خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

بازار کتاب جهان تا سال ۲۰۳۲ چقدر رشد می‌کند؟

افزایش تقاضا برای محتوای دیجیتال همچنین در حال شکل‌دهی به دینامیک‌های بازار است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد، افزایش نرخ سواد، پیشرفت‌های فناوری و تغییر رفتار مخاطبان، افزایش ابتکار آموزشی و سیاست‌های سوادآموزی از عوامل اصلی رشد ۱.۴ درصدی بازار کتاب تا سال ۲۰۳۲ است.

به گزارش ردنا(ادیان نیوز): براساس گزارش شرکت Expert Market Research (EMR)، با توجه به افزایش تقاضا برای کتاب‌های چاپی و دیجیتال در گونه‌های مختلف و افزایش محبوبیت کتاب‌های صوتی، پیش‌بینی می‌شود که بازار با نرخ رشد سالانه ترکیبی ۱.۴ درصد به ارزش ۱۵۴.۳۲ میلیارد دلار تا سال ۲۰۳۲ برسد.

کتاب‌ها همچنان بخش اساسی از آموزش، سرگرمی و انتشار دانش هستند. آن‌ها طیف وسیعی از گونه‌ها را شامل می‌شوند، ازجمله داستانی، غیرداستانی، علمی و ادبیات کودکان. قالب کتاب‌ها در طول زمان تکامل یافته است، به‌طوری که کتاب‌های چاپی یا سنتی، هنوز سهم قابل‌توجهی در بازار دارند؛ درحالی که پذیرش روزافزون کتاب‌های دیجیتال و صوتی به رشد بیشتر کمک می‌کند. به‌ویژه، کتاب‌های صوتی به دلیل استفاده آسان، همچنان محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند و به مصرف‌کنندگان این امکان را می‌دهند، در حین انجام چند کار به محتوا دسترسی پیدا کنند.

رشد بازار کتاب‌های جهانی متأثر از چند عامل کلیدی است؛ ازجمله افزایش نرخ سواد، پیشرفت‌های فناوری و تغییر رفتار مخاطبان. افزایش ابتکار آموزشی و سیاست‌هایی که سوادآموزی را ترویج می‌کنند، به‌ویژه در مناطق در حال توسعه، تقاضا برای کتاب‌ها، به‌ویژه مواد آموزشی و علمی را تقویت کرده است. علاوه بر این تاکید روزافزون بر یادگیری مادام‌العمر و توسعه مهارت‌ها، مصرف کتاب‌های غیرداستانی را افزایش می‌دهد، به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند «خودیاری»، «کسب و کار» و «توسعه شخصی».

عامل دیگری که به رشد بازار کمک می‌کند، افزایش پلتفرم‌های تجارت الکترونیک است که فروش کتاب را متحول کرده‌اند. پلتفرم‌های آنلاین، ازجمله «آمازون» و سایر کتابفروشی‌های دیجیتال، دسترسی بیشتری را برای مصرف‌کنندگان فراهم می‌کنند و کاتالوگ‌های گسترده و قیمت‌های رقابتی را ارائه می‌دهند. راحتی خرید کتاب آنلاین، همراه با سهولت دانلود فوری کتاب‌های الکترونیکی، رفتار مصرف‌کنندگان را به سمت فرمت‌های دیجیتال تغییر داده است. این روند به‌ویژه در بازارهای توسعه‌یافته که نفوذ اینترنت بالا است و مصرف‌کنندگان بیشتر تمایل به پذیرش فناوری‌های دیجیتال دارند، قوی‌تر است و به این ترتیب درآمد بازار کتاب را افزایش می‌دهد.

افزایش تقاضا برای محتوای دیجیتال همچنین در حال شکل‌دهی به دینامیک‌های بازار است. کتاب‌های الکترونیکی و کتاب‌های صوتی، مزایای قابل توجهی مانند قابلیت حمل، دسترسی فوری و صرفه‌جویی در هزینه را ارائه می‌دهند که آن‌ها را برای مصرف‌کنندگانِ آشنا به فناوری جذاب می‌کند؛ علاوه بر این، در دسترس بودن خدمات اشتراکی مانند Kindle Unlimited و Audible، مصرف کتاب‌های دیجیتال را تسهیل کرده و به خوانندگان یک روش مقرون به صرفه و انعطاف‌پذیر برای دسترسی به طیف وسیعی از محتوا ارائه می‌دهد. این پذیرش روزافزون محتوای دیجیتال به گسترش کلی بازار کتاب‌ها منجر می‌شود.

با این حال، طبق تحلیل بازار کتاب، کتاب‌های چاپی هنوز جایگاه قابل‌توجهی در بازار دارند، به‌ویژه در دسته‌هایی مانند کتاب‌های کودکان و کتاب‌های درسی. کتاب‌های چاپی، تجربه‌ای لمسی را ارائه می‌دهند که بسیاری از خوانندگان همچنان به آن ارزش می‌دهند و اغلب به‌عنوان هدیه مورد استفاده قرار می‌گیرند. تقاضا برای کتاب‌های چاپی به‌ویژه در بازارهای نوظهور قوی است، جایی که فروشگاه‌های خرده‌فروشی فیزیکی همچنان یک کانال توزیع مهم به شمار می‌روند.

بازار جهانی کتاب همچنین از افزایش نشر «خودانتشاری» بهره‌مند شده است. پیشرفت‌های فناوری این امکان را برای نویسندگان فراهم کرده است که از ناشران سنتی عبور کرده و به‌طور مستقل آثار خود را منتشر کنند. پلتفرم‌هایی مانند Amazon Kindle Direct Publishing (KDP) به نویسندگان قدرت داده و ابزارهایی برای ایجاد، بازاریابی و توزیع کتاب‌هایشان به‌طور مستقیم به خوانندگان ارائه می‌دهند. این امر منجر به افزایش تعداد عناوین خودانتشاری شده و دامنه محتوای موجود در بازار را بیشتر گسترش داده است. این یکی از روندهای کلیدی بازار کتاب است.

علاوه بر این، بازار شاهد افزایش سرمایه‌گذاری در کتاب‌های صوتی بوده است. ناشران بزرگ از تقاضای رو به رشد برای کتاب‌های صوتی بهره‌برداری کرده و با گسترش مجموعه‌های کتاب صوتی خود و ارائه نسخه‌های روایت شده از انتشارات جدید در کنار نسخه‌های چاپی و دیجیتال، به این نیاز پاسخ می‌دهند. کتاب صوتی به‌ویژه برای مخاطبان جوان‌تر و افراد پرمشغله جذاب است؛ زیرا آن‌ها ترجیح می‌دهند در حین رفت و آمد یا انجام کارهای دیگر به محتوا گوش دهند.

بازار جهانی کتاب، متاثر از گسترش قالب‌های دیجیتال، افزایش نرخ سواد و تغییر رفتار مصرف‌کنندگان قرار دارد. با ادامه سازگاری ناشران با فناوری‌های جدید و رفتارهای مصرف‌کننده، این بازار آماده است که همچنان مقاوم و پویا باقی بماند. با ایجاد تعادل بین جذابیت سنتی کتاب‌های چاپی و تقاضای روزافزون برای محتوای دیجیتال، بازار جهانی کتاب در یک چشم‌انداز به سرعت در حال تغییر، آماده شکوفایی است.

منبع ایبنا
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.