکومین ۱۰ سال و حداکثر حبس ابد خواهد بود. ماههای گذشته کمیسیون حقوق بشر پاکستان نسبت به این اصلاحیه ابراز نگرانی کرد و گفت که بیم آن میرود مجازات بدون وثیقه برای متهمان منجر به نقض آزادی شهروندی طبق ماده ۹ قانون اساسی پاکستان شود.
پارلمان ملی این کشور اخیرا لایحه ارائه شده از سوی یک نماینده متعلق به حزب جماعت اسلامی را به تصویب رساند که طی آن مجازات مجرمانی که مرتکب توهین به مقدسات اسلامی (بی حرمتی به اهل بیت علیهم السلام و اصحاب پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم) میشوند، تشدید شد.
برخی گروهای مذهبی در پاکستان از جمله احزاب شیعه تشدید قوانین توهین به مقدسات را فرصت طلبی افراط گرایان برای سرکوب اقلیت مذهبی و یا پیادهسازی برنامه تفرقه در داخل دانستند.
متهم کردن افراد در پاکستان به بهانه ارتکاب «توهین به مقدسات مذهبی»، به دلیل سفت و سخت نبودن قوانین مربوطه و شرایط حاکم بر جامعه این کشور، کار دشواری نیست و چه بسا در گذشته باعث بروز جنجالها و مشکلات فراوان اجتماعی-امنیتی در این کشور مسلمان شده است.
رئیس حزب مجلس وحدت مسلمین پاکستان همچنین هشدار داد که حامیان تکفیر و مجریان گروههای افراطی درصدد تطهیر دشمنان شناخته شده اسلام و اهل بیت علیهم السلام هستند، لذا پیروان مذاهب اسلامی در این کشور هرگز اجازه عرض اندام به دشمنان وحدت به بهانه اجرای قانون و یا دفاع از مقدسات را نخواهند داد.