خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

تسخیری: افزایش تهدیدها، تقویت ارتباط با جهان اسلام را ضروری‌تر از گذشته کرده است

پژوهشگر و فعال حوزه ادیان و مذاهب گفت: متأسفانه بسیاری از مراکز و مؤسسات و دانشگاههای کشور هیچ شناختی از نخبگان و شخصیت‌های مطرح در کشورهای اسلامی ندارند تا با آنها ارتباط علمی برقرار کنند.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، در حالی که جهان اسلام بخاطر جنگ غزه و لبنان مرحله خطیری را طی می‌کند؛ تقویت ارتباطات و گفتگو با نخبگان و اندیشمندان مسلمان در سراسر جهان و هم‌اندیشی با صاحبنظران و چهره‌های مطرح و متنفذ در جوامع اسلامی یکی از ضروری‌ترین اقدامات برای بسیج امکانات و ظرفیت‌های ملل اسلامی برای همبستگی و مقاومت در برابر جنگ و جنایات رژیم صهیونیستی است.
ایجاد تفاهم و تقریب دیدگاه‌ها میان خواص و نخبگان ممالک مسلمان و تبدیل آن به رفتارهای عملی، زیربنای لازم برای پایداری و مقاومت است. در این رابطه با حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدمهدی تسخیری معاون بین‌الملل دانشگاه ادیان و مذاهب و مدیر سابق مرکز گفتگوی ادیان و تمدن‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات گفتگو کردیم.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر تسخیری درباره اهمیت ارتباط با نخبگان جهان اسلام گفت: گاه این سؤال یا انتقاد مطرح می‌شود که تلاش‌ها و اقدامات مراکز و سازمان‌های دینی و فرهنگی مسئول کشور در ارتباط با دنیا چه بوده است و چه خروجی و خاصیتی داشته است. طبعا نیاز ما به ارتباط با جهان اسلام و معرفی ایران و تشیع و مکتب اهل‌بیت(ع) بسیار بیش از اقدامات فعلی است و کاستی‌های زیادی داریم اما نباید فراموش کنیم که زمانی بسیاری از علماء و نخبگان اهل‌سنت یا ایران را نمی‌شناختند و یا حاضر نبودند به ایران سفر کنند و در همایش‌ها شرکت کنند.

دکتر تسخیری افزود: برای ارتباط و تفاهم و تقریب با جهان اسلام زحمات بسیار زیادی کشیده شده است و در ادوار مختلف بعد از انقلاب خصوصا سالهای اخیر تعداد قابل توجهی از چهره‌ها و اساتید دنیای اسلام برای شرکت در کنفرانس‌ها به ایران می‌آیند و از این منظر یک افتخار برای جمهوری اسلامی است زیرا در حال حاضر بسیاری از دانشمندان مسلمان برای رویدادهای علمی به کشور سفر می‌کنند و به ارائه مقاله و مشارکت علمی می‌پردازند.
مدیر سابق مرکز گفتگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یادآور شد: در مقاطعی هیچ شخصیت قابل توجهی از جهاناهل‌سنت علاقه‌مند به سفر و حضور در برنامه‌های علمی و فرهنگی جمهوری اسلامی نبود اما اکنون بسیاری از نخبگان کشورهای اسلامی در جریان سفر به کشور با واقعیت‌های اسلام اهل‌بیت(ع) و ایران آشنا شده‌اند.

معاون بین‌الملل دانشگاه ادیان و مذاهب درباره علل ضعف مراکز علمی و دینی در ارتباط با دنیای اسلام اظهار داشت: متأسفانه بسیاری از مراکز و مؤسسات و دانشگاههای کشور هیچ شناختی از نخبگان و شخصیت‌های مطرح در کشورهای اسلامی ندارند تا با آنها ارتباط علمی برقرار کنند و اگر نهادها و افراد با تجربه در این میان نباشد معمولا توفیقی برای این مجموعه‌ها حاصل نمی‌شود.
حجت الاسلام دکتر تسخیری با اشاره به اقدامات حرم مطهر رضوی در زمینه گفتگو با جهان اسلام گفت: رویدادهای ارزشمندی در زمینه گفتگوی ادیان و مذاهب با محوریت حرم امام رضا(ع) تا بحال برگزار شده که برخی از آنها بسیار خوب و اثربخش بوده و ماندگار شده است.

این صاحبنظر امور بین‌الملل در بخش دیگری از گفتگوی خود بیان داشت:تهدیدهای زیادی جهان اسلام و عقاید امت اسلامی را فرا گرفته است و به همین دلیل همکاری مراکز علمی و اندیشمندان بسیار ضروری‌تر از سابق است. اکنون دنیای اسلام چالش بزرگی در زمینه تصمیم و اقدام مؤثر در حمایت از غزه و لبنان دارد. این ضعف بزرگ را متأسفانه در غزه و فلسطین می‌بینیم و دنیا هم شاهد است که جهان اسلام اراده تغییر ندارد.

معاون بین‌الملل دانشگاه ادیان و مذاهب درباره اقدامات این مرکز علمی در توسعه ارتباطات با جهان اسلام خاطر نشان کرد: دانشگاه ادیان و مذاهب یک دانشگاه تخصصی در حوزه ادیان است که در سطح منطقه و حتی می‌توانیم بگوییم در جهان شناخته شده و مطرح است. این دانشگاه بطور ویژه برای مطالعات در حوزه ادیان و مذاهب بنا نهاده شده و روابط گسترده‌ای با همه مؤسسات و نهادهای ادیان و مذاهب در داخل و خارج از جهان اسلام دارد. وی ادامه داد: کار ویژه دانشگاه ادیان و مذاهب ایجاد درک بهتر  متقابل برای رفع سوء تفاهمات میان جوامع اسلامی و پیروان ادیان و مذاهب است.

منبع razavi.news
به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.