خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

کشف مجسمه لاماسو با قدمت ۴۰۰۰ سال پیش توسط یک تیم باستان شناسی فرانسوی +عکس

پس از کشف مجسمه لاماسو به این نتیجه رسیدن: این موجودات افسانه ای در اساطیر بین النهرین به ویژه در بین النهرین باستان محافظ شهرها و معابد محسوب می شدند.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، در زبان اکدی Lamaso به معنای “روح نگهبان” است. کشف مجسمه لاماسو و درک این موجودات افسانه ای در اساطیر بین النهرین به ویژه در بین النهرین باستان محافظ شهرها و معابد محسوب می شدند. لاماسو به صورت موجوداتی دو سر با بدن شیر و سر انسان یا گاو نر به تصویر کشیده شده است. آنها همچنین اغلب با بال های بزرگ و شاخدار به تصویر کشیده می‌شوند و جلوی ورودی‌های اصلی معابد و ساختمان های مهم، نماد قدرت، حفاظت و برکت قرار گرفت.

پژوهشگران موفق شدند بدن یک پیکرهٔ سه‌ متری گاونر بالدار (لاماسو) را در عراق کشف کنند. گفته می‌شود این لاماسو ۳ متری، در دهه ۱۹۹۰ کشف شد و سر آن را برای قاچاق به خارج، جدا کردند اما بدنش در مکان نامعلوم باقی ماند که امروز توسط باستان ‌شناسان فرانسوی کشف شد. تیم فرانسوی کاوش‌های باستان‌شناسی دور شاروکین (خورساباد کنونی در نینوا، عراق) از کشف لاماسو در کاوش‌ها خبر داد. دور شاروکین پایتخت امپراتوری آشور نو در زمان سارگون دوم بوده است.

سر این لاماسو پیشتر در دهه ۱۹۹۰ بریده شده و در حالی که برخی تلاش داشتند آن را به خارج از عراق قاچاق کنند، کشف شده بود. سر این لاماسو همان زمان به موزه عراق فرستاده شد و در تالار آشور به نمایش درآمد.

با این حال پیکره‌ی لاماسو مشخص نبود کجاست تا اینکه تیم فرانسوی روز سه‌شنبه ۲۴ اکتبر ۲۰۲۳ در بیانیه‌ای از کشف این پیکره خبر داد و اعلام کرد این پیکره ۳ متر ارتفاع و ۱۰ تن وزن دارد و از سنگ آهک سفید ساخته شده است.

این لاماسو در محوطه در اصلی کاخ سلطنتی در خورساباد قرار داشت که مقر آشور در قرن هفتم پیش از میلاد بود.

کشف مجسمه لاماسو کشف مجسمه لاماسو کشف مجسمه لاماسو کشف مجسمه لاماسو کشف مجسمه لاماسو

منبع آشور
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.