خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

ببینید | علامه طباطبایی و نورانیت روضه بر خانه انسان

علامه طباطبایی در ۱۸ محرم ۱۴۰۲قمری مصادف با ۲۵ آبان سال ۱۳۶۰ شمسی از دنیا رفت، این فیلسوف شیعه در طول حیات خود نکات مهمی در موضوعات مختلف بیان کرده است که در سالروز وفات این عالم بزرگ به یکی از این موارد یعنی اهمیت روضه اهل‌بیت(ع) در خانه پرداخته‌ایم.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، سید محمدحسین طباطبایی معروف به علامه طباطبایی مفسر، فیلسوف، اصولی، فقیه، عارف و اسلام‌شناس ایرانی بود.

دوران تحصیل و تدریس سید محمدحسین به مدت شش سال (۱۲۹۰ تا ۱۲۹۶ش) پس از آموزش قرآن که در روش درسی آن روزها قبل از هر چیز تدریس می‌شد، آثاری چون گلستان و بوستان را فراگرفت. سپس وارد مدرسه طالبیه تبریز شد و به فراگیری ادبیات عرب، علوم نقلی، فقه و اصول پرداخت و از سال ۱۲۹۷ تا ۱۳۰۴ش مشغول فراگیری دانش‌های مختلف اسلامی شد.

او زیر نظر میرزا علینقی خطاط به یادگیری فنون خوشنویسی پرداخت و در تعلیم خط به مقام استادی رسید.

علامه طباطبایی بعد از تحصیل در مدرسه طالبیه، همراه برادرش،‌ سید محمدحسن، به نجف رفت و از سال ۱۳۰۴ تا ۱۳۱۴ش به تحصیل علوم دینی پرداخت. در واقع علامه پس از تحصیل مدرس حوزهٔ علمیه قم شد و از روحانیون تأثیرگذار شیعه در فضای فکری و مذهبی ایران در سدهٔ ۱۴ شمسی به‌شمار می‌رفت. تفسیر المیزان، نهایهالحکمه، شیعه در اسلام و اصول فلسفه و روش رئالیسم از آثار اوست.

در ۱۳۱۴ش به تبریز برگشت و تا ۱۳۲۵ش که در آنجا ساکن بود، به کشاورزی مشغول شد و در کنار کار کشاورزی به تألیف و تحقیق می‌پرداخت.

وی در ۱۳۲۵ش به قم رفت و تا پایان عمر، آنجا ماند و مشغول تدریس، تحقیق و تألیف شد.

ویدئویی از توصیه و تجربه علامه طباطبایی بر احیاء و برپایی روضه های مذهبی


درگذشت

طباطبائی در ۱۸ محرم ۱۴۰۲ق مصادف با ۲۵ آبان سال ۱۳۶۰ش از دنیا رفت.

برابر با جنازه‌اش، فردای آن روز از مسجد امام حسن عسکری(ع) تا حرم حضرت معصومه(س)، تشییع شد. آیت‌الله سید محمدرضا گلپایگانی، از مراجع تقلید شیعه، بر پیکرش نماز خواند و در حرم حضرت معصومه(س)به خاک سپرده شد.

زندگی علامه طباطبایی را می‌توان به چهار دوره تقسیم کرد: دورهٔ کودکی و نوجوانی که در تبریز سپری شد. دورهٔ تحصیل در حوزه علمیه نجف، دورهٔ بازگشت به تبریز و اشتغال به کشاورزی و دورهٔ زندگی در قم و تدریس، تألیف و نشر معارف دینی.

توصیه علامه به برپایی روضه در منازل

در اینجا روایت جالبی از علامه طباطبایی در مورد «اثر روضه بر نورانیت خانه» را از زبان حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان ببینید:

منبع ایسنا
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.