خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

«ازدواج سفید» گزینه جدید جوانان تونسی برای اقامت اروپا

ازدواج سفید یا صوری این امکان را به یک مرد یا زن جوان می‌دهد که در ازای پرداخت مبلغی، مدارک اقامتی را دریافت کند.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، ازدواج سفید یا ازدواج صوری روشی است که برخی از جوانان تونسی که رویای اقامت در اروپا را در سر می‌پرورانند، این ازدواج را روی کاغذ با فردی که تابعیت کشور‌های شمالی تونس یعنی فرانسه یا ایتالیا را دارند، انجام می‌دهند تا بتوانند مدارک اقامت خود را دریافت کنند.

برای این نوع از ازدواج، به زن یا مرد ساکن اروپا مبلغی پول پرداخت می‌شود تا موافقت این افراد برای ازدواج صوری جلب شود؛ اما این روش به دلیل کلاهبرداری افراد و سخت گیری دولت‌ها، همیشه آن طور که انتظار داریم، پیش نمی‌رود.

منیر الوسلاتی جوان ۴۲ ساله تونسی که ۱۵ سال پیش به طور غیر قانونی به اروپا مهاجرت کرده، در مصاحبه‌ای خصوصی از تجربه خود با «ازدواج سفید» که برای او ۸ هزار دلار هزینه داشته این طور می گوید که بعد از تحویل این پول به یک دختر فرانسوی مورد کلاهبرداری قرار گرفتم و آن پس از دریافت مبلغ هیچ کمکی برای دریافت اقامت به من نکرد.

یک ازدواج رسمی

الوسلاتی ادامه داد: هر چند ایده ازدواج سفید نزد برخی مهاجران تونسی و مراکشی برای گرفتن اقامت، موفقیت آمیز بوده اما تجربه سختی برای من رقم خورد، بنابراین به دنبال یک ازدواج رسمی بودم. ازدواجی که وضعیت حقوقی من را بهتر کند و به عنوان یک شهروند بتوانم زندگی‌ام را ادامه دهم. به همین منظور در خانه دوستم با خانمی ۴۵ ساله قرار گذاشتم و گفت و گوهای را با هم انجام دادیم اما او شرط کرد که اول ۸ هزار دلار پرداخت کنیم و در مورد جزئیات دیگر زندگی تا زمان دریافت مدرک اقامت به توافق برسیم. این ازدواج انجام شد اما پس از آن بلافاصله این زن ناپدید شد و چون طبق قانون مدنی فرانسه ماده ۲۱-۲ یک فرد خارجی نمی‌تواند قبل از گذشت چهار سال از تاریخ ازدواج، تابعیت فرانسه را اخذ کند این روش هم به شکست انجامید.

مراد جبنون، جوانی سی و چند ساله، تجربه ای کاملاً متفاوت از الوسلاتی داشت، زیرا در ازای دریافت مبلغی که قبلاً توافق شده بود، موفق شد با یک زن جوان فرانسوی، یک عقد ازدواج ساختگی منعقد کند و یک سال و نیم بعد از تاریخ ازدواج مدارک اقامت خود را نیز دریافت نماید.

مراد گفت: من و زن جوان فرانسوی توافق کردیم که در خانه خود زندگی مشترکی داشته باشیم تا مقامات فرانسوی به قرارداد ساختگی شکی نکنند و بتوانم مدرک اقامت را دریافت کنم.

نژاد پرستی دولت فرانسه

با این حال، مقامات فرانسه در دوره‌های اخیر سختگیرانه‌تر شده‌اند و سفارت آنها در تونس از اعطای ویزای مسافرتی به جوانان تونسی که با زنان فرانسوی ازدواج کرده‌اند، خودداری می‌کند. اخیراً ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی پخش شد که یک زن فرانسوی به دلیل این که مقامات کشورش به مدت چهار سال از دادن ویزا به همسر تونسی او خودداری کردند؛ قصد داشت در مقابل سفارت فرانسه در تونس خود سوزی کند.

در سال های اخیر، اکثر کشورهای اروپایی شروع به اعمال قوانین سختگیرانه برای زنان و مردان در مورد ازدواج با یک خارجی کرده‌اند که از جمله این موارد می‌توان به گذراندن مدت زمان طولانی با هم قبل از دریافت مدارک اقامت یا ارسال مستقیمکارشناسان به خانه افراد برای اطمینان از ازدواج واقعی اشاره کرد. از سوی دیگر مهاجران گزارش می‌دهند که نرخ کلاهبرداری توسط زنان اروپایی که به دنبال پول هستند نیز افزایش یافته است.

در همین زمینه، عماد سلطانی، رئیس سازمان «زمین برای همه» گفت: این سازمان بیش از ۱۲۰۰ مورد درخواست از طرف زنان و مردان تونسی را مورد بررسی قرار داده است که درخواست دستیابی به همسرشان با همین توجیه که ازدواج صوری بوده، توسط مقامات دولتی رد شده است.

سلطانی در بیانیه‌ای با تعجب از تصمیم‌های مقامات فرانسوی گفت: «اگرچه متقاضیان این ویزا تمام مدارک قانونی مورد نیاز و تمام شواهدی که جدی بودن رابطه زناشویی آنها را ثابت می‌کند، ارائه می‌کنند؛ اما باز از صدور ویزا محروم می‌شوند. او افزود: «در میان کسانی که درخواست آنها رد شد، افرادی بودند که با فرانسوی‌ها ازدواج کرده‌اند.» آنها سال‌هاست که فرانسوی بوده‌اند و دارای فرزند نیز هستند.

سلطانی پیشینه این تصمیمات دولت فرانسه را « سوء نیت، نژادپرستی و بی احترامی به قانون» دانست و افزود: «فرانسه در روابط خود با کشورهای جنوبی به قوانین و قراردادها احترام نمی گذارد».

تکذیب فرانسه

دومینیک ماس، کنسول فرانسه در تونس، دو ماه پیش در مصاحبه ای با خبرگزاری تونس آفریقا، هر گونه محدودیت اعطای ویزا به تونسی‌ها را تکذیب کرد. او گفت روند صدور ویزا نشان می‌دهد که سفارت فرانسه در طول سال ۲۰۲۲، از ۱۰ هزار پرونده‌ای که در هرماه برای اخذ ویزا تشکیل می شود حدود ۷ هزار ویزا در ماه را صادر کرده و این یعنی در هر سال، بیش از ۸۶ هزار ویزا برای تونسی‌ها، ارائه شده است.

نظرسنجی تهیه شده توسط موسسه آمار با همکاری رصدخانه ملی مهاجرت نشان داد که یک ملیون و هفتصد هزار تونسی قصد مهاجرت از این کشور را دارند و اکثریت آنها نیز دارای تحصیلات عالیه هستند.

در همین زمینه، خالد الطبابی، پژوهشگر حوزه جامعه‌شناسی و متخصص مهاجرت، اظهار داشت: پیدایش طرح مهاجرت غیرقانونی که در تونس در بین جوانان به «الحرقه» معروف است، بیانگر دید منفی جوانان به زندگی ناشی از فقر و بیکاری است که مقدمه مهاجرت آن‌ها را به وجود می‌آورد تا در جستجوی افق‌های نو حرکت کنند و به بخشی از رویاهای خود جامه عمل بپوشانند.

منبع ایندیپندنت
به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.