تمرچین جلوه زیبای ارادت اقلیت های دینی آذربایجان غربی به حسین بن علی (ع)
اقلیت های دینی آذربایجان غربی عشق و ارادت خود را به ابا عبد الله الحسین (ع) به نمایش گذاشته اند. آنها از برادران مسلمان خود نه تنها عقب نمانده بلکه با شوقی مضاعف از مدت ها قبل، خود را برای استقبال از زائران اربعین حسینی آماده کرده اند.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، اقلیت های دینی آذربایجان غربی اعم از آشوری و ارمنی به میدان آمده اند و برای عرض ارادت و محبت به سرور آزادگان جهان سنگ تمام گذاشته اند. آنها از مدتها قبل در پایانه مرزی تمرچین حضور یافته اند و برای پذیرایی از زائران اربعین هر آنچه از دستشان بر آمده است بر طبق اخلاص گذاشته اند
موکب ارامنه و آشوریان در پایانه مرزی تمرچین جلوه زیبای ارادت اقلیت های دینی آذربایجان غربی به ابا عبد الله الحسین (ع) است آنها سال گذشته نیز به میزبانی از زائران اربعین پرداختند و مهر خود را به دلدادگان امام حسین (ع) نشان دادند و این بار نیز تجدید میثاق کرده و بار دیگر سفره مهربانی خود را برای زائران گشوده اند.
چای، شربت و شرینی به دست به استقبال می روند و خوشامد می گویند برایشان فرقی نمی کند مسیحی هست یا مسلمان. همدلی و یکپارچگی اقلیت های دینی اعم از آشوری و ارمنی و اهل سنت فضای آذربایجان غربی بویژه پایانه مرزی تمرچین را دگرگون کرده است.
دیگر اینجا خبری از نفاق و دو دستگی و فاصله ها نیست؛ اینجا ابا عبد الله الحسین (ع) همه را گرد خود آورده و پیام آزاده مرد بودنش درجان و دل هرکسی جا خوش کرده است.
“ادیک مجنونیانس” مهندس و خیر ارمنی هموطن ارومیه ای و پدر شهید از مدتها قبل کمر همت بسته و پیش از برپا شدن موکب ها در کارهای زیر ساختی این منطقه از جان و دل مایه گذاشته است و می گوید: باید پیش از اربعین، کار را تمام کرد و آماده استقبال از زائران باشیم.
وی با عشق بی نظیر خود به وطن و سرزمینش در موکب ارامنه نیز به همراه خانواده گام بلندی برداشته است و با تهیه وسایل لازم عاشقانه برای زائران اربعین خدمت می کند.
تلاش بی نظیر این پدر شهید و فرزند بزرگوارشان در کنار برادران مسلمان، زیباترین تصویر را خلق می کند و می فهماند که من و تویی در کار نیست؛ همه یک دل و یکپارچه ایم.
همچنین هموطنان آشوری نیز در کنار هموطنان ارمنی ارادت خود به امام حسین (ع) و زائرانش را به نمایش گذاشته و با حضور در موکب ارامنه و اشوریان به استقبال از زائران پرداخته اند آنها نیز همانند سال گذشته سنگ تمام گذشته و برای میزبانی از زائران تلاش کرده اند.
موکب های اربعین، ذهنیت غلط شیعه و سنی را به یکدیگر پاک کرد
علاوه بر هموطنان آشوری و ارمنی ، اهل سنت با شور و اشتیاق بی نظیر به میدان آمده و با برپایی موکب شهدای اهل سنت در تمرچین از زائران اربعین استقبال کرده و مهر و محبت خود را به نمایش گذاشته اند.
” رزگار اودلی” مدیر موکب شهدای اهل سنت پیرانشهر می گوید: برپایی موکب های اربعین برکات بیشماری دارد اما مهمتر از همه با برپایی موکب ها، ذهنیت هایی که اهل تسنن و تشیع به یکدیگر داشتند برطرف شد.
وی ادامه می دهد: برپایی موکب های اربعین باعث شد ذهنیت غلطی که در طول ۴۰ سال در جامعه رواج یافته بود و چنین تصور می شد اهل سنت ارادتی به امام حسین (ع) ندارند از میان برود.
