عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه درباره دوران امامت هفتمین امام شیعیان خاطرنشان کرد: ۳۵ سال دوران امامت امام موسی کاظم(ع) دوران حساسی برای شیعه بوده است؛ آن حضرت با ۴ حاکم بنی عباس مواجه بود که آن دوران، دوران اقتدار دولت عباسی بود.
این کارشناس دینی با اشاره به فرمایشی از رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در فرمایشات خود در کتاب انسان ۲۵۰ ساله میفرماید که دوران امامت امام موسی کاظم(ع) دوران پرتلاطمی برای شیعیان بود که به همین دلیل به طور رسمی امام را به زندان افکندند؛ نخستین بار بود که هارون به خود جرأت داد امام شیعیان را ۷ تا ۱۴ سال به زندان بیفکند.
این کارشناس رسانه ملی یادآور شد: نوبختی در کتاب فرق الشیعه خود می گوید که بعد از شهادت امام صادق(ع) ۶ تفکر بین شیعیان پیدا شد، عده ای امام کاظم(ع) را امام شیعیان می دانستند، برخی دیگر اسماعیل فرزند امام صادق(ع) را امام دانستند؛ در این زمان پراکندگی فکری شدیدی بین شیعیان از نظر اعتقادی افتاده بود؛ در چنین دوران حساسی امام موسی کاظم(ع) زندگی میکردند.
وی سخنان خود را در سه محور درباره امام موسی کاظم(ع) ادامه داد و ابراز داشت: نقش امام کاظم(ع) در حفظ عقاید یکی از محورهایی است که تمامی ائمه اطهار(ع) سعی در تثبیت عقاید مردم داشتند.
امروزه هجمه ها علیه شیعه بیش از سایر زمانها است/ شیعه بایستی با رفتار خود دیگران را جذب کند
حجت الاسلام رفیعی درباره شبهه افکنی دشمنان خاطرنشان کرد: تا عقیده انسان درست نشود، عمل او درست نخواهد شد؛ امروزه دشمن از طریق شبهه افکنی سعی در بر هم زدن اعتقادات جوانان شیعه دارد؛ امروزه هجمهها علیه شیعه بیش از سایر زمانها است.
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه افزود: عقیده مسأله بسیار مهمی است؛ تصویر نادرستی از شیعه معرفی کردهاند؛ شیعه بایستی با رفتار خود دیگران را جذب کند.
زیارتنامه های اهل بیت نوعی افشاگری و پردهبرداری از توطئههای دشمن است
این کارشناس دینی درباره زیارت نامههای ائمه اطهار(ع) تصریح کرد: زیارتنامههای اهل بیت(ع) نوعی افشاگری و پردهبرداری از توطئههای دشمن است و همچنین یک دوره آموزش معارف به شمار میرود.
این کارشناس رسانه ملی با اشاره به روایتی ابراز داشت: در کتاب کافی آمده است که امام صادق(ع) به یونس بن یعقوب فرمودند دو دعا به تو یاد میدهم و سعی در یادگیری آن کن که یکی از آنها این بود که بگو خدایا دین من دین عاریهای نشود.
توهین به مقدسات راهی برای جذب دیگر مذاهب نیست
وی درباره توهین به مقدسات دیگر افراد گفت: در طول تاریخ فرقهها و مذاهب زیادی در جامعه بوده است و در زمان امام کاظم(ع) نیز چنین بود؛ رهبر معظم انقلاب فرمودند با توهین به مقدسات هیچ گروهی نمیتوان آنها را جذب کرد؛ انتخاب روش به توهین مقدسات دیگران برای جذب آنها اشتباه است.
حجت الاسلام رفیعی با اشاره به سخنی از یکی از علما خاطرنشان کرد: آیتالله حکیم بزرگ(ره) میفرمود در تشیّع از دو ناحیه لطمه خوردهایم که یکی از آنها سب و ناسزاگویی و دیگری خرافات بوده است.
در دین خود سلیقهای عمل نکنیم
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه افزود: برائت جزو اعتقادات ما است، اما با سب و ناسزاگویی نمیتوان از دشمنان اهل بیت(ع) برائت جست؛ در دین خود سلیقهای عمل نکنیم و بایستی مطالب ما با سخنان اهل بیت(ع) تراز شود.
این کارشناس دینی در محور دوم سخنان خود به تصحیح روابط و رفتارها در سیره امام موسی کاظم(ع) پرداخت و اظهار داشت: در جامعه امروزی نمیتوان نسبت به منکر بیاهمیت بود؛ منکر مجموعه عواملی است که در راستای معصیت الهی صورت میگیرد.
مسؤولان خط قرمزی را برای جلوگیری از منکرات قرار دهند
این کارشناس رسانه ملی با بیان اینکه بد حجابی در جامعه منکر است، تصریح کرد: امروزه در دانشگاهها و جامعه بدحجابیهایی مشاهده میشود که مسؤولان بایستی برای چنین افرادی خط قرمزی قرار دهند.
وی گفت: در هواپیماها، بیمارستانها و برخی از سازمانهای دولتی نیز بدحجابیهایی مشاهده میشود؛ بخش عمدهای از بدحجابیها مربوط به حقوق بگیران دولت است که مسؤولان باید برای جلوگیری از چنین حرکاتی خطوط قرمزی ترسیم کنند.
حجت الاسلام رفیعی در محور سوم سخنان خود به کمکهای اقتصادی مردم اشاره کرد و گفت: انسان موجودی اجتماعی است و نمیتوان نسبت به آن بی اهمیت بود و باید دیگران هم کمک کنند؛ این کمکهای مالی به مردم به کرات در زندگی امام موسی بن جعفر(ع) دیده میشود.
منبع : رسا