برخی کارشناسان اسلامی و یهودی حلال بودن گوشت مصنوعی تولید شده در آزمایشگاه را تائید کردهاند.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، برخی دانشمندان اسلامی و یهودی حلال بودن گوشت مصنوعی تولید شده در آزمایشگاه را تائید کردهاند.
علمای اسلامی با مشورت یکی از تولیدکنندگان پیشروی گوشت پرورشی میگویند: پروتئین تازهای که از سلولهای حیوانی رشد میکند و نیازی به ذبح حیوانات ندارد، میتواند حلال یا مجاز باشد. اتحادیه ارتدوکس یهودی در این ماه برای اولین بار یک سویه مرغ آزمایشگاهی را به عنوان «کوشر» یا غذای حلال یهودی تأیید کرد.
«جاش تتریک» مدیر عامل شرکت تولید گننده گوشت آزمایشگاهی «گود میت» می گوید: حکم حلال شمردن این محصولات، مصرف گوشت های کشت شده را برای ۲ میلیارد نفر از مسلمانان در سراسر جهان محیا می کند. همچنین در ایالات متحده، ۱۲ میلیون مصرف کننده کوشر و ۳۵ میلیون مصرف کننده غیر یهودی محصولات کوشر نیز می توانند از این محصول استفاده نمایند.
این شرکت گفت: گود میت، که اخیراً مرغ پرورشی خود را در ایالات متحده به فروش رسانده است، نظر شرعی را از سه نفر از علمای معتبر در عربستان سعودی خواست و این علما استفاده از این گوشت ها را با این شرط که از حیوان حلال گوشت مانند مرغ یا گاو تکثیر و تولید شده باشند، را جایز دانسته اند.
در همین حال بنیاد حلال آمریکا در یک راهنمای معتبر برای گوشت های پرورشی می گوید: بیشتر محصولات فعلی موجود به دلیل این واقعیت که خطوط سلولی از حیوانات زنده گرفته شده اند حلال تلقی نمی شوند مگر اینکه طبق قوانین اسلامی ذبح شده باشند. و برخی از خاخام ها هم میگویند: گوشت پرورشی اگر از سلول های جانوران زنده رشد کرده باشد، کوشر نیست.
گفتنی است برای تولید گوشت پرورشی، سلولهای حیوانی را در یک ظرف بزرگ فولادی به نام بیوراکتور قرار میدهند و حداقل به مدت دو هفته با انواع مواد مغذی تغذیه میشوند که به رشد و تمایز سلولها کمک میکنند، مشابه آنچه در یک حیوان زنده رخ میدهد.