خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

بستن تنگه هرمز؛ برگ برنده مقابله با نظام سلطه

دکتر مجید مسعودی بیان کرد؛

آمریکا در تجاوز به کشورهای مختلف طمع نفتی داشته و انرژی امن از خاورمیانه می‌خواهد و مانع اصلی در تأمین این انرژی، جمهوری اسلامی است.

به گزارش ادیان نیوز به نقل از ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین مجید مسعودی، عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب در گفت‌و‌گویی اظهار کرد: تنگه هرمز از دیرباز به دلیل آنکه تنها راه ورود به خلیج فارس و تنها راه دسترسی دریایی به کشور‌های منطقه است، برای امپراتوری‌ها و کشور‌های استعمارگر و طبعاً برای کشور‌های منطقه اهمیت بسیاری داشته است، اما این اهمیت زمانی به حد فوق‌العاده‌ای رسید که نفت در خلیج فارس کشف شد و تا امروز همین نفت یکی از اصلی‌ترین منابع انرژی جهان و اصلی‌ترین منبع درآمد کشور‌های منطقه بوده است.

وی افزود: تنگه هرمز خلیج فارس را از طریق دریای عمان به آب‌های آزاد جهان متصل می‌کند، یکی از استراتژیک‌ترین تنگه‌های جهان است و اوضاع حاکم بر آن می‌تواند اقتصاد جهان را دستخوش تغییر یا حتی بحران کند.

دکتر مسعودی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در واقعیت میدانی دست برتر رزمی را دارد، زیرا از یک سو با بستن تنگه هرمز کنترل خود را بر منابع انرژی دنیا انجام می‌دهد و از سوی دیگر کشور‌ها و پایگاه‌های آمریکا در منطقه را هدف قرار می‌دهد که نشان‌دهنده بعد عملیاتی و رزمی است، از دیگر سو اصابت موشک‌های ما به سرزمین‌های اشغالی نشان می‌دهد ما برتری ویژه‌ای در میدان داریم.

وی تصریح کرد: پیروزی ایران در جنگ و مسدود ماندن تنگه هرمز رابطه مستقیم دارند، بنابراین باید حداقل به مدت دو ماه مسدود بماند، زیرا ۲۰ درصد انرژی جهان از این تنگه تأمین می‌شود.

دکتر مسعودی بیان کرد: اروپا با تحریم انرژی روسیه به دلیل جنگ با اوکراین، به‌صورت گسترده با بحران انرژی روبه‌روست. آمریکا و اروپا به نفت خلیج فارس نیاز شدید دارند و در طول ۵۰ سال اخیر آمریکا به هر کشوری که لشکر کشید به‌دنبال انرژی امن برای شرکا و هم‌پیمانان خود بود.

وی تصریح کرد: ونزوئلا دارای نفت سنگین است و نیاز به پالایش دارد و فرآیند تبدیل به نفت سبک طولانی است، بنابراین آمریکا ترجیح داد قبل از اینکه به خاورمیانه لشکرکشی کند به سراغ کشور‌های همسایه خود برود.

دکتر مسعودی بیان کرد: آمریکا در همه تجاوزات خود ابتدا شعار آزادی می‌دهد و رسانه‌ها این شعار را در کشوری که مقصدی برای سرنگونی رژیمش است، منعکس می‌کنند و بلافاصله یک گزینه‌ای مقابل حکومت قرار می‌دهند که نوکر حلقه به گوش است و بتواند خدمات لازم را به آمریکایی‌ها ارائه دهد.

وی افزود: در ونزوئلا نیز «خوان گوایدو» به‌جای «چاوز» معرفی شد و طرفدارانی را میان مردم پیدا کرد و آرام آرام اعتراضات مدنی را به سمت اعتراضات مسلحانه و تسخیر مراکز برد و در نهایت حکومت ساقط شده و گزینه جایگزین روی کار آمد، این مدل را آمریکایی‌ها در همه تعرض‌های خود استفاده کرده‌اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: این اقدام آمریکایی‌ها در کشور‌هایی که تابع اتحادیه جماهیر شوروی بودند به انقلاب‌های رنگین در قلب اروپا معروف شدند؛ در ونزوئلا نیز با دزدیدن «چاوز» و پنهان‌کردن او نظام ونزوئلا یک‌بار سقوط کرد، اما به دلیل وفاداری ارتش به چاوز، یک‌بار دیگر به قدرت برگشت و کمتر از ۲۴ ساعت اعلام کرد که کودتا شکست خورده و همه چیز آرام شد.

دکتر مسعودی ادامه داد: مجدداً همین پروژه را در ونزوئلا پیش بردند تا به نتیجه خود رسیدند. در سوریه نیز همین مورد را پیاده کردند، ابتدا مردم را به آزادی دعوت و جولانی را به‌عنوان گزینه جایگزین معرفی کردند و شورش‌های مدنی را کلید زدند و با کمک رسانه‌ها شورش مدنی را تبدیل به شورش مسلحانه کردند و حکومت بشار اسد سقوط کرد.

وی بیان کرد: در ۵۰ سال اخیر تجاوز آمریکا به هر کشوری برای تأمین منبع انرژی بوده است، آمریکا به ونزوئلا به دلیل نفت سنگین، عراق به دلیل نفت، افغانستان به دلیل منابع معدنی به خصوص لیتیوم و به سوریه به دلیل نفت تجاوز کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: در جنگ ایران و آمریکا ضمن تقابل حق و باطل که بین ما و نظام سلطه وجود دارد، آنها طمع نفتی نیز دارند و انرژی امن از این منطقه می‌خواهند و مانع اصلی در تأمین این انرژی امن، جمهوری اسلامی است.

دکتر مجید مسعودی در پایان اظهار کرد: به همین دلیل باید تنگه هرمز را حداقل به مدت دو ماه مسدود نگه داریم تا نفت به بیش از ۲۰۰ دلار برسد و اگر چنین اتفاقی بیفتد برگ برنده ما در این جنگ تنگه هرمز خواهد بود و اینکه سیاستمداران نیز تصمیم بر تغییر در رژیم حاکم بر تنگه هرمز دارند خود نشان‌دهنده پیروزی ایران در برابر آمریکا است.

گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.