خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

شیعیان افغانستان به مرجع تقلید نیاز دارند

به گزارش ادیان نیوز، آمارها، جمعیت افغانستان را بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون نفر نشان می دهد. به نظر سیاستمداران و مراکز غیر شیعی افغانستان، از مجموع کل جمعیت این کشور، حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد را شیعیان تشکیل می دهند اما کارشناسان و پژوهشگران شیعی افغان معتقدند که جمعیت شیعه در این کشور حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد از کل جمعیت است.
لذا بر اساس موجود – که البته آماری حدودی است – در بدترین حال حدود ۱.۵ تا ۲.۵ میلیون و در بهترین حال حدود ۴ تا ۵ میلیون نفر شیعه در افغانستان وجود دارد.
شیعیان افغانستان از نظر جمعیت، دومین مذهب مردم افغانستان به حساب می‌آیند. شیعه‌ها از اقوام مختلفی چون: هزاره، قزلباش، سادات،  بلوچ ها،  پشتون ها، تاجیک ها و غیره ترکیب یافته‌اند که عمدتاً جمعیت شیعیان افغانستان را (هزاره‌ ها و سادات) تشکیل می‌دهند.
به گفته‌ برخی از مورخین، شیعیان در وراء هزاره جات و مناطق، محلات و قصباتی که در آن زندگی می‌کنند. اکثریت ایالت ‌های غیر هزاره جات را شامل می‌شود که عبارتند هرات، هلمند، ولایات نیمروز و فراه، قندهار، کابل، لوگر، پکتیا، بدخشان، قندوز، تخار، کنر، لغمان، کاپیسا، ننگرهار، زابل.
با همه این اوصاف و این جمعیت نسبتا بزرگ شیعی در افغانستان، اما متأسفانه در حال حاضر مرجع تقلیدی در این کشور وجود ندارد تا پیروان مکتب اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام در مسائل و مشکلات شرعی و دینی خود به وی مراجعه کنند.
در حال حاضر دو مرجع بزرگوار تقلید شیعه یعنی حضرت آیت الله شیخ اسحاق فیاض و حضرت آیت الله شیخ قربانعلی محقق کابلی تنها مراجع تقلید افغانی تبار در جهان هستند که اولی در نجف أشرف و دومی در شهر مقدس قم اقامت دارند و در واقع می توان گفت پیروان مکتب اهل بیت علیهم السلام از وجود این دو عالم ربانی و فقیه شیعه محروم هستند.
اکنون که نزدیک به ۱۵ سال از سقوط رژیم وهابی طالبان در افغانستان می گذرد، جا دارد این مراجع بزرگوار با بازگشتن به کشورشان، خلأ موجود نزد شیعیان یعنی نداشتن مرجع تقلید را پر کنند تا اولا این خلأ از بین برود و دوما شیعیان با تکیه بر این بزرگواران ضمن مراجعه به آنها برای حل مسائل و مشکلات شرعی و دینی شان، به آنها تکیه کنند و بیش از پیش قدرتمند شوند.
به نظر نمی رسد در شهرهایی مانند نجف أشرف یا شهر مقدس قم کمبود مرجع تقلید وجود داشته باشد که این دو بزرگوار آنجا را برای اقامت خود انتخاب کرده اند. بدون شک کشور وسیع و پهناور افغانستان با این تعداد وسیع جمعیت شیعه، حداقل به یک یا دو مرجع تقلید نیاز دارد.
از سوی دیگر هم باید گفت که دیگر رژیم وهابی طالبان در رأس قدرت نیست که جای نگرانی به خطر افتادن جان این مراجع بزرگوار وجود داشته باشد، و بدون شک اگر هر یک از این دو مرجع بزرگوار عزم بازگشت به میهن داشته باشند، قطعا دولت افغانستان هم برای حفظ جان آنها تدابیر لازم و شدید امنیتی را اتخاذ خواهد کرد تا مشکلی برای آنان به وجود نیاید.
در پایان تنها سخنی که باقی می ماند این است که بگوئیم: به امید روزی که ملت مظلوم و شریف افغانستان از وجود حداقل یک مرجع تقلید بهره مند شوند.
منبع: شیعه آنلاین
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.