حجتالاسلام مصطفی رستمی «رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها» گفت: حوزه، هزار سال اعتکاف را همانند سایر مناسک پاسبانی کرد، اما بعد از انقلاب اسلامی این دانشگاه بود که اعتکاف را در سراسر کشور گسترش داد.
به گزارش سرویس اجتماعی ردنا (ادیان نیوز)، حضور در آیینهایی همچون زیارت اربعین، اعتکاف و هیئت، سراسر لذتبخش است. افراد با دینداری، لذت معنوی بیمانندی را تجربه میکنند. در واقع زیبایی مناسک دینی توجه به ابعاد فطری انسان و ارائه سبک زندگی متناسب با این ابعاد است.
یکی از عبادات ممتاز و ویژه که مورد توصیه پیامبر و اهلبیت(ع) بوده، سنت حسنه اعتکاف است. در کنار هم قرارگرفتن نماز و روزه، خلوت و خویشتنداری و بهبندکشیدن غرایز خواستنیها، از اعتکاف یک عبادت ویژه و خاص ساخته است. در دنیای مدرن و زندگی ماشینی امروز که کار تفریح آموزش اوقات فراغت انسان در بند چارچوبهای ناخواسته قرار گرفته، معتکفان دورهای ویژه، بیمانند و لذتبخش از زیست معنوی را تجربه میکنند.
حوزه، هزار سال اعتکاف را همانند سایر مناسک پاسبانی کرد، اما بعد از انقلاب اسلامی این دانشگاه بود که اعتکاف را در سراسر کشور گسترش داد. قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در بیان شهید مطهری نگرانی از فراموشی سنتهای عبادی جاری در ماه رجب به چشم میخورد، اما به برکت احیای معنویت در نظام اسلامی شاهد عمومیشدن مناسک و شعائر دینی در بخشهای مختلف جامعه هستیم. البته با توجه به جنگ ترکیبی سازمانیافته علیه فرهنگ ایرانی اسلامی، ترویج و رشد هرچه بیشتر این فضای معنوی در جامعه و دانشگاههای کشور مهم است.
هماکنون باشکوهترین نمازهای جماعت در دانشگاهها برگزار میشود و با وجود این جلوههای دینی در مکانی همچون دانشگاه، اصراری وجود دارد که این مکان را بیدین جلوه دهند. انقلاب اسلامی دانشگاهها را از مرکز دینگریزی به مرکز دینداری تبدیل کرده و این در حالی است که پیش از انقلاب دانشگاهها وظیفه پرورش و تربیت کادر لازم برای اجرای پروژه دینگریزی را برعهده داشتند. انقلاب اسلامی، دین، بندگی خدا و دینداری را از نقطهای بیاثر و خنثی به مرکز تأثیرگذاری در جهان تبدیل کرد لذا ما باید شکرگزار این انقلاب باشیم. در رسانهها باید به این موضوع مهم پرداخته شود.
تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بهگفته خود پیشکسوتان دانشگاهی، نمیتوانستند علنی در دانشگاه نماز بخوانند، اما اکنون به برکت انقلاب اسلامی در دانشگاهها شاهد نمازهای جماعت، هیئات دانشگاهی، اردوهای زیارتی و جهادی باشکوه و بروز و گسترش جلوههای معنویت در فضاهای دانشگاهی هستیم. چنین برنامههایی در دوره دانشجویی در شکلگیری شخصیت جوانان، آینده جامعه و پرورش نسلی از مدیران و مسئولان و تحصیلکردههای جامعه مؤثر است.
خوشبختانه عمده دانشگاههای کشور به برگزاری اعتکاف دانشجویی در مناسبتهای خاص از جمله نیمه ماه رجب، ماه مبارک رمضان و شعبان اهتمام دارند. رجب امسال ۱۴۰مسجد با ظرفیت ۵۰ هزار نفر در دانشگاههای سراسر کشور برای معتکفان آماده شد. امسال اعتکاف نخبگان با حضور ۳۵۰ نفر از نخبههای دانشگاهی در مسجد امام علی(ع) دانشگاه علوم و تحقیقات برگزار شد. در دانشگاههای تهران حدود ۵ هزار نفر معتکف داشتیم که نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.