به گزارش ادیان نیوز، طی سلسله یادداشتهایی در ارتباط با جنبشهای معنوی نوظهور به خاستگاه و اهداف پنهان و تأمل بر انگیز گروههای مدعی معنویت گرایی پرداخته شد.
در این ارتباط افرادی با ترویج به اصطلاح مفاهیم معنوی و آرامش بخش سعی کردهاند برای جذب مخاطب در مقابل مفاهیم معنوی اصیل، عرض اندام کنند. یکی از این افراد «پائولو کوئلیو» است.
پائولو کوئلیو در سال ۱۹۴۷، در شهر ریودوژانیرو برزیل، در خانوادهای متوسط به دنیا آمد. در هفت سالگی، به مدرسه عیسویهای سن ایگناسیو رفت. آشنایی پائولو با کتاب «مدار رأسالسرطان» اثر «هنری میلر»، روح طغیان را در او برانگیخت و سبب گرایش او به شکستن قواعد خانوادگی شد. پدرش، رفتار او را به دلیل بحران روانی دانست. به همین علت پائولو تا هفده سالگی، دو بار در بیمارستان روانی بستری شد و بارها تحت درمان الکتروشوک قرار گرفت.در سال ۱۹۷۳، پائولو و رائول، عضو «انجمن جادوگری» شدند که علیه ایدئولوژی «سرمایهداری» تأسیس شده بود و برای مدتی، به «جادوی سیاه» روی آوردند. پائولو تجربه این دوران را در کتاب والکریها به روی کاغذ آورده است. پائولو کوئلیو با کتاب بریدا به شهرت رسید و از آن جهت که تفکر و قلم او به گونهای بود که میتوانست به جریان استکبار کمک کند، مورد توجه آنان قرار گرفت. او آثار زیادی منتشر کرد، اما در این میان آنچه او را به شهرت جهانی رساند، کتاب کیمیاگرش بود. با حمایت دستگاههای تبلیغاتی غرب کتاب کیمیاگر، یکی از ۱۰ کتاب پُرفروش جهان در سال ۱۹۹۸ بوده است. در ایران نیز، این کتاب مورد استقبال قرار گرفت.
پائولو کوئلیو، در سپتامبر ۱۹۹۹ ضمن سفر به اسراییل، مورد حمایت مسؤولان صهیونیستی نیز قرار گرفت. در سال ۲۰۰۰ در اجلاس سالانه «جهانیسازی داووس» سوئیس، برای سخنرانی دعوت شد و شیمون پرز، رئیسجمهور وقت رژیم غاصب اسراییل، ضمن قدردانی از او گفت: «معنویتی که پائولو در خاورمیانه تبلیغ میکند، برای ما مفید است و سبب ثبات ما در خاورمیانه میشود». کوئلیو در اجلاس سوئیس درباره آثار خود و عرفان مورد نظرِ خویش، سخنرانی کرد.
پائولو در کتاب «زندگی من پائولو» اعلام میکند ۱۰ سال عضو انجمن صلح شیمون پرز بوده است. از این رو کتاب «کوه پنجم» را نوشت و در آن به خوبی از اسراییل دفاع کرده و آن قوم را منجی عالم میداند. او در این کتاب الیاس یکی از پیامبران بنی اسراییل را به عنوان شخص اول رمان خود در نظر میگیرد که به خوبی نمایندگی اسراییل را بازی میکند. این شخص حتی میتواند در مقابل خدا هم قد علم کند و او را به چالش بکشد.
پائولو کوئلیو نویسندهای هنجارگریز و بیقید است، او بارها اعلام کرده است معنوی مینویسد و تلاش میکند مخاطبانش را به خدا برساند. اما اینکه در آثار او چه تعریفی از خداوند دارد، به نکات جالبی بر میخوریم، او روسپیگری را معنویت معرفی میکند و خدا در نگاه او ضعیف و ناتوان است که نمی توان به او تکیه کرد و فقط به درد کلیسا و مسجد میخورد! او معنویتی را ترویج میدهد که در خدمت اهداف غرب است، معنویتی انسان محورانه و اومانیستی./حجت الاسلام مهدی سالاری:
ادامه دارد…
منبع: فرقه نیوز