محمدتقی فاضل میبدی طی گفتگوی اعلام کرد: اگر کسی در اظهار فکر و عقیده خود بترسد مصداقی از احساس ناامنی در جامعه است و آن جامعه در راستای ارزشهای پیامبر نیست.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، اگر در جامعهای عقل سرکوب، استبداد فکری حاکم شود، انسانها از جهت خردورزی و اظهار عقیده و بیان آزاد نباشند، قطعاً چنین جامعهای جامعه پیامبرپسند نیست. متقابلاً اگر در جامعهای داوری با عقل باشد، «رَحْمَهً لِلْعَالَمِینَ» بودن نصیب آن جامعه میشود. ولی اگر در جامعه داوری با زور و ترس همراه باشد، آن جامعه جامعه پیامبرپسند نیست. در جامعهای عقلانی و اخلاقی، عدالت اجتماعی پیاده میشود.
در جامعهای که به تعبیر قرآن در آن «قول زور» یعنی سخنان بیجا گفته شود و «وَأَکْلِهِمُ السُّحْتَ»، یعنی اموال بیجا خورده شود، رانتخواری و سوءاستفاده مالی وجود داشته باشد، آن جامعه پیامبرپسند نیست.
امروز باید ببینیم جای کدام یک از پیامهای پیامبر(ص) در جامعه خالی است. یعنی باید ببینیم آیا «لیقوم الناس بالقسط» مورد نظر خدا و پیامبر که همه مردم باید عادلانه در جامعه زندگی کنند، در جامعه امروز برقرار است یا نه؟ آیا «یَأْتِیهَا رِزْقُهَا رَغَدًا مِنْ کُلِّ مَکَانٍ»، یعنی رزق مردم در همه جا فراهم باشد، است؟ آیا «کَانَتْ آمِنَهً مُطْمَئِنَّهً» یعنی اطمینان نسبت به یکدیگر و آینده وجود دارد؟ اگر همه اینها باشد، یعنی ما پیرو پیامبر(ص) هستیم و پیام پیامبر(ص) زنده است، اما اگر اینها نباشد، ما غفلت کردهایم.
اگر جامعه اسلامی بخواهد به پیام پیامبر(ص) نزدیک شود، باید از جوامع اسلامی جهلزدایی شود، یعنی مردم آگاهی پیدا کرده و تعقل بورزند. امروز اگر در کشورهای اسلامی عامه مردم در آسایش، امنیت، رفاه و عدالت باشد، مهم و باعث افتخار است، در واقع مهم این است که زیربنای جوامع اسلامی یعنی عقل، عدالت و اخلاق محکم و استوار باشد.