خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

علت گرایش زنان اروپایی به داعش چیست؟

ماجرای جنایات وهابیت علیه زنان/علت گرایش زنان اروپایی به گروه داعش چیست؟
ادیان نیوز: حجت الاسلام محمدعلی پوربدخشان، استاد حوزه و پژوهشگر فِرَق و مذاهب در گفت وگو با شبستان در مورد علت گرایش زنان اروپایی به گروه داعش و جایگاه این قشر در اهداف شوم این گروه اظهار کرد: این مساله بحث مفصلی دارد ولی در این مجال به برخی موارد اشاره می کنم. یکی از مهمترین موارد این است که اسلام در ممالک دیگر از جمله اروپا در حال گسترش است و بسیاری از مردم آن دیار به وجهه رحمانی اسلام پی برده اند لذا در پی تبلیغات و یا شناخت حتی سطحی که دارند به دلیل جاذبه ای که دین مبین اسلام دارد دوست دارند به این دین بگروند.
 
وی ادامه داد: در این میان اما با توجه به این اقبال گسترده از اسلام، اتفاق ناگواری می افتد و آن هم تبلیغات شدید و گسترده ای است که از مدل ارایه شده اسلام از سوی داعش به وقوع می پیوندد و افراد تصور می کنند که این مدل همانی است که به دنبال آن هستند در حالی که سرابی بیش نیست و زمانی که به داعش می پیوندند چه در قالب جهاد نکاح و چه در قالب های دیگر، چیزی جز شیطان صفتی را نمی بینند در حالی که امید داشتند به دین حقیقی برسند.
 
پوربدخشان بیان کرد: من اینجا نسبت به اصل تفکر داعشی و اینکه اصلا برای زن چه جایگاهی قایل اند یک معرفی اجمالی انجام می دهم که مخاطبان بدانند که داعش چه دیدگاهی نسبت به زن دارد؛ اعراب می گویند تمام وجود زن شرّ است. در کتاب «محاضرات الأدباء» که از جمله کتاب های سلفی ها و وهابیت به حساب می آید آمده تمام وجود زن شرّ است و هیچ خیری در زنان نیست.
 
وی گفت: در برخی روایات جعلی شان هم می گویند زن شیطان است، برای مثال در صحیح بخاری به نقل از پیامبر اسلام(ص) این جعل را انجام داده اند که حضرت(ص) فرموده است: فتنه ای پرضرر تر از زن نیست. همچنین نمونه ای دیگر که بیان کرده اند این است که چند چیز نماز را باطل می کند از جمله سگ، خوک، الاغ، مجوس و زن؛ این در حالی است که در فرهنگ اهل بیت(علیهم السلام) زن از قداست برخوردار است.
 
این پژوهشگر فِرَق اسلامی تصریح کرد: در فتاوای وهابی ها مسایل متعددی نسبت به زنان آمده است. در یک کلیپ که پخش کردند عنوان شده بود که مردان می توانند در محل کار به وسیله شیر دادن به زنان محرم شوند. یا مرد به وسیله یک پیامک می تواند زن خود را طلاق دهد. یا استفاده از اینترنت برای زنان حرام است مگر آنکه یک محرم کنارشان بنشیند. شرکت زنان در تشییع جنازه حرام است. همبستر شدن مرد با زن مرده اش حلال است. شلوار پوشیدن زن حرام است.
 
پوربدخشان ادامه داد: این موارد و بسیاری دیگر از نمونه ها، تفکر داعش و وهابیت را نشان می دهد که قوانین شان نسبت به زن بر اساس همین موارد شکل گرفته است. دارالفتوای داعش قوانینی را وضع کرده اند که در ادامه همان دیدگاه ها است؛ در واقع آنها از یک طرف به عنوان یک ابزار از دختران و زنان استفاده می کنند و معتقدند حتی اگر دختران به سن قانونی نرسیده باشند بدون اذن ولی شان می توانند به نکاح عناصر تروریستی داعش در بیایند.
 
وی ادامه داد: داعشی ها چنین دیدگاهی را قایل اند و صرفا شأن زن را به اندازه یک کالا قرار دادند که استفاده ابزاری از او بکنند و در روش و منش خود این مساله را نشان می دهند، حتی زنانی که به همراه شوهران خود آمده بودند تا به این گروه ملحق شوند وقتی شوهرشان مجبور شدند از شهری به شهر دیگر بروند و آنها را طلاق دهند، این زن را بدون نگاه داشتن عده به عقد دیگری در می آوردند در حالی که عده نگاه داشتن برای زنان واجب است اما در نگرش داعش چنین چیزی مطرح نیست و یک نفر در روز می تواند با پنج نفر ارتباط داشته باشد!!
 
این پژوهشگر تصریح کرد: بنابراین، بسیاری از زنانی از که کشورهای اروپایی آمدند دیدند که صرفا کالای مصرفی هستند و زمانی هم که باردار می شوند اولا معلوم نیست پدر بچه چه کسی است و از سوی دیگر رها می شوند. که این مسایل با روح و متن اسلام منافات اساسی دارد.
 
پوربدخشان تاکید کرد: اما نگاه اهل بیت(ع) به زنان بسیار والا است. برای مثال امیرالمومنین امام علی(ع) می فرمایند: «کارهایی که در توان زن نیست به او واگذار نکنید، زن گل و ریحان است، او قهرمان نیست». حضرت امام صادق(ع) نیز فرمودند: «بیشترین خیر و برکت در زنان است»؛ پس در نگاه اسلام زن وسیله و ابزار نیست.
 
این محقق اظهار کرد: بسیاری از زنانی که از کشورهای دیگر به داعش پیوستند تحت تاثیر این نگاه رحمانی اسلام به آنان پیوستند و داعش را نماینده اسلام واقعی تلقی کردند در حالی که داعش سراب بود و آنان را در منجلاب انداخت، لذا می خواهند هرچه زودتر بر گردند.
 
وی در مورد علت استفاده داعش از زنان در حملات انتحاری، خاطرنشان کرد: اولا بسیاری از افراد در حملات انتحاری کودک هستند و زود تحت تاثیر قرار می گیرند و از آنها سوء استفاده می شود، یک سری هم شرایطی برای گریز ندارند و ناچارند، عده ای هم تصور می کنند به محض عملیات انتحاری به بهشت می روند که این گروه شست و شوی مغزی شده اند. در این میان اخیرا از زنان هم استفاده می کنند چون می گویند عاطفی تر هستند و زودتر می توان آنها را در حملات انتحاری قانع کرد. به هر صورت این اتفاقی است که افتاده اما به لطف الهی جریان داعش رو به پایان است و بساط شان به زودی جمع می شود.
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.