خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

مساجد کهن کنیا با سابقه ۶۰۰ سال عبادت نمازگزاران

بازدید از سایت‌های باستان‌شناسی لامو بدون بازدید از مساجد آن که از قدیمی‌ترین مساجد کنیا هستند و قدمت آن به ۶۰۰ سال می‌رسد، هرگز کامل نمی‌شود.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، بازدید از سایت‌های باستان‌شناسی لامو بدون بازدید از مساجد آن که از قدیمی‌ترین مساجد کنیا هستند و قدمت آن به ۶۰۰ سال می‌رسد، هرگز کامل نمی‌شود. این مساجد که توسط موزه‌های ملی کنیا (NMK) به عنوان آثار ملی شناخته می‌شوند، سالانه صدها هزار گردشگر را برای زیارت معنوی جذب می‌کنند. مشهورترین آنها مسجد جمعه پوآنی است که در شهر قدیمی لامو یافت شده و مسجد سیو در جزیره پاته که هنوز هم تا به امروز مورد استفاده و فعال هستند.

مسجد سیو بزرگترین مسجد است و ظرفیت پذیرایی بیش از ۶۰۰ نمازگزار را دارد، در حالی که مسجد پوانی هم ظرفیت ۵۰۰ نفر را داراست. دیگر مساجد تاریخی مشهور در لامو عبارتند از مسجد جامع یا جمعه در شلا، مسجد جمعه سیو، مسجد جمعه تاکوا، مسجد جمعه شانگا و مونیه کومبو در جزیره پاته، مساجد ایشاکانی، ماندا، اونگوانا و شالفاتانی در جزیره فازا.
همه این مساجد تحت نظارت موزه ملی کنیا به عنوان بخشی از مکان‌ها و بناهای تاریخی لامه هستند. مسجد جمعه شلا به مدت ۱۹۴ سال قدمت دارد که در سال ۱۸۲۹ ساخته شده است. شلا در قرن نوزدهم به اوج خود رسید، به‌ویژه از سال ۱۸۲۹ تا ۱۸۵۷، در این دوره پنج مسجد در روستا ساخته شد و مسجد جمعه شلا هنوز منطقه پربازدید در این ناحیه‌ است.

برخلاف اکثر مساجد قدیمی در منطقه ساحلی، مسجد جمعه شلا دارای یک مناره است.

مناره‌ها اشکال مختلفی دارند، از برج‌های ضخیم گرفته تا مناره‌های سر به فلک کشیده و باریک مدادی. هنری برنیر، که مدت‌ها ساکن شلا بود، در بخشی از هتل پپونی کنونی زندگی می‌کرد و نظارت و هزینه مرمت کامل مسجد جمعه شلا را در سال ۱۹۴۸ پرداخت کرد.

این مسجد نیز تحت نظارت برخی از اهالی روستا مرمت شد. در سال ۲۰۲۱، NMK اعلام کرد که به دنبال حداقل ۵۰ میلیون کرون برای بازسازی مسجد جمعه پوآنی و سییو است که در آستانه فروپاشی قرار داشتند.

بیشتر این مساجد نیاز مبرمی به مرمت و نگهداری دارند. معدود مساجد قدیمی اما پابرجا معمولاً توسط جوامع محلی مدیریت می‌شوند که قادر به انجام مرمت نیستند زیرا هزینه‌های زیادی دارد. به همین دلیل آنها به دنبال علاقه‌مندان به حفاظت از محیط زیست و افراد خیر هستند تا این کارها را انجام دهند.

از میان ۴۷ شهر کشور کنیا، لامو دارای بیشترین تعداد بناهای تاریخی است. شهر قدیم لامو به دلیل حفظ فرهنگ و میراثی که در دهه‌ها به طول انجامیده یکی از جاذبه‌های گردشگری کلیدی در منطقه ساحلی است.

امروزه این شهر به عنوان قدیمی‌ترین شهر باقیمانده در شرق آفریقا با بیش از ۷۰۰ سال سابقه سکونت شناخته شده است.

منبع ایکنا
به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.