دکتر مرضیه افراسیابی در چهارمین کرسی علمی ترویجی آبان ماه ۱۴۰۲ با اشاره به دیدگاه علامه طباطبایی در خصوص جنسیت و زنان، عنوان کرد: معتقدم نظریه «برابری ارزشی زن و مرد» علامه با نظریه «برتری عقلانی مرد نسبت به زن» ایشان ناسازگار مینماید.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، به همت معاونت پژوهش، چهارمین نشست از سلسله نشستهای کرسیهای علمی ترویجی با موضوع «بررسی انسجام فلسفی دیدگاه علامه طباطبایی در خصوص جنسیت و زنان» با حضور دکتر مرضیه افراسیابی به عنوان ارائه دهنده و دکتر زهرا باورپناه به عنوان ناقد برگزار شد.
در این نشست دکتر مرضیه افراسیابی ضمن معرفی علامه طباطبایی (ره)، بیان کرد: علامه طباطبایی متفکر تأثیرگذار جهان اسلام، بهویژه شیعه است. وی در تبیین عقلانی آموزههای دینی مرتبط با جنسیت، نظامی از باورها را مطرح کرده که از جمله آن، برابری انسانی زن و مرد، برابری ارزشی زن و مرد، فطرت الاهی یکسان زن و مرد، تفاوتهای تکوینی زن و مرد و بازگشت تفاوتهای تشریعی به تفاوتهای تکوینی را مطرح میکند. از نظرگاه علامه، یکی از تفاوتهای تکوینی میان زن و مرد، «تفاوت عقلی زن و مرد و برتری عقلی مرد نسبت به زن است».
دکتر افراسیابی ضمن بررسی منظومه باورهای علامه پیرامون جنسیت و زنان، اظهار کرد: با اشاره به دیدگاه خاص علامه که «قوه عقلانی را معیار ارزش انسانی انسان و وسیله رسیدن به کمال آدمی میداند»، باید گفت که نظریه «برابری ارزشی زن و مرد» علامه با نظریه «برتری عقلانی مرد نسبت به زن» ایشان ناسازگار مینماید.
وی گفت: اگر ارزش انسانی انسان را به قوه تعقل او بدانیم، چگونه میتوان بهرهی مردان از عقل را بیش از زنان دانست، و در عین حال قائل به برابری ارزشی این دو صنف باشیم.
در پایان این نشست دکتر زهرا باورپناه درباره اهمیت بحث بررسی انسجام فلسفی دیدگاه علامه طباطبایی در خصوص جنسیت و زنان توضیحاتی را ارائه کرده و نظرات خود را نسبت به مقاله ارائه دهنده بیان کرد.