دکتر اسفندیار اختیاری «نماینده ایرانیان زرتشتی» در آیین افتتاحیه سومین کنفرانس ملی انجمن علمی پارک های فناوری و سازمان های نوآوری ایران به سخنرانی پرداخت.
به گزارش سرویس اجتماعی ردنا (ادیان نیوز)، نماینده ایرانیان زرتشتی در آیین افتتاحیه سومین کنفرانس ملی انجمن علمی پارک های فناوری و سازمان های نوآوری ایران به سخنرانی پرداخت. مراسم افتتاحیه این کنفرانس که به میزبانی پارک علم و فناوری یزد برگزار می شد در تالار دکتر شاهی دانشگاه یزد برگزار شد. در مراسم افتتاحیه که با حضور استاندار و معاون فناوری وزارت علوم، تخفیفات و فناوری، دستیار ویژه معاونت علمی ریاست جمهور، روسا و نمایندگان پارک های علم و فناوری کشور برگزار شد.
دکتر اسفندیار اختیاری که در سالهای پیش از نمایندگی از بنیانگذاران نخستین پارک های علم و فناوری کشور می باشد و طراح قوانین حمایت از شرکت های دانش بنیان هست، با بیان اینکه سالها قبل در هنگام تشکیل پارکهای علم و فناوری، تلاشهای بسیاری انجام شد تا مفهوم پارکها و علت تشکیل آنها برای دستگاههای دولتی مختلف تشریح شود، اظهار کرد: باید اعتقاد به رشد و توسعه شرکتهای دانش بنیان در تمام جامعه بخصوص بدنه دولت و شرکتهای اجرایی ایجاد شود و از شعار دادن فراتر رود و تبدیل به اقدامات عملی شود.
وی با ضعیف خواندن اختصاص تسهیلات تبصره ۱۶ و ۱۸ به شرکتهای دانش بنیان افزود: متأسفانه برخی کارشناسان در این زمینه توجیه نیستند به نحوی که علیرغم اینکه بودجه و اعتبار برای شرکتهای دانش بنیان اختصاص یافته است ولی به علت عدم فرهنگ و اعتقاد به اجرای طرحهای شرکتهای دانش بنیان توسط برخی کارشناسان این موضوع اجریی نمیشود.
نماینده ایرانیان زرتشتی با اشاره به اینکه باید فرهنگ دانش بنیان به جایگاهی برسد که تمام مدیران و کارشناسان به صورت کامل با اهداف این شرکتها آشنا باشند، تصریح کرد: تعداد و کیفیت شرکتهای دانش بنیان به صورت قابل توجهی در کشور افزایش یافته است و به همین دلیل باید بدنه اجرایی دولت به صورت کامل توجیه باشد و بداند که اگر محصولی توسط شرکت دانش بنیان در حال تولید باشد باید کاملاً حمایت کند و هر اقدامی که این شرکت دانش بنیان برای توسعه محصول خود نیاز دارد در اختیار آن قرار دهد.
رییس کمیته پژوهش و فناوری مجلس با تاکید بر اینکه اگر فرهنگ دانش بنیان در بدنه کارشناسان و مدیران دولت شکل بگیرد، دیگر شاهد کوچ این شرکتها نخواهیم بود، افزود: باید رؤسای پارکهای علم و فناوری وقت بگذارند و با مدیران بخش دولتی و خصوصی جلسه برگزار کنند و آنها را در این زمینه توجیه کنند و دغدغههای شرکتهای دانش بنیان را برای آنها تشریح کنند.
گفتنی است سومین کنفرانس ملی انجمن علمی پارکهای فناوری و سازمانهای نوآوری ایران، با محوریت «توسعه نوآوری منطقهای؛ نقش دولت، دانشگاه، بخش خصوصی و جامعه» روزهای ۱۷ و ۱۸ آبان ۱۴۰۲، به میزبانی پارک علم و فناوری یزد برگزار شد در این کنفرانس، ۶۱ مقاله در قالب ۱۲ پنل ارائه شد.