خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

استفاده از غذا و دارو به عنوان سلاح در غزه، ننگی برای جهان است

در افتتاحیه هفتمین دوره «نشست امنیت جهانی ۲۰۲۵»، محمد بن عبدالرحمن، وزیر امور خارجه قطر، استفاده اسرائیل از غذا و دارو به‌عنوان سلاح در جنگ علیه غزه را «ننگی بر پیشانی جهان» خواند.

به گزارش ادیان نیوز؛ خبرگزاری آناتولی نوشت: «این اظهارات در پایتخت دوحه و در حالی مطرح شد که این نشست تحت عنوان تأثیر بازیگران غیردولتی بر امنیت جهانی برگزار می‌شود و به‌منظور تقویت جایگاه قطر به‌عنوان یک جایگاه جهانی برای گفت‌وگوهای امنیتی است».

وزیر قطری در سخنرانی خود تأکید کرد که «نزاع‌های مستمر به‌دلیل فقدان اراده سیاسی جمعی و برتری منافع محدود بر الزامات صلح ادامه دارند»، و افزود که این مشکلات موجب ایجاد نسل‌هایی می‌شود که در شرایط ناامیدی و از دست دادن امید رشد می‌کنند. او همچنین اشاره کرد که بحران‌های جهانی باید از طریق «مسئولیت جمعی و تعهد بین‌المللی واقعی» حل شوند و دیدگاه قطر برای پایان دادن به جنگ‌ها و ایجاد مبانی محکم برای بهبودی جامع است.

ابن عبدالرحمن تأکید کرد که «کودکان غزه، سوریه، سودان و اوکراین تنها اعداد نیستند، بلکه آینده ما و آینه‌ای از موفقیت یا شکست ما در ایجاد جهانی امن‌تر و انسانی‌تر هستند». او همچنین افزود که حمایت از فلسطینی‌ها «یک تعهد اخلاقی و انسانی است که از ارزش‌های عدالت نشأت می‌گیرد».

وی به نگران‌کننده‌ترین جنایات اسرائیل در غزه اشاره کرد و گفت: «بیش از هر چیز دردناک و ننگ‌آور برای جهان این است که غذا و دارو به سلاحی در جنگ غزه تبدیل شده‌اند که از مرگ کودکان گرسنه و یخ‌زده برای دستیابی به منافع سیاسی استفاده می‌شود».

وزیر امور خارجه قطر در ادامه افزود که کشورش همچنان به‌همراه مصر، ایالات متحده و شرکای منطقه‌ای خود به‌دنبال تلاش برای دستیابی به آتش‌بس دائمی و تأمین کمک‌های انسانی بدون موانع در غزه است. او با اشاره به تجربیات قطر در میانجی‌گری، تصریح کرد که «برای ساخت صلح واقعی باید کانال‌های گفت‌وگو با تمام طرف‌های تأثیرگذار گشوده شود».

در این راستا، جنبش حماس نیز روز شنبه اعلام کرد که با مقامات مصری در قاهره دیداری برای مذاکره در خصوص پایان جنگ در غزه و تبادل اسرا با اسرائیل داشته است. بر اساس دیدگاه حماس، این مذاکرات شامل «توافق جامع» برای خروج نیروهای اسرائیلی از غزه و بازسازی این منطقه است.

از سوی دیگر، وضعیت انسانی در غزه به‌دلیل بسته شدن معابر و توقف ورود کمک‌های انسانی از سوی اسرائیل در ماه‌های اخیر به‌شدت وخیم شده است. اسرائیل از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ جنایات نسل‌کشی در غزه انجام داده است که تا کنون باعث شهادت و زخمی شدن بیش از ۱۷۰ هزار فلسطینی و مفقود شدن بیش از ۱۱ هزار نفر شده است.

گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.