خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

چرا مسیحیان غزه نیز همچون مسلمانان تحت محاصره و هدف حملات مرگبار اسرائیل بوده‌اند؟

مسیحیان غزه نیز همچون مسلمانان از سال ۲۰۰۷ میلادی تاکنون تحت محاصره شدید اسرائیل قرار داشته‌اند. در زمان اعمال محاصره و محدودیت‌ها در حدود سه هزار و پانصد مسیحی در نواز غزه زندگی می‌کردند اما اکنون تعدادشان به هزار نفر کاهش‌یافته است.

به گزارش سرویس ترجمه ردنا (ادیان نیوز)، به نقل از “نیو عرب” غزه بیش از دو میلیون نفر جمعیت دارد که بیشترشان مسلمان هستند اما نزدیک به هزار نفر از این جمعیت را مسیحیان غزه شامل می‌شوند که در این آب‌وخاک در حال زندگی هستند.

بیشتر اقلیت دینی مسیحیت در غزه را ارتدکس‌های یونانی تشکیل می‌دهند اما کاتولیک‌های رومی نیز در این شهر زندگی می‌کنند.

جمعیت مسیحیان در فلسطین به طور کلی کاهش یافته چراکه از تاسیس اسرائیل در سال ۱۹۴۸ میلادی موسوم به روز نکبت به بعد مسیحیان به تدریج فلسطین را ترک کرده اند. از سویی هم در روز نکبت نزدیک به هفت صد و پنجاه هزار فلسطینی از سرزمین هایشان رانده شدند.

مسیحیان غزه نیز همچون مسلمانان از سال ۲۰۰۷ میلادی به بعد تحت محاصره شدید اسرائیل قرار داشته اند. در زمان اعمال محاصره و محدودیت ها از سوی اسرائیل نزدیک به سه هزار و  پانصد مسیحی در نوار غزه زندگی می کردند اما امروزه تعدادشان به حدود هزار نفر کاهش یافته است.

اسرائیل در تلافی حملات حماس به طور کامل نوار غزه را محاصره، آب و برق، سوخت و موارد غذایی را قطع و به شدت و به صورت بسیار ناعادلانه بمباران نموده است و در این حملات هوایی گسترده که نزدیک به چهار هزار و صد نفر عمدتا زنان و کودکان در آنها کشته شده اند مناطق مسیحی نشین نیز در امان نمانده است.

حملات هوایی تلافی جویانه اسرائیل به غزه در هفت اکتبر آغاز شد و نزدیک به هزار و چهار صد نفر در آن کشته شدند.

بیمارستان باپتیست الاهلی در نواز غزه

اسرائیل روز سه شنبه هفته گذشته بیمارستان الاهلی در نوار غزه را بمباران کرد و به گزارش وزارت بهداشت غزه نزدیک به چهارصد و هفتاد و یک نفر در این بمباران کشته شدند. اسرائیل اما هرگز مسئولیت بمباران بیمارستان الاهلی را به عهده نگرفت و اعلام نمود حماس این بیمارستان را موشک باران کرده است.

نیویورک تایمز به نقل از اسقف “حسام نعوم” گزارش داد یک روز پس از حمله، اسرائیل دست کم سه مرتبه با مسئولین بیمارستان تماس گرفته و از پرسنل بیمارستان و بیماران خواسته بیمارستان را تخلیه کنند.

جاستین ولبی، اسقف اعظم کانتربری، نیز گفت بیمارستان الاهلی که از سوی کلیسای انجیلی اداره می شود اولین باری نیست که مورد هدف قرار می گیرد. این بیمارستان روز شنبه گذشته نیز مورد هدف موشک های اسرائیلی قرار گرفته بود.

کلیسای سنت پورفیریوس

مسیحیان ساکن نوار غزه روز پنج شنبه هفته گذشته شاهد یک تراژی غمبار دیگر نیز بودند: اسرائیل در این روز کلیسای قدیمی “سنت پورفیریوس” را نیز بمباران کرد.

کلیسای ارتدوکس اعلام کرد پاتریارک(اسقف اعظم) ارتدکس بیت المقدس(اورشلیم) با شدیدترین لحن بمباران این کلیسا از سوی اسرائیل را محکوم نمود. به گزارش وزارت بهداشت غزه شانزده نفر در بمباران کلیسای سنت پورفیریوس کشته شدند.

این در حالی ست که در زمان بمباران کلیسای سنت پورفیریوس صدها مسیحی و مسلمان از ترس بمباران شدید غزه از سوی اسرائیل به این کلیسا پناه آورده بودند.

اسرائیل اما اعلام کرد یک منطقه نظامی نزدیک کلیسا را بمباران کرده و در این حمله تنها دیوار کلیسا تخریب شده است. تل آویو تاکید نمود از کشته شدن غیرنظامیان در این کلیسا باخبر است و در این مورد تحقیق می کند.

ارتش اسرائیل اعلام کرد کلیسا هدف حمله هوایی آنها نبوده است.

شاهدان عینی اما می گویند خسارت وارد شده به کلیسا بسیار شدید بوده است.

شورای کلیساهای فلسطین نیز در واکنش به بمباران کلیسای سنت پورفیریوس اعلام کرد اسرائیل از هدف قرار دادن غیرنظامیان، کودکان و زنان ترسی ندارد.

باید گفت اولین کلیسا در سال ۴۲۵ میلادی در محلی که اکنون کلیسای سنت پورفیریوس قرار دارد ساخته شد. کلیسای کنونی از قرن دوازده تاکنون در غزه پابرجاست.

جدایی از مناطق مقدس

مسیحیان ساکن نوار غزه نیز همچون مسلمانان از مناطق مقدس خود جدا شده اند.

همانند مسلمانان غزه که آرزو دارند در مسجدالاقصی در منطقه اشغالی شرق بیت المقدس که سومین مکان مقدس در دین آنهاست عبادت کنند اما با ممانعت اسرائیل روبرو شده اند، مسیحیان نیز از عبادت در مکان های مقدسشان منع شده اند؛ سال گذشته نیروهای اسرائیلی به بهانه های امنیتی اجازه شرکت مسیحیان در مراسم سال نو میلادی(کریسمس) در شهر بیت لحم واقع در کرانه باختری اشغالی را ندادند.

کلیسای دیر لاتین در غزه اعلام کرد سال گذشته تنها پانصدوهجده نفر اجازه ورود به کرانه باختری را پیدا کردند که بیشترشان مهاجر یا مردگان بودند.

“الیاس جلدا” از مسیحیان ارتدوکس در غزه در آن زمان گفت اسرائیل اشغالگر محدودیت های سخت گیرانه خود را تنها به این خاطر بر مسیحیان اعمال می کند که آنها در غزه زندگی می کنند.

الیاس جلدا مجبور شد در این سال از طریق تماس تصویری با پسرش شانس تماشای جشنواره ها و مراسمات دینی را پیدا کند.

منبع: سرویس انگلیسی ردنا

به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.