“اودلی” ادامه داد: پیاده روی اربعین و برپایی موکب ها همه ما را به هم نزدیکتر کرد چنانکه شخصی از طرف تبریز آمده بود و می گفت در تلویزیون دیدم اهل سنت از زائران اربعین استقبال می کنند آمدم تا این صحنه را ببینم و تبرکی از این سفره کنم.
وی افزود: بعد فرهنگی پیاده روی اربعین و برپایی موکب ها، برجسته ترین بعد این حرکت است این حرکت باعث شده تا همه اقوام و ادیان اعم از آشوری و ارمنی و دیگر اقوام دست به دست هم دهند.
اودلی، اظهارکرد: استقبال از زائران، برپایی موکب ها و کنار هم قرار گرفتن تمامی ادیان و مذاهب نقشه دشمنان را نقش برآب کرد و یکپارچگی از برکات امام حسین (ع) است.
وی افزود: تمرچین با مرزهای دیگر متفاوت است این مرز در منطقه سنی واقع شده است بنابراین استقبال و پذیرایی از زائران جلوه دیگری دارد.
“اودلی”افزود: موکب ها، با هزینه خود مردم راه اندازی شده اند و شور و شوق مردم برای استقبال وصف ناپذیر است و چه بسا بسیاری از افراد در موکب حاضر می شوند و می گویند منزل ما برای میزبانی از زائران آماده است و هرکسی مریض و بدحال است خانه خود را در اختیارشان قرار می دهیم.
اودلی، ادامه داد: هر روز چهار تا پنج هزار پرس غذا و همچنین میوه، هندوانه،آب و نوشابه پخش می شود و همچنین نان محلی “کلاله” نیز بصورت میان وعده توزیع می شود.
نقش بر آب شدن نقشه دشمنان با پیاده روی اربعین و برپایی موکبها
مدیر موکب شهدای اهل سنت پیرانشهر ادامه داد: پیاده روی اربعین و برپایی موکب ها برای استقبال از زائران نقشه دشمنان را نقش بر آب کرد.
آذربایجان غربی یکی از استانهایی است که اهل سنت، این روزها بیش از هر زمان دیگری خود را در کنار شیعیان، وقف زائران اربعین کردهاند. اهل سنت این استان با حضور فعال در شهرستان مرزی پیرانشهر در روزهای منتهی به اربعین حسینی مشغول خدمت رسانی به زوار هستند.
پیاده روی اربعین یا راهپیمایی اربعین، از آیینهای شیعی است که در روزهای منتهی به ۲۰ صفر (اربعین حسینی) برگزار میشود این پیادهروی از نقاط مختلف عراق بهطرف کربلا و با هدف زیارت اربعین انجام میشود و بیشتر زائران، از مسیر نجف به کربلا میروند و در طول مسیرهای راهپیمایی، جایگاههایی برای پذیرایی از زائران وجود دارد که موکب خوانده میشود.
در زمان حکومت صدام حسین، محدودیتهایی در اجرای این مراسم اعمال شد، ولی با سقوط حزب بعث عراق در سال ۲۰۰۳میلادی، این مراسم احیا شد و هرساله علاوه بر شیعیان عراق، شیعیان کشورهای دیگر به راهپیمایی اربعین میپیوندند.
همچنین علاوه بر شیعیان گروههایی از اهلسنت، مسیحیان، ایزدیان و دیگر مذاهب نیز در پیادهروی اربعین حضور مییابند.
در سالهای اخیر، میلیونها نفر در این راهپیمایی شرکت کردند بهنحوی که این رویداد، بزرگترین گردهمایی سالانه مذهبی در جهان عنوان شد و درباره تعداد حاضران در این راهپیمایی، آمارهایی بین ۱۲ تا ۲۰ میلیون نفر بیان شده است.
گفته می شود سنت پیادهروی در دوره شیخ انصاری (۱۲۱۴–۱۲۸۱ق) رایج بود و بسیاری از علما با پای پیاده به کربلا میرفتند.