در ابوظبی امارات کار ساخت نخستین مسجد بدون نیاز به انرژی فسیلی سال آینده آغاز میشود. اهداء این جذابیت خاص کاربری به مهمترین اماکن مقدس و مذهبی جامعه مسلمانان بسیار جنجالی شده است.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، ساخت یک مسجد بدون نیاز به انرژی فسیلی با انرژی خالص صفر قرار است سال آینده در شهر مصدر در ابوظبی آغاز شود. محمد البریکی، مدیر اجرایی توسعه پایدار در شهر مصدر در گفت: ما چندین پروژه انرژی خالص صفر را طراحی کردهایم. اما طراحی این مسجد برای ما و شخص من اهمیت ویژهای دارد. بهویژه اینکه در جریان کنفرانس آب و هوایی امارات COP۲۸ آن را اعلام میکنیم.
وی افزود: این مسجد بیش از یک محل تجمع، یک مرکز اجتماعی، یا یک مکان عبادت خواهد بود و مردم را به سفری فرهنگی، معنوی و زیست محیطی میبرد و به عنوان نمادی قدرتمند از تعهد انسان به عنوان خلیفه الهی مسئول بر روی زمین عمل میکند. این مسجد هدیه ما به جامعه است.
این سازه ۲۳۴۹ متر مربعی با ظرفیت ۱۳۰۰ نمازگزار ۱۰۰ درصد انرژی مورد نیاز خود را در طول یک سال با استفاده از ۱۵۹۰ متر مربع پنلهای خورشیدی در محل تولید میکند.
مصدر امیدوار است با طراحی نوآورانهای که حفاظت از محیط زیست را با میراث فرهنگی و مکانهای اجتماعی ترکیب میکند، استاندارد صنعتی جدیدی برای عبادتگاهها در منطقه ایجاد کند.
لوتز ویلگن، رئیس طراحی شهر مصدر میگوید: آسیب کمتر به زمین و کمک به دیگران در انجام همین کار، ضربان قلب شهر مصدر است. کل انرژی مورد نیاز مسجد با استفاده از طراحی ویژه معماری آن ۳۵ درصد کاهش مییابد.
وی افزود: حفظ وجهه زیستمحیطی در یک مسجد، چالشی منحصر به فرد بود که ما مفتخر به انجام آن هستیم. پس از ماهها همکاری و مشاوره، طرحی ایجاد کردیم که زیبایی، اهمیت فرهنگی، عملکرد و پایداری را بهطور یکپارچه در خود دارد.
طراحی مسجد با مجموعهای از پنجرههای روی پشت بام اجازه میدهد تا مسجد با نور طبیعی آبشاری روشن شود.
ویلگن افزود: طراحی مسجد یک سیستم تهویه طبیعی ایجاد میکند که تهویه مطبوع را در فصول سرد و گرم فراهم میکند.
این پروژه، مانند پروژههای دیگر، از روشهای کارآمد دفع زبالههای ساختمانی بهره میبرد و از مواد محلی و بازیافتی تا جایی که ممکن است برای کاهش هزینهها و ردپای کربن استفاده میکند. تجهیزات مخصوص آب، محوطهسازی مقاوم در برابر خشکسالی و استفاده از آب بازیافتی برای آبیاری، مصرف آب را تا ۵۵ درصد کاهش میدهد.
مسجد جدید امارات یکی از چندین پروژه انرژی صفر خالص در شهر مصدر است که سال ۲۰۲۵ تکمیل خواهد شد.